Bush lurar alla amerikaner


En av de saker jag tycker är märk-ligast med Bush-administrationens ockupation av Irak är förmögenhets-transfereringarna. Man flyttar enorma belopp av skattebetalarnas pengar till krigsindustrin.

Och det gäller inte ens influtna skattemedel utan man har skuldsatt medborgarna på ett sätt som saknar motstycke i världs-historien. Jag minns inte siffrorna exakt nu men det lär röra sig om flera års brutto-nationalprodukt. Med andra ord kommer det att bli helt omöjligt att klara utan att drastiskt skära ner på andra offentliga utgifter.

Och offentliga utgifter är som bekant redan idag nedbantade till ett minimum i USA. En annan och dagsaktuell uppgift är att Bush ska befinna sig i Bagdad just nu. Men det är BBC som säger det, CNN har inte en rad om det i skrivande stund. De har säkert suttit där i Camp David och listat ut att de måste göra någonting för att mildra kritiken på hemmaplan. Det är ju faktiskt 2500 amerikaner som dött redan i kriget. Och hur många som är skadade för livet vet vi ju inte.

Över 100 000 irakier har under alla omständigheter fått sätta livet till på grund av Bushs lögner om massförstörelsevapen, men de räknas ju inte. Och är det någon som undrar vart Per Ahlmark tog vägen? Jo han har säkert åkt till Irak för att hjälpa amerikanerna liksom en majoritet av alla svenska liberaler. Tror ni inte?

Artikeln hos CNN som jag länkar till visar på hur mycket de krigförande företagen kostar. Jo du läste rätt, Aktiebolaget Skjut Araber lever och är i högsta grad väl-mående. Det finns dessutom en hel bunt av sådana företag.

Skälet är uppenbart, mer av skatte-betalarnas pengar kan föras över till aktieägarnas fickor. Dessutom slipper Bush problemen med att amerikanska soldater dör för dessa kallas väl konsulter och säkerhetspersonal…

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, bush, aktieägarna, bolag i krig, irak, stöld[/tags]


5 svar till “Bush lurar alla amerikaner”

 1. ”Med andra ord kommer det att bli helt omöjligt att klara utan att drastiskt skära ner på andra offentliga utgifter.”

  Det är ju iofs inget problem för republikanerna, direkt. Deras lösning på allt är ju att skära ned offentliga välfärden bara av rent principiella skäl…

  Tror förövrigt att i framtiden kommer alla ”krig” att föras med kontrakts-soldater. På gott och ont.

 2. *harkel* ”Defense contractors” deltar aldrig själva i striderna. De sysslar med det civila understödet och med bevakning, informationsinsamling, underhåll av materiel, utbildning, rena teknologikonsulter, etc. Du får det att låta som det finns företag som är ute och pangar på slagfälten. Så är det förstås inte.

  Däremot kan jag bara instämma i hur trött jag är på att mina skattepengar går till kriget. Senaste skandalen är att New York City fick MINSKADE anslag för skydd mot terrorism. Allt pekar på att en attack mot New York är troligare nu än aldrig förr. Det är dags att plocka hem folk från Irak och jobba på att bygga upp det som Bush har förstört i detta annars så trivsamma land.

 3. Diverse spaning, vakt och säkerhet. Såg du videon där de ”civila” satt och sköt irakier på måfå på en motorväg?

  Och hur många TUSEN är det?

 4. Nu såg jag den. Fördjävligt! Fast du får skilja på vad rötägg som förtjänar att ruttna i finkan gör och vad det är tänkt att ”contractors” ska göra. Det är alltså inte meningen att defense contractors ska delta i strid på det där sättet. Det där rör sig ju uppenbarligen om rent brottslig verksamhet.

  ”Hur många TUSEN är det?” Well… Jag tror nog att det rör sig om rötägg och att det här inte ska ses som representativt för akka contractors. Som i alla sammanhang ska man inte döma en hel grupp efter vad rötäggen gör.

  Däremot så har du ju en poäng i att det kanske inte är så smart att släppa ut de idioterna i Irak. Soldater har ju iaf en viss utbildning i vad man ska skjuta på och vad man inte ska skjuta på. De här lirarna har man förmodligen inte en aning om vilka de är och hur mycket de fattar.

  Så…Bakom allt ditt ”spin” så har du faktiskt en poäng. :-)

 5. En av de saker jag tycker är märkligast med Bush-administrationens ockupation av Irak är förmögenhets-transfereringarna. Man flyttar enorma belopp av skattebetalarnas pengar till krigsindustrin.
  Det är inte så märkligt när allt kommer omkring: politiker har gjort det i alla tider, både fredstider och krigstider.
  De flyttar pengar från skattebetalare till sig själva och sina vänner.
  I USA är det storföretagen där många ledande politiker har kontakter.
  I Sverige är det Wallenberg-sfären samt till olika vänner genom att starta meningslösa statliga verk som kan äta pengar.
  I Storbritannien har det vanligtvis varit till den jordägande adeln.
  Osv, osv.

  Det enda med krigstider är att det gör det hela mycket lättare: krig kostar pengar, och få ifrågasätter vart exakt pengarna går.