Brev till utrikesminister Margot Wallström


Detta är ett brev av Tommy Frost till Utrikesminister Margot Wallström. Har fått förmånen att återge det här.

Till Utrikesdepartementet

Utrikesminister Margot Wallström!


Syrien USA bombar 170407 II
Den 7 april 2017 fattar Förenta Staterna på egen hand ett beslut att bomba Syrien, Al shayrat i Homs som ett svar på att den syriska armén ska ha använt kemiska stridsmedel i en flygattack mot Khan Sheihoun. Några bevis för att den Syriska regeringen ska ha använt kemiska stridsmedel har Förenta Staterna ännu inte kunnat framvisa för världssamfundet.
FN:s säkerhetsråd hade sammankallats dagarna innan för att omedelbart tillsätta en oberoende expertgrupp för att på plats utreda vilka som låg bakom denna kemiska attack.

Förenta Staternas FN ambassadör Nikki Haley ansåg att tydliga bevis för att Syriens regering och dess president Bashar Al Assad har använt kemiska stridsmedel i Khan Sheihoun och var alltså de som bar skulden och ansåg sig därför ha rätt att utlösa en vedergällningsattack med 59 kryssningsrobotar mot Syrien.
Förenta Staterna genomförde denna attack utan att Säkerhetsrådets fattat något beslut, i strid med FN Stadga, i strid med Internationell rätt och i strid mot Förenta Staternas egen konstitution.
Dessutom hotade Förenta Staternas FN ambassadör Nikki Haley i FN om ytterligare vedergällningsattacker mot Syrien och anklagade Ryssland för att indirekt ligga bakom den påstådda kemiska attacken i Khan Sheikhoun.
Löfven och Wallström

Då Sveriges Statsminister Stefan Löfvén och utrikesminister Margot Wallström ofta talat om Sveriges viktiga roll i säkerhetsrådet, och att Sverige försvarar FN stadgan, Internationella rätt och avtal så undrar jag varför Sveriges ansvariga inte har framfört en officiell protest mot Förenta Staternas flagranta brott mot FN stadga, Säkerhetsrådets beslutsordning och brott mot Internationell rätt.
Sveriges utrikesminister borde också omedelbart kalla upp USA ambassadör i Sverige och begära en förklaring.


Kan Sveriges uteblivna protest mot Förenta Staterna vara ett resultat FN ambassadörens Nikki Haleys ord:
”For those that don’t have our back, we’re taking names, we will make points to respond to that accordingly,” (Reuters 2017-04-27)

(”De som inte stöttar oss kommer vi att anteckna och vi kommer att påpeka att vi kommer att agera utifrån det”)

Förväntar mig ett utförligt svar från Utrikesdepartementets ansvariga chef Margot Wallström.

Mvh
Tommy Frost

Skickat till Utrikesdepartementet.registrator@regeringskansliet.se
(2017-04-10)

i Andra om: , , , , , , , , , , , , ,, , , , , , , , krig


13 svar till “Brev till utrikesminister Margot Wallström”

 1. Utmärkt iniativ. Tystnaden är oerhört genant. Margot och hennes departement står pinsamt nakna inför allas blickar, dvs svenskar som ännu har något intresse av vad som händer i världen och som inte finner sig i att endast ta del av svensk mainstream-medias propaganda-uppkastningar. Nakna ja, i bemärkelsen uppenbart genomkorrumperade. Köpta knähundar.

  Stackars Margot, ja det är rentav synd om människan, har vi någonsin haft en mer korkad utrikesminister?, skällde på order som en bandhund vid de allierades bombningar av västs jihad terrorister i Aleppo.
  Men människan har tigit vid USA’s bombningar och massmord på hundratals civila i Mosul, knäpptyst, inte ett ord från den Aleppo-skränande Margot. Och som grädde på idiotimoset moltiger nu denna pinsamt trubbiga kniv i lådan om hennes ”moderata rebell-vänners” självmordsdåd mot civila i Syrien. Inte ett ord. Inte heller från USA MSM media. Margot och Merkels m.fleras rebellvänner i Al Qaeda, så märkligt pålitliga vid false flag kemvapen attacken men nu låtsas man inte om vad deras kelgrisar hittat på i attacken mot bussarna. Inte en bild på sönderslitna barn nu inte, nehej då. Vid false flag attacken grät man över barnen som dödats, men ….

  Möjligen hyllade inte Margot Trumps Tomahawk-attack, alltid något, men den så tokhyllade Merkel stödde entusiastiskt attacken mot flygfältet. Utan några som helst bevis. Med vetskap om alla USA’s tidigare false flag attacker mot för Deep State’s misshagliga regimer. Vilken xxxxx hon är och inte värd den minsta respekt.

  Vi har ännu inte fått se bilderna från det befriade Aleppo i svensk media, inga bilder från bl.a. de kristnas firande. Totalcensur råder i svensk media. Heller inga intervjuer med de från den östra delen befriade. Det talades om ryssarnas blodbad på civila och barn …. blodet flöt i floder …. värre än Caligula’s värsta excesser i massmord …. MEN, när de av hjältarna i De Vita Hjälmarna och de heroiska moderata rebellerna så omhuldade civilbefolkningen äntligen slapp ut ur östra Aleppo – DÅ, var det plötsligt totalt ointresse i västmedia att höra vad de hade att säga om vad de upplevt under ockupationsåren. Totalcensur igen i MSM, sanningen om västs (och Margot’s halshuggare) passar inte in i det tänkta narrativet.

  Anders Romelsjö är en hjälte som orkar kämpa emot idiotin och apatin bland det svenska folket och i vår köpta massmedia. Borde vinna något fett pris för sitt engagemang och sitt mod. Tack för denna blogg, för detta andningshål, denna öppning i hjärnspökenas istäcke. Inte är vi särskilt många heller (antagligen?) men visst känns det skönt att vi kommer att ha historiens dom på vår sida. Till skillnad från vissa andra.
  Tänk bara på pajasarna i vår media som blodtörstigt hejade på Bush/Blair’s Irakkrig, inte fan har de gjort någon offentlig avbön vad jag vet, och nu är de igång igen i vår lortiga media utan eftertanke, utan att blicka tillbaka.

  • Tack för uppskattande överord. Jag ser mig som en del av ett känt och okänt nätverk som arbetar mot orättvisor och för en bättre värld. Det är en existentiell fråga hur man använder sin tid, då man har chansen. Finner det meningsfullt att använda mycket tid här. Tyvärr skriver segrarna historien. Vi vet inte om mänskligheten finns om 10 år.

 2. Bra initiativ, trist bara att Wallström inte bryr sig om vanligt folks åsikter och oro. Hon tar väl sina åsikter själv från vad Trump/Nato säger om Syrien och Fokrätt. För Socialdemokraterna spelar Folkrätten ingen roll om det är USA och Nato som fäller ner sina missiler tydligen.

  Tänk om Palme såg hur Socialdemokraterna idag stöttar USAs krigsföring och krigsbrott, Palme kunde ju fördöma Vietnam, men idag har vi inga politiker som vågar fördöma USA.

 3. Den svenska utrikesministerns uppdrag är att tillvarata Sveriges intressen internationellt. Sverige har ingen anledning att välja sida i konflikten mellan olika islamiska inriktningar, alla islamiska regimer strider mot de mänskliga rättigheterna. Sverige bör hålla en låg profil visavis mellanösterns ondska, och prioritera att eliminera dess svenska svans. Vi är ett mycket litet och kraftlöst land i ett hav av ondska.

  Jag tror inte Margot är dum, hon berikar sig framgångsrikt. Den som tror på vad Margot säger är däremot dum.

  • Sverige har anledning att ta fast på FN-stadgan och försvara den. Om man gör så måste kritik riktas mot USA:s upprepade flagranta överträdelse av den. Både i FN, och i kontakter med andra länder i och utanför EU. Erfarenheter från Olof Palmes tid visar att ett litet land kan ha betydelse och att detta kan stärka Sveriges image som försvarare av demokrati och nationell självständighet. Nu rådet feghet och/eller okunnighet.

 4. Nyligen upptäckte jag (komikern) The Jimmy Dore Show youtube kanal. Rekommenderas varmt.
  I synnerhet vill jag rekommendera följande videoklipp relaterat till denna blogginlägg:
  https://youtu.be/bEwIUuc_Y-g
  En journalist som bjuds in till kommentar på CNN men som troligtvis inte kommer bjudas in någonsin igen.
  Han berättar om över 1000 civila USA+allierade dödat bara under mars i Irak och Syrien samt tystnad kring det.
  Ytterligare en utmärkt klipp om Tulsi Gabbard: https://youtu.be/bEwIUuc_Y-g

  Vill passa på och rekommendera en artikel från december 2013 om Syrians hälsosystem före kriget samt status vid artikels skrivande:
  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/syria-in-crisis-countrys-healthcare-system-is-going-backwards-in-time-at-a-rate-of-a-decade-a-month-9025319.html

  Till slut en utmärkt intervju av Noam Chomsky om bias in MSM. BBC journalisten försöker argumentera emot honom men blir på varje punkt satt på plats med ren och skär fakta:
  https://youtu.be/suFzznCHjko
  Denna videoklipp borde vara en nödvändig del av varje seriös (svensk) journalistutbildning tycker jag.

 5. Förlägenhet inför brotten mot folkrätten generade inte Palme under Vietnamkriget, kanske på grund av orsaker som anges i följande utdrag ur Carsten Palmærs bok Liten ordlista för nusvenskar:
  I det nya årtusendet håller begreppet antisemitism på att få ännu vidare innebörd; för att räknas som antisemit behöver man överhuvudtaget inte uttrycka någon uppfattning om judar. Det räcker med att hysa förgripliga åsikter om Förenta staterna.

  ”Det finns en historisk koppling mellan antiamerikanism och antisemitism, liksom att antikapitalismens demonologi passar in i detta mönster.”
  (Ian Buruma i DN 2/5 2002)

  ”Det förflutna spökar ändå, i skepnad av subtil antisemitism och antiamerikanism.”
  (Niklas Ekdal om det tyska förbundsdagsvalet, DN 22/92002)

  ”När européer projicerar skulden för sina tillkortakommanden på USA låter de nästan som antisemiter som talar om judar.”
  (Maciej Zaremba i DN 9/1 2003)

  Expressens kulturchef Per Svensson för resonemanget ett steg längre och antyder att all kritik av arrogans och snikenhet i grund och botten är antisemitism:
  ”Arroganta. Strävar efter världsherravälde. Tänker bara på pengar. Det finns en parallellitet mellan de antiamerikanska schabloner som sjuder i oljan och klassiska antisemitiska stereotyper.”
  (Expressen 4/2 2003)

  Svensson får medhåll av ledarsidans PM Nilsson:
  ”…en retorik som är pinsamt lik den gamla antisemitismen: Amerikaner är bara ute efter intrigerande världsdominans och pengar.”

  Ovanstående skrevs för femton år sedan, dvs. innan MSM bäddades ner för gott i drömmarnas värld.

 6. om man absolut inte vill att Sverige ska bli Natomedlem måste vi rösta s
  och acceptera att regeringen inte vill stöta sig med usa.
  det känns inte riktigt bra men alternativet sämre

  • Dummaste jag hört, det är ju S som gjort att vi nästan är med i nato nu. Det är ju löfven som knyter starkare band med Nato typ varje månad!

   Detta är ju det senaste:
   ”Försvarsmakten talar om ”positiva effekter” av att Sverige ingår i JEF (Natoledd styrka). ”
   https://sv-se.facebook.com/nejnato/posts/1443075439084738
   ^^
   Och det är Sossarna som har accepterat detta, ingen annan!

   • Indoktrinering och ryssfobi har inte varit så stark åtminstone de senaste 24 år jag har levt i Sverige.
    Möte efter möte och konferens efter konferens, workshops osv. måste ha ett stort inslag av ryskt hot, beskrivning av kraftigt försämrat säkerhetspolitiskt läge där man bjuder in säporepresentanter, föreläsare från försvarshögskolan, ministrar, forskare/”forskare” dvs. de personer som uppfattas som auktoriteter vilka sedan hela tiden målar en enorm och växande hotbild från öst.
    ”Fakenyheter” är ett viktigt inslag i det hela dvs. svartmålning av alternativ media och alla avvikande åsikter.
    Fullt seriöst total indoktrinering där inga avvikande åsikter tillåts och ingen (vågar?) ifrågasätta något.

    Hade det kommit från M hade nog åtminstone en del personer nyktrat till och sagt ifrån men när det kommer från S sväljs det med hull och hår.

 7. Mot väggen med skammen enade vi stå, är det så.
  Paul Craig Roberts beskriver utgångsläget just nu, och frågan blir, vill vi vara en del av den verkligheten. Hur många svenska politiker vill vara delaktiga och inkluderande i denna galenskap. Man har här i Sverige och resten av EU och UN kommit alldeles för lindrigt undan i sin smutsiga, smusslande delaktighet. Det måste bli ett slut på detta dubbelspel utan ansvar, vi gör världen en otjänst med schackrandet.
  Den största idioten är kanske inte född än, men som kollektiv har vi nått hela vägen fram.
  http://www.zerohedge.com/news/2017-04-16/paul-craig-roberts-it-has-become-embarrassing-be-american

 8. FN ambassadör Nikki Haley skulle också kunna citera en amerikansk president som sa –
  ”Forgive your enemies – remember their names”