Bra Center-Banner, sprid den!


Som bekant har centerpartiet fastnat kvar i de krav på slopande av arbetsrätten för unga, ett förslag som t.o.m. Frankrike backat från nu.

Vi måste därför hjälpa centern att få lite extra röster så jag föreslår att du använder denna banner där du kommer åt. Hjälp centern!

Andra bloggar om: , , ,

[tags]politik, centern, arbetsrätten, banner[/tags]


21 svar till “Bra Center-Banner, sprid den!”

 1. Som småföretagare tycker jag förslaget ät bra för oss små. Som exempel har jag svårt att förstå varför jag ska stå för kostnaderna om en anställd bryter foten i fyllan en lördagskväll!

 2. Micke det kan man ha full förståelse för men det är ju en annan fråga nämligen medfinansieringen av sjukpenning.

  Eller menar Du att Du vill avskeda den som bryter foten utan att behöva motivera avskedet. Ok det har jag också full förståelse för i så fall för hur skulle den motiveringen se ut.

  KAS

 3. Att ha ”rätt” till arbete (och en massa andra s k positiva rättigheter) är problematiskt:
  För varje rättighet krävs det likaväl att någon annan har en skyldighet.
  För varje människa som har rätt till ett arbete måste det finnas någon som har en skyldighet att ge denne ett arbete.
  Det har logiskt två möjliga vägar det leder in på om man tar det till sin spets:
  – Om alla lägger ned sina initiativ och företag, och istället kräver sin rätt till arbete, vem ska då ge dem arbetet?
  – Om vi istället fastslår att folk har rätt till arbete utan att se ovanstående problem, så måste någon finnas som har en skyldighet att ge dessa arbeten. Dvs någon har inte samma rättigheter som alla andra, utan främst skyldigheter att tjäna andra oavsett de vill det eller inte. Vad kallas det? Hint: Det börjar på ”sl”..

 4. Och som ungdom tycker jag faktiskt att förslaget är ganska bra för oss som inte ännu har kommit in i arbetsmarknaden. Inget annat vettigt alternativ har ju lagts fram (Plusjobb? pfft, rätt få jämfört med antalet unga arbetslösa och bara inom offentliga sektorn så det är inget vettigt alternativ)
  Kanske dags att ta bort skygglapparna och vara lite mer öppensinnig? Det börjar ju bli nästan en förföljelse av Centern bara för att de vågar försöka tänka ”outside the box”… Vilket bara kommer att leda till en stendöd politik inom Sverige där ingen vågar försöka föra fram nya idéer.

 5. Eller varför du inte får sparka henne när hon blir gravid eller går med i facket eller säger nåt taskigt om dig. Det är ju det centerns förslag handlar om, inte om vem som ska betala sjuklönen.

 6. På något märkligt sätt verkar många snöat in på att företagare vill sparka folk till höger o vänster. Men det är ju tvärtom! Vi vill ju givetvis anställa folk, annars vore det ingen vits med att satsa riskkapital på en företagsidé.

  Så heder åt Centern, dom är trots allt de enda som presenterat något av värde.

 7. Eller varför du inte får sparka henne när hon blir gravid eller går med i facket eller säger nåt taskigt om dig.

  ..i enlighet med teorin om att alla företagare är sadistiska sociopater som bara väntar på ett svepskäl att få avskeda någon för sitt eget höga nöjes skull?

  Tycker debatten är lite småbisarr när alla antar att åtgärden är för att företag ska kunna börja sparka folk till höger och vänster.
  För det första kommer åtgärden rimligtvis inte vara tillämplig på dem som redan har jobb idag: de sitter i sina gamla avtal.

  För det andra: det kommer bara vara tillämpligt på folk som med 99% sannolikhet inte har något jobb idag. Att företag skulle anställa någon för att sedan sparka dem kort senare ungefär bara för att de tycker det är kul är rätt befängt.

  Att ha ett _riktigt_ jobb (som dessutom är a-kasse och sjukpenningsgrundande, till skillnad från ”plusjobben”) borde rimligtvis vara bättre än att inte ha ett jobb. Att sedan se till så företag vågar ta risken att anställa någon (i motsats till att inte anställa någon) borde vara positivt. Den som sköter sitt jobb har rimligtvis inget att frukta.

 8. Stor efterfrågan av arbetskraft men ingen vågar anställa!Ha Ha Ha.
  Ala Center Partiet och kompani.

 9. Wille: ”Att ha ett _riktigt_ jobb (som dessutom är a-kasse och sjukpenningsgrundande, till skillnad från “plusjobben”)”

  Plusjobben är både sjukpenningsgrundande, pensionsgrundande och akassegrundande..

 10. Plusjobben är både sjukpenningsgrundande, pensionsgrundande och akassegrundande..

  Jaså? Var finns de uppgifterna?

  Det är inte vad jag hört

 11. Aaah.. Jag talade med mitt X om det där för några dagar sedan och hon är boss för en kommunal verksamhet som jobbar lite med plusjobbare. Du hävdar således att de navliga reglerna inte gäller för dem? De kanske inte ens behöver betala skatt?

  Jag ska kolla med henne i morgon om jag kommer ihåg saken.

 12. Jag tror nog att företagare vill anställa. Så där ger jag Micke och Willie rätt. Men det finns något som saknas. Man vill anställa LOJALA männniskor som HÅLLER KÄFTEN, inte KLAGAR och är LÄTTERSÄTTLIGA!

  Så jag anser fortfarande att företagare per se har ett intresse av att sparka folk till höger och vänster. Tumregeln är: sköt ditt jobb, var lönsam, håll käften, gå inte med i facket, gör som jag tänker och säger så KANSKE jag behåller dig – för det är MIN egendom och det är JAG som bestämmer.

  Tyvärr, liberaler. Jag är och förblir företagshatare.

 13. Pasquale

  Lojala, inte klagar mm mm mm. Tråkigt nog stämmer inte det med mig, inte heller med de bekanta jag har som även de är företagare.

  Däremot att man ska sköta sitt jobb osv säger väl sig själv.

  Men det blir väl att de som har jobb vinner o de som står utanför förlorar, eller får ett plusjobb.

  Btw så blev det väl bara 1000 plusjobb av lovade 20000, och utan las osv.

 14. ”Tyvärr, liberaler. Jag är och förblir företagshatare.”

  Ja, tänk om det vore så bra. Alla skulle ju kunna vara anställda… men vänta….. det var ju så dom hade det i sovjet. Fungerade ju bra.

 15. Man vill anställa LOJALA männniskor som HÅLLER KÄFTEN, inte KLAGAR och är LÄTTERSÄTTLIGA!
  Jag kan förstå att folk tror det du säger, men jag tror det är en rätt stor portion paranoia:
  Folk som säger vad de tycker, även om det är ”obehagligt” att höra, samt vågar tänka själva och gå sin egen väg, tenderar faktiskt att vara extra värdefulla i företag (så länge som de är civiliserade mot sina medmänniskor trots sin rakhet).
  De som gör detta kan peka på ett potentiellt isberg långt innan de rädhågsna sykofanterna slutat blunda för farorna.

  De företag som inte inser värdet av sådana människor kommer nog inte att lyckas speciellt bra, och människorna i fråga kommer nog att uppskattas rätt snart på annat håll.

  Obehagliga sanningssägare har en viktig roll att spela i de flesta organisationer, de företag som inte inser det är värda att gå i konkurs och falla i glömska.

 16. …sen får man inte glömma att företag (i alla fall de som inte är massiva multinationella sådana) ofta är en reflektion av dess ägare och ledare.
  Det i sig innebär att hur ett företag behandlar sin anställda, och vilken attityd det har mot dessa är avhängigt företagsägarna och ledarna: de kan finnas de som har en extrem sammanhållning och känsla av samhörighet, medan de finns de företag som behandlar folk illa.
  Men man kan inte dra några större slutsatser om hur företag behandlar sina anställda än vad man kan dra för slutsatser om hur folk behandlar sina medmänniskor..

 17. Pasquale, for din skull hoppas jag alla foretagare forsvinner…:-)

  ”Tyvärr, liberaler. Jag är och förblir företagshatare.”

 18. I Sverige idag så kan man provanställa någon på 6 månader, Det finns projektanställningar, Om det inte finns tillräckligt med arbetsuppgifter så kan man göra sig av med tillsvidareanställda. Man kan alltså testa om någon har rätt kunskaper och personlighet för jobbet i 6 månader, man kan anställa nån vid tillfälliga arbetstoppar. Det enda man inte kan göra idag är alltså att avskeda någon som arbetat i flera år på ens företag utan att ange något skäl.

  Företagare i allmänhet är naturligtvis inte sociopater men FÖRETAGENS mål är i allmänhet vinstmaximering. En chef som inte avskedar en lätt utbytbar person som blir gravid eller som inte använder fullt lagliga metoder för att hålla företaget fritt från fackföreningar är ju illojal mot företaget.

 19. Den som har åsikten att det inte går att anställa på annat sätt än som en tillsvidareanställnig är oerhört dåligt påläst. Det vimlar av anställningsformer utöver tillsvidareanställning. På rak arm kommer jag på minst 10 olika. Utöver det kan man ju tycka att om centerns förslag som det påstås ökar tryggheten för alla under 26 år förstår jag inte varför jag som är 47 ska särbehandlas. Vore det inte rimligt att öka alla anställdas trygghet. Nej, centerns förslag är lika korkat som alliansens förslag att om bidragsnivåer sänks så ökar antalet lediga jobb. Vore det påståendet sant borde en bidragsnivå på noll kronor leda till full sysselsättning. Men vem vet, det kanske är alliansens mål.

 20. Läste en blogg som påstod att Jinge var extremhöger, till den bloggen säger jag bara att läsa på!!!!!!!!!!!!!! Jinge är inte höger, inte så mycket vänster heller, däremot påläst! Visst jag häller sällan med honom. men han sätter ändå en nagen i ögat som gör att man får tänka7LETA EFTER SVAR!!!!

 21. Tre skäl för uppsägning.
  Uppsägning p.g.a. arbetsbrist.
  Uppsägning p.g.a. inkompetens.
  Uppsägning p.g.a. miss skötsel.

  Täcker inte det behovet av uppsägnings grunder??