Bulgarien och Moldavien närmare Ryssland – bra för världen.


NATO är en brutal krigsorganisation som bör försvagas och helst upplösas. Vi behöver en fredligare värld. NATO bidrog avgjort till Jugoslaviens upplösning genom terrorbombningar av Serbien. Senare vidtog krigsinsatserna i Afghanistan där kriget nu pågått i 15 år. NATO har senare gjort en avgörande insats för att långt utöver en FN-resolution bomba och förstöra i Libyen, Afrikas rikaste land som nu är i kaos och en grogrund för terrorism, terroristutbildning och vapenleveranser till terrorister. ISIS finns också där. NATO vilar på kärnvapen och har ändrat sin militärdoktrin så att NATO anser sig kunna slå till först med kärnvapen. USA dominerar denna militärallians som borde upplösts för 25 år sedan då Sovjetunionen upplöstes.
Det är dit den okunniga och oetiska regeringen fört Sverige allt närmare under demonisering av Ryssland, som inte alls är något hot mot övriga Europa. Det är då glädjande för alla fredsälskande och demokrater om NATO försvagas och USA:s förlamande psyop-propaganda försvagas.

Nu innebär valen i Bulgarien och Moldavien i sig ingen försvagning av NATO, men vi får hoppas att andra val leder till liknade resultat.

Nyligen har Rysslandsvänliga partier vunnit i Bulgarien och Moldavien.
Pål Steigan skriver
idag ”13. november var ingen lykkedag for NATO-haukene i Europa. Det var valg i Bulgaria og Moldova, to land som sjelden når overskriftene i de store mediene. Men ved begge valgene ble det nederlag for pro-USA-kandidatene.Bakslag för NATO och EU i Bulgarien och Moldavien

Ved presidentvalget i Moldova vant Igor Dodon, som ønsker å gjenopprette gode forbindelser med Russland. Han fikk 53,5% av stemmene. Vesten håpet i det lengste å unngå dette, og så seint som seks dager før valget overførte IMF helt uventet 36 millioner dollar til det kriserammede landet. Hvis hensikten var å påvirke valget, så hadde det ingen effekt. Men regjeringa i Chisinau er fortsatt pro-vestlig, og det samme er flertallet i parlamentet. Spekulasjonene går ut på at han kan sørge for at det blir nyvalg til parlamentet for å prøve å oppnå flertall for sitt sosialdemokratiske parti.
Dogon ønsker å dumpe avtalen med EU og istedet inngå en avtale med Den eurasiske unionen.
bulgarian-national-assemblyBulgariens parlament
I Bulgaria vat Rumen Radev en overlegen seier med nesten 60% av stemmene. Radev er også sosialdemokrat. Han ønsker tilnærming til Russland, men ser ingen alternativer til NATO og EU. Men han har gått inn for demilitarisering av Svartehavet, noe som ikke er populært i Brussel og Washington.
Valget førte til at Bulgarias pro-EU statsminister Boykov Borisov trakk seg. Hans kandidat i valget fikk mindre enn 40% av stemmene.
bulgarien-radevRadev
Det har vært store demonstrasjoner i Bulgaria mot den omfattende korrupsjonen i landet, og det var også korrupsjonen som var det sentrale temaet i valgkampen.”

i Andra om: Moldavien, ,, , , , , ,


12 svar till “Bulgarien och Moldavien närmare Ryssland – bra för världen.”

 1. Det är väl skillnaden mellan att pendla till EU för sin överlevnad eller pendla till Ryssland för sin överlevnad.

 2. Att NATO försvagas är knappast ett önskemål från Polen och våra baltiska grannländer. De vet att ett stabilt NATO är det enda som står mellan dem och ett aggressivt och hungrigt Ryssland.

   • Håller med helt och fullt.
    Ryssland har i historien främst utkämpat försvarskrig, landet utsattes under förra århundradet av två stora invasioner västerifrån även om man andra gången ingick i Sovjetunionen.
    Det är egentligen bara under Stalins tid vid makten som (Stalin var dessutom georgier) som det förekommit någon aggressivitet österifrån, allt annat är bara tidningsskvaller.
    Att Ryssland rustar är bara ett svar på Natos ständiga förflyttning mot Rysslands gränser, man vill inte såsom 1941 stå oberedda på en invasion med följden att omkring 25 miljoner sovjetmedborgare dog.

    • ”Det är egentligen bara under Stalins tid vid makten som (Stalin var dessutom georgier) som det förekommit någon aggressivitet österifrån, allt annat är bara tidningsskvaller.”

     Har en ingift släkting som inte håller med dig. Han deltog som tonåring i gatustriderna i Budapest 1956.

     ”Att Ryssland rustar är bara ett svar på Natos ständiga förflyttning mot Rysslands gränser,”
     Natos framflyttning är ju ett resultat av att randstaterna frivilligt anslutit sig till organisationen för att få ett fysiskt skydd mot ryska stormaktsambitioner. Så vad som är orsak och vad som är verkan kan ju diskuteras.

     • Dessa ”stormaktsambitioner” som inte ses. USA däremot har 700 militärbaser i andra länder, i olika världsdelar, har genomfört/stött statskupper mot demokratiska stater och ligger bakom krigen i Irak, Afghanistan,Syrien,statskuppen i Ukraina och genomför en enorm upprustning av kärnvapnen. Enligt USA:s officiella säkerhetspolitiska doktrin ska man ha ett avgörande inflytande runtom i världen. I detta ingår en – framgångsrik – demonisering av Ryssland som inte bara lurar dig utan t.ex. vår regering och ledande politiker i Väst, en minoritet i världen

   • Tror att du skulle få svårt att övertyga mina baltiska vänner om Rysslands ofarlighet. De har ju verkligheten så mycket närmare. De uppskattar inte den ryska herrefolksmentaliteten och den ryska längtan efter Lebensraum.

    Som den förre estniske ÖB’n (tror jag att det var) uttryckte det i en intervju härom året: ”Om det dyker upp ”okända, gröna män” i våra skogar finns det bara en sak att göra: Omedelbart skjuta för att döda.”

    • Intetsägande om man ser till realiteter. Jag samspråkade nyligen med en informerad kvinna från Litauien.Den politiska ledningen för ut USA:s aggressiva språkbruk i utbyte mot ekonomisk hjälp. ÖB:n borde genast avpolleteras. Ser man ”gröna män” tar man först reda på vilka de är,och röjer sig inte, än mindre skjuter.

     • Jag tycker den förre ÖBns uttalande är helt realistiskt. Om esterna får se grönklädd militärpersonal utan identifikation i skogen är enda tänkbara åtgärden snabb verkanseld för att undvika en krimsituation.

      ”Informerad kvinna från Litauen”? Skulle vara roligt att veta vad det innebär? Tror att hon tillhör en ganska liten krets.

      • Det är en utbredd uppfattning i Litauen att USA pressar på Litauen sin krigspolitik.
       I Krim hade och har Ryssland starkt stöd. Där förekom en folkomröstning under fredliga former.
       Kanske de grönklädda är på rymmen. Man måste som klok militär veta mer innan man går till angrepp. Kanske är de tio gånger fler än den egna styrkan. Bättre rapportera än att snabbt förintas.

    • Lebensraum har ryssen tillräckligt av, som du säkert redan vet har man svårt att befolka alla landets avkrokar och man har redan allt man behöver inom sina gränser.
     Det finns förstås i Ryssland så som i alla andra länder en minoritet bestående av hårdhudade nationalister som mer än gärna vill breda ut sig än mer, den minoriteten är dock väldigt liten och baltstaterna borde snarare vara oroliga över den växande nazifieringen som finns i deras egna länder.
     Den enda risken som föreligger för baltstaterna så som jag ser på saken är om situationen för den ryska minoriteten i länderna då främst Estland och Lettland där nästan 25% av befolkningen är etniska ryssar skulle urarta totalt.
     Dock har ryssen knappt reagerat tidigare trots att deras fränder i Lettland tvingats leva som ickemedborgare i landet dom fötts i vilket i min värld är ett tecken på att ryssen inte alls är speciellt aggressiv mot baltstaterna.

  • Det enda landet som numera är bevisat aggressivt och och hungrig är USA och dess krigsorganisation NATO. Men tyvärr är det många som trots bevisen på motsatsen fortsätter att tro på den närmast infantila och löjliga USA-propagandan. Kanske Trump kan stävja detta monster som USA utvecklats till de senaste 15 åren ivrigt påhejade av EU och åter bli ett normalt land som följer internationella avtal och konventioner. Kan han inte det så är USA:s dagar räknade för det kommer oundvikligen att falla ihop som ett korthus precis som Sovjet eller som en pyspunka som Brittiska samväldet. Dessutom är NATO varken stabilt eller pålitligt, det är bara att kolla med Turkiet! Trump vet ju att ekonomin är minst sagt urusel och valet visar att USA är politiskt och moraliskt bankrutt och kan han inte vända skutan väntar bistra tider i USA och säkert resten av världen.