Bush och hans tankar om sig själv som Messias


Idag på förmiddagen har jag lyssnat på Konflikt i radions P1. Det handlade om hoten som kommer från USA om att ge sig på Iran med kärnvapen.

Programmet är värt att lyssna till om du missade det, men det är inte en speciellt trevlig lyssning kan jag berätta. Det var några som trodde att det fanns en realistisk möjlighet att Bushregimen ska göra verklighet av hoten, andra trodde inte på det. Ingen var förstås säker på sin egen uppfattning eftersom man aldrig kan veta när det gäller George W Bush.

Att han hotar är dock fullständigt klart. Och att konsekvenserna av ett igångsättande av den sortens aktioner är fullständigt omöjliga att sia om är lika klart. Iran är ett i många stycken överlägset land militärt i jämförelse med Irak. De kan försvara sig. Dessutom är den procentuella andelen religiösa fanatiker i landet säkerligen helt jämförbar med motsvarande i USA. Det många bedömare är överens om är att Iran, i händelse av att de blir angripna, sluter sig samman och den oenighet som finns försvinner helt.

Jag har läst i några tidningar att folk som är insatta i Irans förhållanden anser att det skulle vara helt förödande för USA på flera sätt. Dels skulle det innebära att många anslöt sig till motståndskämparna i Irak, och dels skulle det garanterat föra hem terrorism i stor skala till USA.

Personligen kan jag inte låta bli att fundera på Bush Senior. Han drog sig ur Irak för snabbt hävdar många bedömare, kanske hans son föresatt sig att ”göra klart jobbet” ordentligt i någon sorts hävdelsebegär gentemot fadern. Jag vet inte, men jag vet att samma tendenser som fanns före kriget mot Irak nu är på gång igen när det gäller Iran. Neokonservativa skriver mängder av debattartiklar som utmynnar i rekom-mendationer att ge sig på Iran, det är en mycket aktiv krigslobby agerar nu, givetvis med massivt stöd av den stora Israellobbyn. Det finns visserligen motståndare också, men det fanns det även mot Irakkriget.

Att George W Bush har blivit tok-kristen efter att ha slutat upp med sitt kokain- och alkoholmissbruk är klart, och han har tidigare sagt sig agera på uppdrag av Gud.

Vad som egentligen rör sig bakom pannbenet på den karlen är utomordentligt svårt att veta. Men en sak vet jag helt bestämt, och det är att världen har blivit extremt mycket osäkrare sedan han kom till makten.

Dessutom frågar jag mig med vilken rätt han och hans medlöpare gjort mig och alla andra oroliga över utvecklingen i världen? Varför ska vi behöva oroa oss för vad en kristen fundamentalist, och därtill kanske psykfall, ägnar sig åt i Vita Huset?

Och varför är regeringen Persson så totalt ryggradslös när det gäller inställningen till USA? Har inte de valts till sina uppdrag för att de ska ta ansvar för att vi här i landet inte ska behöva oroa oss för bland annat krig?

Det måste rimligen vara en del av deras åtagande när de accepterar folkets och riksdagens uppdrag att styra landet..

En absolut majoritet av svenska folket är mycket kritisk till USA:s agerande, varför berättar inte Persson det för alla andra politiska ledare i alla sammanhang varje gång han får chansen?

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]politik, bush, kärnvapen, gud, messias, iran, israellobbyn, religiös fundamentalism, krigshot[/tags]


4 svar till “Bush och hans tankar om sig själv som Messias”

 1. Av allt att döma rör det sig inte speciellt mycket innanför Bush pannben alls. Men han uppför sig som en lydig marionett i händerna på neokonservativa hökar som vill införa ett Straussiskt styrelseskick, m.a.o. en dikatur. Detta är Bush enda kvalifikation.

  Sveriges och Perssons hållning är mycket egendomlig. Att han inte säger någoting överhuvudtaget är ett mysterium. Såvida inte den svenska regeringen står under inflytande av samma krafter och ideologi som styr Bush. Det skulle förklara en hel del. Förutom att varför det har blivit så. Hur kan man frivilligt ställa upp på denna bevisligen anti-demokratiska och i många fall rent kriminella politik?

  Svensk media styrs fullständigt av dessa ideal, det går inte en dag utan att våra största svenska dagstidningar har artiklar om hur orättvist Israel och judar behandlas istället för att skriva om hur Israel terroriserar palestinierna.

  Senast idag gnälldes det i SvD på JK. Slutsatsen var skapa ännu fler lagar. Idealet vore om man kunde lagstifta mot Israel-kritik.

  Det är något väldigt sjukt i hur hela denna situation behandlas av regering och media. Diskussionen har ingenting längre att göra med demokrati och mänskliga rättigheter. Det är pro-amerikansk och pro-israelisk propaganda från början till slut. Inget annat.

  Nöjde de sig med att hålla den för sig själva vore det en sak, men den ska köras ned i halsen på resten av världen med hjälp av hot om kärnvapenkrig. Så fungerar de Straussiska fascisterna.

  Det handlar om pengar, kontroll och makt, m.a.o. girighet.

 2. Behöver du fundera varför Göran inget kan göra . Vi har ju inge försvar längre , vårat trygga Sverige har som inför andra världskriget trott att det kommer att råda Fred på jorden . Till och med myror vet att det behövs försvarare … När Palme levde hade vi ett av världens största folk försvar vi kunde säga vad vi tyckte , personligen tycker jag att dom skattelätnader som , ja företagen ägs ju inte längre av svenka intressen , borde stanna kvar här där vi bor .. Ta en sån sak som arbetslösheten , varje år fanns vet inga siffror men vi var ca 800 -1000 på varje regemente som gjorde värnplikt , vad hade vi kanske 20 regementen , vad gör dom nu ???. Lysna på ordet värnplikt,,, 18 – 20 åringar som lärde sig försvara vår demokrati . Själv är jag gammal VPK are , nä vi behöver självkännsla …

 3. Men annars så håller jag med dej i allt , jag är livrädd för vad som kan hända , Lär er Historien ,alla vill erövra och speciellt nu när oljan snart är slut , en sak kan jag lova världen kommer att kriga tills det är helt slut , och det finns bara klubbor kvar att slå ihjäl med …

 4. Har ni hört order petroldollar?
  Eller petroeuro?
  De pratade om det på P1 idag.
  Eller hette det något snarlik?