Bushs Gud har övergett honom


Som om det inte räckte med att George W Bush nu sitter ensam på ljugarbänken sedan Tony Blair tvingats bort från premiär-
ministerposten så får nu hans motståndare Michael Moore beröm av – Fox TV, samtidigt som senaten revolterar.

DN: ”Efter en revolt bland konservativa republikaner har senaten än en gång blockerat ett förslag till en övergripande reform av USA:s invandringspolitik. Torsdagens omröstning utgör ett bittert bakslag för president George W Bush.”

Egentligen så tvivlar jag på att Bush bryr sig. För att förstå innebörden i senatens budskap till presidenten krävs en viss intellektuell kapacitet, en kapacitet som jag tror Bush saknar. Inte så att han är ”dum i huvudet” på ett mer traditionellt sätt, jag tror han är förblindad av sin egen religiösa fanatism. Och det kan mycket väl vara någon slags strategi för att komma tillrätta med sina egna missbruksproblem. Det är inget okänt fenomen att människor som levt länge i ett aktivt missbruk tar sig ur det med hjälp av att bli frälsta. Det viktiga är ju inte om det finns någon gud eller inte, det viktiga är att tro på en gud.

Men i så fall så finns det personer som är värda beundran utan att för den sakens skull vara något slags imaginärt andeväsen. I USA bor och verkar Michael Moore som i högsta grad är en levande människa av kött och blod. Han tycks nu nå stor framgång med sin film SICKO som jag skrivit om här tidigare. Och vill du veta varför jag anser att herr Moore är värd den vördnad och uppmuntran som nu t.o.m. den högerextrema kanalen Fox TV ger honom så vill jag hänvisa dig till en torrentsite nära dig.

När det gäller Moores hatobjekt nummer ett, George W Bush, har jag tyvärr ingen bra idé om åtgärd. Den enda trösten för världens folk är att det är presidentval igen nästa år. Och den här gången kan han inte fuska till sig presidentposten i alla fall…

Källor: SvD DN SvD2 Min recension av SICKO

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Bush, Gud, Michael Moore, Sicko, USA, Fox TV, Politik[/tags]


32 svar till “Bushs Gud har övergett honom”

 1. Man fattar inte egentligen hur det har kunnat gå såhär? Amerikaner är ju inte dumma?

 2. I vanliga fall skulle DN vinklat artikeln åt andra hållet, att USA är ett fientligt land som vill kasta ut sina stackars illegala mexikanska invandrare.
  Nu var det tydligen viktigare att kasta dynga på George W. och man vinklade det istället till ett ”nederlag för pres. Bush”.
  Fox TV är ingen högerextrem kanal. Möjligtvis kan Fox News, nätverkets nyhetskanal, anses lika högervinklad som SVT är vänstervinklad.
  Värt att notera att i denna insnöade Bush-hatande värld så kan både stollar som Michael Moore och Al Gore göra ”dokumentärfilmer” som passerar all kritisk granskning så länge de för fram ett negativt budskap om en och samme hatobjekt..

 3. Du är så djävla dum i huvet ibland Jinge så att jag får akuta kräkreflexer! Hur fan du kan påstå att FOX är högervridet begriper jag fan inte! Det är väl för att du själv ansder att Sveriges Radio/TV är opartiska, men in my ass. De är lika djävla vänstervridna som du ditt djävla pucko! Ät skit!

 4. Jag kände för att släppa fram en kommentar som jag normalt skulle ha strukit. Såhär ser en hel del kommentarer ut när jag kritiserar Israel, Högern och Sverigedemokraterna. Jag har sparat en del av dessa som är MYCKET värre…

  Intressant att se hur vissa högermänniskor tänker dock…

 5. Fox News: ”The more you watch the less you know,” står det på en flyer jag har satt upp på väggen i mitt ”arbetsrum.”
  Det är en bra devis som säger allt.
  För om inte Fox är en ytterst högervriden kanal och en fördummande sådan – så ska jag äta upp min vänstra socka.
  Föresten- vilket förfärligt språkbruk Erik har.
  Det tyder på brister i många avseenden…

 6. Föresten – det var Bush bror som i Fox News faställde att Georgie boy hade vunnit valet! Trots att det i själva verket var Al Gore…
  För vad som sägs i Foxy News är det som gäller i USA.

 7. Mycket trist att se hur vissa formulerar sig ovan…

  Instämmer annars i att Bush påkallar religionen i alla möjliga sammanhang, inte minst i konflikten med världens muslimer. Men kan man verkligen påstå att det är religiös fanatism som ligger bakom problematiken med illegala mexikaner? De är ju katoliker precis som Bush själv (påstår sig vara).

  Däremot kan jag hålla med om Jinge menar att Gud(arna) har övergett Bush i en mer allmän bemärkelse med tanke på de politiska bakslagen.

  För övrigt tycker jag att det är intressant att fundera på vad de illegala invandrarna egentligen betyder för USA. De är en icke oväsentlig del av samhället, och frågan är vad som skulle hända om alla kastades ut över en natt. Dels är de uppskattningsvis 12 miljoner till antalet (jag blir inte förvånad om det är ännu fler), och dels utför många av dem en massa skitjobb som vanliga amerikaner aldrig skulle palla med. Och framför allt så jobbar de flesta av dem, det måste de för de får nämligen inga bidrag (dock får de i vissa delstater gratis sjukvård, till skillnad från illegala invandrare i ljuvliga Sverige. Och de illegala barnen kan gå i skola).

  Jämförelsen med Sverige är också intressant ur ett annat perspektiv. Visserligen har vi inte så många illegala invandrare, även om de är betydligt fler än många tror. Men vi har ack så många andra invandrare med alla nödvändiga tillstånd som inte får något jobb och lever på bidrag.

  En grundtanke med amnestier för illegala invandrare som redan har genomförts ett par omgångar i USA, och häromåret även i Spanien, är just att dessa personer bevisligen har klarat sig i flera år och sannolikt har jobb. Ger man dem tillstånd är chansen hyfsat god att de snabbt kommer in i samhället, i bästa fall genom att deras arbetsgivare anställer dem lagligt, eller genom att de hittar ett annat lagligt jobb eftersom de har värdefull arbetlslivserfarenhet i landet, ofta flera år. Jag är dock inte helt säker att detta är Bushs huvudskäl till att föreslå amnesti, men det kan vara det.

  I Sverige har förslag för amnesti diskuterats emellanåt, men det har snabbt avslagits utan minsta diskussion.

  Det svenska systemet med passivisering av legala invandrare är i mina ögon förödande, och att vi inte ger de illegala invandrarna sjukvård och ibland inte möjliggör skolgång till deras barn är inte bara en skam, det är snudd på brott mot mänskliga rättigheter och FN:s barnkonventioner.

 8. Patrik Renfors: Jag antar att mexikanska immigranter inte ingår i ”flertalet människor”. Skrämmande hur lätt det är att ignorera människogrupper bara Bush inte får som han vill…

 9. Time Magazine har en mycket intressant artikel/intervju med Murdoch. Exclusive: Rupert Murdoch Speaks Bara ett litet smakprov ur den fyra sidor långa artikeln:

  ”Murdoch isn’t a party-line guy. He’s a pragmatist. He likes strong politicians and change agents and winners; in recent years he has supported moderates like Tony Blair and Hillary Clinton. But he has a stubborn populist streak, and his populism finds an outlet on Fox News, a channel that gives voice to angry middle-aged white guys. ”CNN is pretty consistently on the left, if you look at their choice of stories, what they play up. It’s not what they say. It’s what they highlight.” (CNN, which is also owned by Time Warner, hotly disputes this charge.) Then he mumbles conspiratorially, ”And if you look at our general news, do we put on things which favor the right rather than the left? I don’t know.” Has Murdoch just said what I think he said? Has he flirted with an admission that Fox News skews right? If so, he quickly backs away. ”We don’t think we do. We’ve always insisted we don’t. I don’t think we do. Aw, it’s subjective. Neither side admits it.”

 10. Eh? Fox TV är ingen högerextremistiskt kanal. Den är inte ens särskilt politisk, utan ägnar sig åt TV-serier och underhållningsprogram som t.ex. ”American Idol”. Du och DN måste tänka på Fox News, vilket som bekant är extremhögerns lekplats.

 11. Min slutsats av FOX News ar att det ar en skitkanal med konstiga manniskor inblandade. Flera ganger har jag sett hur de intervjuar personer pa ett forlojligande satt och forsoker framsta alla muslimer eller vissa stater som enbart bestaende av terrorister. Hela USA ar hoger, bade demokraterna och republikanerna, men den ena ligger mer hoger an den andra. Vilka personer FOX stodjer spelar ingen roll i det laget, det ar budskapet vi bor fokusera pa.

  En annan grej jag vill fa sagt ar att det ar dags for USA att dra sig tillbaka och sluta med sina irriterande kommentarer och aktioner som framkallar hat och darmed ocksa terrorister runt om i hela varlden. USA (o sjalvklart menar jag ledare och inte hela folket) gillar att ha fiender, det ar enbart da de kan anvanda sig av sin militara och darmed ekonomiska makt. De gillar att ha enbart tva personer att valja mellan vid en presidentkampanj, de vill att folk ska tanka tvadimentionellt, antingen det ena eller det andra, inga mellanlosningar eller flexibilitet. ”Are you with us our against us”… konstigt att se hur primitiva och onda manga manniskor fortfarande

  Om man verkligen vill att ”terrositer” (den benamnen anvands numera mot alla som har en annorlunda asikt an de som utropar detta ord) och andra ”terroriststater” ska komma med i gemenskapen och blir mer fredliga, oppna dorren for dessa, aven om de ar valdigt litet. Pa samma satt som man inte blir av med skrapet genom att sopa det under mattan sa kan man heller inte andra pa nat genom att stanga allt mot vissa grupper. Men fred gagnar inte usa pa satt, och utvecklingslander som borjar sta pa sina egna ben ar heller inte uppskattat.. de ska boja kna och vara beroende av de…

 12. Fox News? Det är bara toppen på isberget om ens det.

  Jag har egentligen inte något problem med att den kanalen finns, så länge jag har alternativ. Yttrandefrihet är viktigt även om jag inte gillar allas åsikter. Så länge mångfalden finns och fler synvinklar framförs än den republikanska borde det vara ok. Egentligen är ju alla nyheter vinklade mer eller mindre.

  Men som säkert många av er vet så ägs Fox News av Fox Entertainment group (som har en del bra sportprogram tex). Fox entertainment group ägs av New Cooperation vilket kontrolleras av Rupert Murduch, det finns noterat på börsen i NY (NWS). Flera ägare finns, bla från Saudi men det är Rupert som har kontrollen på rösterna.

  Googla på företaget (wikipedia har en bra sammanställning) så kommer du att se vilka företag, kanaler, tidningar som detta företag kontrollerar. Bonnier och A-pressen tillsammans är i sammanhanget en piss i Missisippi. Hur många ungar och föräldrar vet tex vem som ligger bakom MySpace?

  Rupert är erkänt republikan, han har personliga vänner högt upp i partiet och gör ingen hemlighet var hans sympatier är. Vit propaganda således. Får du tag i en DVD som heter Outfoxed kan den vara sevärd.

  Fox News som enskild kanal är inte skrämmande, tvärtom det är bra med flera synvinklar. Det är den stora media koncentrationen i New Cooperation med en enskild person makthavare som oroar mig mycket mer.

  För övrigt anser jag Bush ska ha kredit för att driver frågan med hur de illegala invandrarna skall kunna få stanna kvar. Att han skall kritiseras för sina felaktiga beslut och åtgärder hindrar inte kredit för det som är bra

 13. Det vore en häftig fingervisning om Bush dog av någon akut sjukdom innan Castro dör av ålder.
  Undra vad sankte per skulle säga när Bush står där utanför beklagar sig över den oerhörda tabragen att ta honom först.

 14. Tja, det påstås ju att amerikaner har den president dom förtjänar. (Sa man om Reagan åtminstone)

  Men visst är det rätt svårslaget att som Bush stå i direktsänd tv och tacka gud för han fått möjlighet att att starta krig mot ett annat land.

  Det får till och med våpet Paris Hiltons påstånde att alla i europa tala franska att verka vettigt.

 15. Bara för att reda ut lite om FOX News så kan jag berätta att ja, den är ”högervriden” i den mån att allt diskuteras ur ett konservativt perspektiv. Upplägget på diskussionerna brukar ofta vara två mycket konservativa (inklusive tex den präktige programledaren Hannity) mot någon sakkunnig vars fakta ignoreras eller högerdemokrat (Colmes som ser mesig ut).

  Dock är det ju inte värre än vad tex Janne Josefsson gör i Sverige, med skillnaden att bara en minoritet ser FOX News medans Janne härjar i svensk statstelevision med störst publik…

  Majoriteten av medierna i USA har ett mycket försiktigt vänsterperspektiv och FOX News är om något en alternativ källa. I Sverige å andra sidan finns inget nämnvärt alternativ till SVT och SR.

 16. Hallå, Islamisterna är igång med sina terrorsprängningar i London nu igen. Det är väl helt okey enligt de som kommenterar på den här bloggen förstår jag. Jag ser till och med att kamrat Renfors är med er denna afton.Det är väl trevligt med en blodröd kommunist förstår jag.

 17. Alltså… ”Majoriteten av medierna i USA har ett mycket försiktigt vänsterperspektiv och FOX News är om något en alternativ källa. I Sverige å andra sidan finns inget nämnvärt alternativ till SVT och SR.”

  Vänsterperspektiv? Men för i helvete, Ska vi sudda ut och ta död på begreppet vänster nu med en gång?

  Att överhuvudtaget tala om att medierna är bättre i USA är ett förbannat hån, med tanke på att i en av de senaste mätningarna tror 44 % av de US-amerikanska folket att Saddam låg bakom september eleven. (Dessutom hade CNN direktrapportering från Paris Hiltons frigivning. Av mer än nådigt patetisk nyhetsvärde.)

  Eftersom det i stort sett inte finns någon vänster att tala om i USA kan man hävda att vissa kanaler har en betydligt mer liberal syn
  än Fox News.

  Fox News är mig veterligen den största nyhetskanalen i USA, men det är sant att det är en minoritet som ser den. Dock har undersökningar visat att Fo News framgångar har vridit de andra kanalerna åt höger.

  Rapporteringarna inför Irak-kriget vad gäller alla USA-medier var ett totalt skämt, där även New York Times med Judy Miller gick i spetsen för att befolkningen skulle bli välvilligt inställd till ett krig.

  Att tala om företagsägda och styrda, annonsberoende medier som att föredra framför svenska är ett komplett skämt. Dessutom har vi i Sverige i högre grad tillgång till alternativa nyhetskanaler.

  Sen var det någon som skrev att man måste uppskatta Bush försök att hjälpa de ”illega” invandrarna. Även detta måste vara en sanning med modifikation. Om man sett hur denna hjälp går till ser man ju att det inte är ett helt enkelt uppdrag för de ”illegala” att få den ”rätta ” statusen som människa.

 18. Va finns det ingen vänster i USA. Det måste vara världens finaste och bästa land.

 19. David, FOX News är ingen liten kanal och har definitivt inte en minoritet av åskådarna (kanske i sverige ja, men det är trots allt inte en svensk kanal…). Den är ju en av USA’s absolut största, tror den t.o.m. är störst. Den är dessutom normgivande så andra medier som ex CNN försöker anta mer av FOX News sätt för att kunna konkurera på nyhetsmarknaden.

  Samt, det finns andra nyhetsförmedlare än SR och SVT. Men men, sök och du skall finna.

  Det är väl inte främst FOX News konservatism som sticker ut och irriterar, det är deras subjektivitet som de prioriterar istället för att försöka rapportera objektiva fakta och tona ned subjektiva värderingar.

  Göran Andersson, jasså det var märkligt, annars är väl den officiella versionen just nu ”Intelligence sources said they were keeping an open mind as to who was responsible for the car bombs. (BBC News)”

 20. Uffe
  Det jag var jag som skrev något uppskattande om att Busken förösker hitta en kompromiss som gör att dom illeala invandrarna kan få stanna.

  Du har rätt att det inte är en lätt och fullständig amnesti han försöker få igenom, men det är nu politik det handlar om.
  Bevisligen har dom stannat eller kommit in olagligt och att då automatiskt ge dom uppehållstånd anser vissa att det är lika med att belöna olaglighet.
  Speciellt upprörda bli många som kommit in den lagliga vägen.

  Vad busken har upptäckt till skillnad från många andra är omöjligheten att lokalisera och deportera 12 miljoner männsikor, samt att USA inte klarar sig utan dessa personer.

  De flesta av dessa som vill stanna har det inte fett, men jag antar att viljan att stanna beror på något

 21. För er som undrar om Fox så är det en skitkanal, de ljuger om det mesta som har om omvärlden att göra. Kanalen har för det mesta kontrollerats av republikanerna (vilket 4 av 5 av de stora kanalerna i USA görs). Irakkriget var ett enda stort skämt, medans omvärlden rapporterade om civila dödsoffer så talade kanalen om Al-quida och hur fridfullt det var i USA. I USA så nekar många senatorer tom. om att det finns över 100 000 dödsoffer i Irak, ett riktigt löjligt land!

 22. Det är klart att gud övergett busken eftesrom gud inte finns. Fanns gud skulle han tagit hem Bush för länge sedan.

 23. Erik S kommentar fick mig att kikna av skratt!
  Jag kan se framför mig en nyliberal högröd i ansiktet av ilska, LOL!
  Tack för att du inte tog bort den Jinge!

  Michael Moore borde för övrigt vara USA:s president.

 24. Gud finns, för bush pratar om ”den goda Guden” och är jag säker på att han menar sin egen Gud. Vi får inte glömma att det finns en djävul också…

 25. Bush gud heter Mammon. Alla Georgie Boy’s manövrar kallas ”dansen kring guldkalven.”
  Vet man det så behöver man inte grubbla över hans starka gudstro längre. Allt faller på plats…