Brittisk admiral, och brittisk general: Ryktet om att Assad beordrat kemisk attack i Douma passar terroristernas mål


Nedan utdrag ur 2 artiklar från Newsvoice med bedömningar av två ledande militärer.

Utdrag ur artikel i Newsvoice. Lord West om kemgasattacken
I en färsk intervju på BBC med pensionerade admiral Lord West framkommer att West inte tror att Assad låg bakom en attack med kemiska stridsmedel i Douma den 7 april. Istället passar rykten om att Assad skulle vara ansvarig perfekt för terroristernas ambitioner, menar han.

Amiral WestAmiral West
Lord West påpekar att Assad håller på att vinna kriget mot terroristerna i Syrien och att Assad var på väg att ta tillbaka kontrollen över Douma, och att då angripa Douma med kemiska stridsmedel är helt ologiskt. Det finns absolut ingen militär eller politisk poäng för Assad med ett sådant dåd med tanke på Syriens framgångar mot terroristerna.

Däremot finns det historisk dokumentation av att terrorister använder kemvapen, enligt West. För terroristerna finns det självklar en enorm fördel för deras ambitioner att Assad pekas ut som skyldig, särskilt med tanke på att det var troligt att det skulle ge en respons från USA, UK och Frankrike mot Assad, säger Lord West till BBC.
Se även: Fd brittisk general ifrågasätter varför Syrien skulle genomföra kemvapenattack

Även en pensionerad general ifrågasätter den påstådda kemgasattacken.
”När brittiska Sky News i direktsändning intervjuade Jonathan Shaw en fd general bröt kanalen av sändningen när denne ifrågasätter att Assad skulle ha attackerat sitt eget folk med kemvapen. Det har spekulerats i att Sky News försökte censurera.”
General ifrågasätter syrisk kemgasattack

Se på videorna! Läs vidare på Newsvoice.


16 svar till “Brittisk admiral, och brittisk general: Ryktet om att Assad beordrat kemisk attack i Douma passar terroristernas mål”

  • För mycket militära data bara. Saknar analys av läget i världen. Stor skillnad mellan USA & Co aggressiva politik och Rysslands & Kinas nu.

  • Inget annat än en enda lång global analys som avstpd från att lägga skulden på bara en a makterna. Den innehöll ett förvånande påstående, eller läste jag fel? Bara USA, Ryssland, UK, Frankrike och ev Israel har färdiga kärnvapen att sätta in. Det skulle innebära att Kina, Indien, Pakistan och Nordkorea har teknisk kapacitet, men inte tillverkat vapen att sätta in. Det är inte det allmänna intrycket. Kina har ett strategiskt raketvapen efter sovjetisk modell, stationerat i Tibet.

   • Varför skulle KKE lägga skulden på en av imperialistmakterna? Alla stormakter har idag ett imperialistiskt system.

    Jag tror inte att ens USA kan konfirmera din uppgift om att Kina har placerat ut kärnvapen i Tibet. Det enda som finns är spekulationer – och det har vi väl fått nog av när det gäller Storbritanniens anklagelser om att Ryssland förgiftat en rysk dubbelspion och hans dotter.
    Men jag hittade den här wikipediasidan:
    https://en.wikipedia.org/wiki/China_and_weapons_of_mass_destruction
    Jag är ingen expert på kärnvapen. Men jag har hört att kärnvapen måste bytas ut emellan åt, och därefter tekniskt förnya vapnen. Jag tror att man måste hålla kärnvapnen uppdaterade till den teknik som finns idag.
    Iså fall skulle det strategiska raketvapnet efter sovjetisk modell stationerat i Tibet vara mycket föråldrat. Jag kan inte tänka mig att en man utnyttjar en så gammal teknik idag. Men jag har kanske fel. Är det någon som vet?
    Kina, Indien, och Pakistan hade kärnvapen på 80- och 90-talet, redo för att sättas in i en konflikt. Emellertid har jag inte hört något om detta de senaste 20 30 åren att Indien och Pakistan skulle ha förnyat sin kärnvapenarsenal.

    • Här är en annan länk som inte kan konfirmera några av dina uppgifter. Deras uppgifter är inhämtade från Pentagon.
     http://laromkarnvapen.se/var-finns-karnvapen/kina/
     Och de nämner dessutom att Kinas kärnvapenarsenal som är baserad på sovjetisk teknik är ålderdomlig.

     • Jag antar också att alla imperialistiska länder för en imperialistisk politik. De som främst för krig i Syrien och Jemen är Iran och Saudi, mot varandra, via ombud. En ond spiral.

      Jag uppfattar att KKE-dokumentet har en brist. Kina har kärnvapen, de moderniseras också, Kina tänker skaffa sig strategiska SSBN. Kinas kärnvapen i Tibet har varit kända länge, att de placerades i Tibet berodde på att de skyddades bättre i bergsmassiv. Kina invaderade Tibet 1951. Detta var före spionsatelliterna.

      Antagandet att Indien och Pakistan skulle sakna utplacerade kärnvapen verkar dessvärre orealistiskt.

      • Nej, en huvudkraft är förstås det syriska folket som uppenbarligen stödjer sin militär och regering i stor utsträckning och fårlegal hjälp av Iran och Ryssland. Främsta motkraften är terrorister från många länder illegalt stödda av Väst och deras allierade som Saudiarabien.

 1. Bakom false flag attacken ligger the usual suspects

  https://www.globalresearch.ca/who-is-the-real-culprit-behind-the-chemical-attacks-in-syria-a-brief-history/5636254

  Sedan så det det visade sig att kärringens man tjänade en slant på bombningen av Syrien – vad kan man förvänta sig annat av en vampyrfamilj annars?

  https://www.globalresearch.ca/disgusting-conflict-of-interest-theresa-mays-husbands-investment-firm-made-a-financial-killing-from-the-bombing-of-syria/5636632

  • Islamister är the usual suspects, men det kan lika gärna vara tårgas eller ingenting.

    • Det vanliga judehatet kommer i vilken förpackning som helst, men dess mest frapperande protagonister är islamister och nazister. Där gömmer sig också röda löss i utrotningsflaggan.

 2. Det är alltid glädjande när personer med inflytande lär sig något nytt. Morgonstudion på MSNBC fick sig en dundersmocka när de hade inbjudit ekonomen Jeffrey Sachs till att diskutera Syrien. Sachs, på 90-talet känd som förespråkare för ekonomisk chockterapi, har genom åren blivit allt bättre på att beskriva amerikansk utrikespolitik. Ursprungligen förmodligen en varm anhängare till Obama sade han sig redan 2011 ha studsat till när Obama uttalade trollformeln ”Assad måste gå”, eftersom det bara kunde betyda nytt krig.

  Förra veckan i nyhetsstudion ger Sachs inte bara en korrekt beskrivning av nöden och förstörelsen utan han säger utan att tveka: ”Det är vi som ligger bakom allt”. Det är det mest förbjudna. Att säga ”vi har gjort det”. Man kan påtala inblandning som sker, att den skall öka eller minska, att läget är kaotiskt, att grannstaterna drar åt olika håll, osv. Bara inte säga: ”Det är vi”. Man ser hur de övriga i studion stelnar till, men programledaren är helprofessionell. Han låtsas inte om det Sachs sagt och får via länk kontakt med en general som hasplar ur sig alla de rätta fraserna. Sachs lär få vänta ett tag på nästa inbjudan till studion.

  • Jag frågade mig varför Assad ”måste bort” eller ”måste gå” och hittade följande intressanta små punkter.

   1. Man vill inte angripa Syriens demokrati rakt på, där den breda koalitionen, Nationella fronten, har makten, men väljer ut en person som ska demoniseras som ”diktator” och ”gasmonster”. Det är enklare och effektivare rent massmedialt och psykologiskt. Vi som talar om saken bör därför inte falla för tricket, men använda just ”Syriens demokrati” ofta eller liknande.

   2. Syriens demokrati vill att FN:s resolution 342 efterlevs, vilket innebär att Golanhöjderna måste återgå till Syrien. Detta vill inte fulmedierna diskutera eftersom de är lojala med Israel och Israel-lobbyn i USA, inte med internationell rätt eller anständighet. GP och DN ljuger och vilseleder om det här och ägarförhållandena tyder på en sekteristisk dumlojalitet som grundorsaken. Israel vill sannolikt ta ännu mer territorium från omgivande länder istället Det är sannolikt orsaken till deras konstanta beskjutning av just Syrien för tillfället. De vill ha ett krig för att kunna stjäla mer, alltså vill de angripa Syriens demokrati.

   3. Syriens demokrati är sekulär, såpass att den godkänt att ledaren för landet inte måste vara muslim. Detta har väckt ont blod hos den extremare delen av sekten naturligtvis, eftersom de, som alla sekter, tror sig vara utvalda och överlägsna. De extrema islamistiska sekterna blir då givetvis en fiende, men även Israel, där den s.k.”demokratin” enbart är för judar. Israel brukar, utan att tveka, påstå att de är den enda demokratin i Mellanöstern. Det stämmer ungefär, bara det att Syrien är mer demokratiskt än det religions-rasistiska Israel.

   4. Oljan i området. Oljan ersätts allt mer av alternativ, men den utgör ändå en viktig energikälla och utgör basen i petrodollarn. Syrien är ett rikt land. Israel och Israel-lobbyn är giriga. Syriens demokrati är målet.

   5. Det geopolitiska läget. Syrien ligger rent geografiskt bra till, är ett stort land och omger i princip Israel. Det är därför Israel-lobbyn arbetar för att splittra muslimerna och bussa dem på varann. Det skulle alls inte förvåna mig om IS, t.o.m. Wahhabiism-islamismen helt och hållet leds av krypto-sionister. Deras attack på andra muslimer förefaller annars fullkomligt ologisk.

   6. Olika extrema sekters överbefolkning leder till krig. Sekterna tillåter inte att födslotalen sjunker. Sekternas olika former av tankevirus anser sig överlägsna och ska sprida sina tankevirus. Den gudibehaglige Demiurgen ska lösa ev. problem, med överbetning eller svält. Problemet är i Sverige bara i sin linda, men i Israel och Syrien har sekulära noterat problemet länge. Demokratin är på väg att slukas av den exponentiellt växande mängden lallande sekterister. USA, landet med stor koncentration av lallande sekter är givetvis en naturlig partner till både Israel och Wahhabism-islamism.

   Darwinismen kan i framtiden bli en förbjuden tro, helt oavsett mängden evidens som talar för dess riktighet, även i väst. I Sverige vill många av vänsterns galjonsfigurer ha in mer av konfliktskapande sekterism som tror på sin egen överhöghet.

   Vänstern tycks ha glömt sin historia och förstår inte vikten av att få folket att fokusera på verkligheten istället för fascistoida former av vilseledning. Det är förvånande och bisarrt.

   Vänstern går monopolkapitalets ärenden mot Syriens demokrati, för globalism och imperialism mot nationell demokrati, mot ekologisk hållbarhet och mot välfärd för alla folk i hela världen. Frågan är för mig inte om vänsterns galjonsfigurer har fått betalt, snarare vad dagens kurs är för 30 silverpenningar, när de marscherar stick i stäv med moral, logik och känsla.

   Och låt mig tillägga att jag anar samma fenomen i KP och SKP. Vackra ord, självgott frotterande på möten, sekteristiskt orerande, men ingen verklig folklig handling eller respekt för folkets demokratiska välinformerade vilja, ej heller någon valsamverkansförmåga för att ta den riktiga vänstern upp och förbi 4%.

   Istället lyder man de konfliktskapare som förstör för sammanhållningen och respekten mellan alla demokratiska socialister och kommunister, t.o.m. länkar och skapar trafik till fulmedierna, som ljuger dygnet runt, när uppmaningen istället borde vara att bojkotta dem helt.

 3. Det är inte USA´s fel att Iran och Saudi krigar om inflytande hos sina grannar. Däremot utrustar USA Saudi, de säljer sina vapen till Saudi för pengarna saudi fått för att sälja olja. Men kan förstås låtsas som att saudi går i USA´s ledband, men så är inte fallet. Saudi ser sig själva som ursprunget till den lära som ska behärska hela jorden. Saudi för krig, USA hjälper dem. Iran för krig, Ryssland hjälper dem. Utan hjälpen skulle det förstås gå sämre. Om det finns någon vänsterståndpunkt, så bör det vara att få krigen att gå sämre.

  • Medan Israel sitter och njuter när det ena krigar mot den andra – det är kruxet för att förstå krigen och krisen i MÖ alltsedan 1948 då terrorismens moder isarel blev till.