Bush regisserar debaclet med Columbia?Kommer, kommer ej.. Vem vet?

Redan i samband med planeringen av det förra rymdfiaskot så ifrågasatte jag motiven. Det kostar nämligen många miljarder dollar att skicka ut en rymdfärja.

Man är inte ens säker på att de kan återvända till jorden, sägs det. Först var det något som lossnade i starten och kanske skadade färjan. Sedan fick vi veta att någon sorts isoleringsmateriel stack ut mellan värmesköldarna.

Nu idag är det någon sorts ”isoleringsfilt” som sticker ut under fönstren.

Ibland undrar jag om denna cirkus, i alla fall delvis, tjänar till att tysta ner informationen om förlusterna i Irak.

De senaste dagarna har inneburit att 21 amerikanska soldater fått offra sitt liv för att Bush ska uppnå sin globala hegemoni.

Att den amerikanska hemmaopinionen

tittar upp i skyn passar säkert Bush bättre än att få direktsända TV-bilder på en massa flaggprydda kistor som lastas ur flygplan.

Men är dessa ”händelser” regisserade i samråd med NASA av politiska skäl så riskerar han ett redigt självmål.

Brinner Columbia upp samtidigt som kistor med soldater lastas ur planen så kan det bli svettigt inrikespolitiskt..

Får man ner astronauterna hela och rena så kanske hemmaopinionen glömmer Irak för några dagar.

Konspiratoriskt? Det vore inte första gången USA ägnar sig åt den sortens manupulationer..


9 svar till “Bush regisserar debaclet med Columbia?”

 1. vääääldigt långsökt :)

  Men visst, går man efter hur regimen manipulerar opinionen så skulle det faktiskt inte vara omöjligt.

 2. Långsökt ja visst, men jag tror nog bush mfl är ganska nöjda över den mediarapportering som sker ang rymdfärjan. Fokuset ligger inte lika hårt på Irak just nu.

 3. JAg tror att du bara var avundsjuk på astronauten – jag tänkte likadant, när jag såg hur lätt bitarna gick att få bort, men naturligtvis var det ett misstag och en ”olycka”, det som skedde vid starten. Man hade ju haft problem tidigare med skummet och haft krav på sig att åtgärda saken, vilket tydligen inte skett. Skadan kunde ha blivit en katastrof.

  Ja, du är helt osannolikt konspirativ! USA verkar tyväörr dra sig ur Irak lite väl tidigt. T o m den extra tid som parter i Irak begärt för arbetet med konstitutionen (den som parterna själva, och inte USA, skriver) har ju tyvärr inte medgetts av USA med motivationen att man inte vill dra ut på tiden för överlämnandet av ordningsmakten samt tillbakadragandet från Irak…

  Men din syn på Irakfrågan är ju lika fantasifullt overklig (med USA som en grym plågare av irakierna) som den här konspirationen om rymdfärjan, så varför egentligen bry sig om att FÖR DIG återge rena fakta i Irakfrågan? :-I

 4. Du är nog inte rätt man att relatera fakta i irakfrågan Magnus. Påstår man, som du, att USA är på väg att dra sig ur Irak för tidigt så visar man bara upp sina egna grumliga politiska värderingar och marginaliserar därmed sig själv.

  Men det är ju du tämligen van vid eftersom du sällan eller aldrig har någon mer balanserad uppfattning i politiska frågor.

 5. Visst ja. USA ska inte med polis- eller vapenmakt blanda sig i nåt överhuvudtaget. Inte ens om de attackeras av militanta grupper från andra kulturer, vilka i sin tur har all rätt att ostört få puckla på USA. Tyvärr hjälpte ju USA till att med bomber sänka nazisterna i väst- och centraleuropa samt Hitler från Berlin. USA är inte en demokrati och så vidare.

  Tycker du att dessa mina nya åsikter är bra, då?

 6. Inte ens om de attackeras av militanta grupper från andra kulturer, vilka i sin tur har all rätt att ostört få puckla på USA.
  Hur många irakier låg bakom elfte september, .. exakt 0. Däremot, en jävla massa saudi-arabier, .. .. och att Saudi-arabien som stöder terrorism, som finansierar terrorism, men som också är nära vänner med Bush-familjen skulle få stå till svars har ALDRIG ens kommit på tal från officiellt håll.

 7. Som liberal måste jag hålla med Yabosid lite. Att USA inte ställer krav på demokrati i Saudi-Arabien är ju ganska/mycket märkligt.