Centerpartiet – partiet som överger allt


Affischen här intill visar på ett av de partier som starkast har drivit motståndet mot en pensionsreform.

De väljer till och med att kalla det ”tvångspension” i retoriken, något som inte förvånar idag. Centerpartiet gjorde i perioden före och under andra världskriget också sig kända som partiet med flest uttalat nazistiska medlemmar.

Idag försöker de att skaka av sig den stämpeln men utan större framgång. Deras ungdoms-
förbundsordförande skänker pengar till ett land vars armé ägnar sig åt folkmord, låt vara i lågintensiv skala. Moderpartiets ordförande i sin tur vill nu arbeta för att anställningstryggheten ska avskaffas.

Att vara motståndare till en pensionsreform är givetvis helt analogt med att vara emot anställningstrygghet. Det sker dessutom samtidigt som partiet överger sin gamla huvudfråga kärnkraften och då de redan övergett Sveriges lantbrukare.

Man kan utan överdrift påstå att de överger allt mellan himmel och jord bara för att på det sättet dra till sig nya väljare.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]politik, centerpartiet, val2006, nazism, anställningstrygghet, bondeförbundet, pension, israel, extremism[/tags]


4 svar till “Centerpartiet – partiet som överger allt”

 1. Sa inte Hedlund, på den tid det begav sig: ”Vi i Centerpartiet har alltid velat och kommer alltid att vela”.
  Och mig lockar dom inte, det är det förresten inget parti som gör.

 2. Ja, just det, eftersom man var nazister under 40-talet så måste man ju vara mot tvångspension. Kopplingen är ju väldigt tydlig…

  ”Tvångspension” som centern kallade det, var C och FP mot, man ansåg alltså att man inte skulle införa det pensionsysten vi har idag, där dom som arbetar betalar skatt som går till pensionärer. Istället ville man ha ett system med pensionssparande.

  Det har visat sig, Jinge, att C och FP hade rätt i den frågan. Det blev nämligen en kompromiss, så att folk som drev småföretag kunde stå utanför pensionssystemet, och istället lägga dom skattepengarna på pensionssparande. Och dom som gjorde detta, har haft högre pensioner än dom skulle haft om dom var kvar i systemet.

  Systemet håller dessutom på att kollapsa, eftersom det bygger på att befolkningen skall expandera, och att folk skall dö när dom blir gamla. Med allt mindre barnafödande och allt friskare pensionärer så går systemet mot en ekonomisk kollaps. Vilket inte är nån överraskning. Det är därför som sossarna har infört att man betalar en liten del till pensionssparande. Den delen kommer att öka. Resultatet är att vi som är födda på 60, 70 och 80-talet kommer vara tvugna att betala våra föräldrars pensioner, samtidigt som vi sparar ihop till våra egna. Och i slutet kommer vi ha just precis det system som C och FP tyckte vi skulle ha haft från början.

  Så du ser, Jinge, om du tar reda på nåt om den frågan som affichen handlar om, så blir det genast mycket svårare att kasta skit omkring dig.

 3. Hade inte centern och Maud Olofsson för några år sedan bjudit in någon nazistbefläckad talare (författare(?)) till sitt möte i Almedalen!
  Hon gjorde en svag avbön men det var nog ingen slump att det blev så här!

 4. Ta reda på lite mer om vad som menades med ”tvångspension”, Jinge. Definitionen är nog inte riktigt den du tror. Lennart R ovan har en hel del rätt i det han skriver. Nej usch, vad mycket tröttsamt ”det vet man ju hur dom och dom är” och ”jojo – där ser man” man fick läsa här idag. Inte konstigt att skvallerkäringkommentarer à la Bengt Nilsson dyker upp. Tacka vet jag meningsutbyte som försöker vara faktabaserat och inte bygger på insinuationer.