Bush och Brown inget nytt om krigen


Trots Ingemar Bergman så fortsätter saker att hända ute i den stora vida värden. Men idag är det väl få som orkar traggla sig fram till dessa nyheter.

Att en till ur den sydkoreanska gisslan hittats mördad nämns visserligen, men hade det inte varit för Bergman så hade det sannolikt toppat på nyhetsplats. Fortfarande saknar jag uppgifter i media om att detta är missionärer från en tok-
kristen grupp i Sydkorea, en grupp som satt upp som målsättning att frälsa dessa ogudaktiga och skäggiga talibaner.

Att ytterligare en har dött på kuppen förvånar mig inte.

Och de som hade hoppats att Gordon Brown skulle innebära att engelsmännens engagemang i mördandet av irakier, eller afghaner för den delen, skulle minska hoppades uppenbarligen helt förgäves.

DN: ”USA:s president George W Bush och Storbritanniens nye premiärminister Gordon Brown visade upp en enad front i fråga om både Irak och fredsprocessen i Mellanöstern på måndagen, allt för att kväsa spekulationer om svalare transatlantiska relationer.”

I varje fall så tycks inget framskymta på nyhetsplats som signalerar en ändrad inställning från britternas sida. Brown kanske också tänker tjänstgöra som knähund åt George W Bush, jag vet inte. Hans tidigare tal om att ta hem trup-
perna från Irak kanske bara var taktik. Enligt DN så är dessa herrar nu också överens om att det ska bli hårdare sanktioner mot Iran, men precis som före kriget mot Irak så finns det all anledning att kontrollera – motiven.


Aljazeera visar TV-bilder på gisslan.

Iranierna borde rimligen anse att dessa besked är illavarslande. En god nyhet i nuläget hade varit om Bush och Browns presskonferens hade talat om hårda förhandlingar eller något sådant. Nu tycks i stället läget för människorna i den muslimska delen av världen vara oförändrat dåligt på väg mot det sämre.

Källor: SvD DN SvD2 DN2

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Gordon Brown, George W Bush, Sydkoreaner, Gisslan, Afghanistan, talibaner, Irak, Iran, Mellanöstern, Politik[/tags]


11 svar till “Bush och Brown inget nytt om krigen”

 1. Nej, från Västfronten inget nytt…
  Inte heller någon större förändring kommer att ske om demokraten Hillary Clinton vinner presidentvalet, såvida inte det amerikanska folket reser sig…

 2. Nej, inget nytt från Västfronten…
  Inte heller någon större förändring kommer att ske om demokraten Hillary Clinton vinner presidentvalet, såvida inte det amerikanska folket reser sig…

 3. Det saknas inte alls mediauppgifter om att det är kristna missionärer från Sydkorea. Tvärtom framgick det flera gånger i inledningsskedet, men möjligen har det inte upprepats i den utskräckning det borde. Rätt ska vara rätt.

  Ärligt talat förstår jag inte deras motiv. Aningslöst och dumdristigt utan like.

 4. Är de så djävulusiskt korkade så kan man fan inte tycka synd om den. Vikka jävla dårar!

 5. Man blir besviken över Brown, eller är det hemligt vad de talat om kanske?

 6. Afghanistan blir mer och mer likt Irak med Nato i huvudrollen istället för USA. Nato kan inte dra sig tillbaka för då förlorar man prestige samtidigt har man inte heller någon plan för att vinna. Eller något mätbart som visar på om man gör framsteg. De har i praktiken bundit upp sig för en ockupation utan något synligt slut.

  Läste för övrigt att norska soldater ska sluta överlämna tillfångatagna talibaner och andra till den afganska armen eftersom så många blivit torterade. Roligt att demokratibyggande och värdet av mänskliga rättigheter sprider sig.

  Jag hade gärna velat veta hur genierna inom S, MP och de borgerliga partierna kunde tycka det var en bra ide att involvera även Sverige i det afghanska kriget. Lars Ångström var väl en av de ledande inom MP för ett svenskt deltagande.

 7. Varför kan man inte inoperera sändare och giftampuler om allt går snett, i rebellerna och sedan släppa ut dem, då lär man både finna dem och de som tog gisslan (med stor sannolikhet) och förhoppningsvis frigör gisslankaparna gisslan oskadd.

  Men det är väl inget som man kommer på, det krävs ju en viss intelligensnivå för att komma på sådana alternativa lösningar, och sluta tro att man själv är så civiliserad i jmf med alla andra.

  Jag ber för att de utsattas regeringar tar sitt förnuft till fånga istället för att nu försöka blunda för det som verkligen händer.

 8. Speglar verkligen nyheter vad som händer? Troligen dödas minst en afghan om dagen av de inblandade parterna, utan att det blir en nyhet. Det är de uppseendeväckande händelserna som blir nyheter, såsom massprängningar, gisslantagning av utlänningar.
  Förmodligen sker gisslantagning av någon enskild person varje dag i Afghanistan och Irak utan att det står på våra löpsedlar, så länge de inte är utlänningar.
  Likväl, är det nyheter av intresse för flertalet? Det är tveksamt?

  Att. DN, SvD, GP och några till i dag tar upp i artiklar att Trafikskadenämnden bedriver kränkande särbehandling mot trafikskadade barn genom olika ekonomisk ersättning för likvärdiga skador. Barn från arbetarhem som skadas i trafiken kan få upp till 100 000 kr lägre årligt skadestånd än barn från akademikerhem är en tung nationell nyhet som det är alldeles för få av Samtidigt skriver AFTONBLADET om skogsbranden på Gran Canira, Ingemar Bergman och om en tjej som mördade och skar av snoppen på sin styvfar.
  Det de riktigt lokala landsortstidningarna skriver om är att Olssons ko har gått ner sig i diket och räddningstjänsten ryckte ut. (Mild sarkastisk överdrift)
  Att våra rikstidningar nyheter lägger så stor vikt på vad som enskilda människor gör i västeuropa och us, mammor och pappor som dödar sina barn, styvbarn som kastrerar och mördar, är rätt sjukt och säger rätt mycket om hur sverige ska uppfattas av sina medborgare.

  Att DN, SvD, GP m.fl. nyhet om Trafikskadenämnden är av högt nyhetsvärde råder ju inget tvivel om, men de andra!! Det mest märkliga i sammanhanget är att jag kan inte finna någon sossetidning som belyser frågan, trots att det är en verklig klassfråga. Men det är väl symptomatiskt?

 9. Christer uttrycker så väl det som många andra svenskar anser, att media inte längre speglar den verklighet vi lever i, utan i stället plockar ihop allt fler värdelösa pseudohändelser, främst från Storbritannien och USA.

  Så här skriver al Jazeera, inte DN, Expressen och Aftonbladet, i dag om tillståndet i Irak.

  Half of Iraq \’in absolute poverty\’
  Iraqi children are most at risk from the mounting crisis, the joint report says [EPA]
  Up to eight million Iraqis require immediate emergency aid, with nearly half of the population living in \