Bort med porrsiterna på nätet och i bloggrankningen!
Sedan jag tog över denna blogg från Jinge (Jan-Inge Flücht) förra sommaren har jag varje dag kollat bloggens rankning på http://www.blogtoplist.se/politik, där den brukar ligga på plats 3-5 av 1700 bloggar, som rankats efter besök. För 3-4 veckor sedan dök det upp en nu 2 identiska råporrsiter som ofta ligger på de första två platserna, dessvärre. Och sedan någon vecka finns en annan likadan råporrsite på överlägsen första plats inom politiker-området. Inget i den handlar om politik, annat än att dess existens är ett uttryck för djupt kvinnoförnedrande politik.

I måndags sände jag följande mail till Blogtoplists ägare”Hej, Har bloggen ”Anders Romelsjö på Jinge.se”, f.n. på plats 5 inom området Politik. Överst ligger en ny porrsite.Hur kollar ni hur bloggar registrerar sig? Det har kommit in en turkisk blogg ”Pornizlar” som ligger högt. Jag tror inte att sådant är bra för sitens anseende. Vad har ni för policy?” Inget svar har kommit än..

I morse nämnde jag om detta till Jinge via mail ””Har du sett att turkiska råporrsiter nu ligger i topp Allmänt och inom området politik. Jag har mailat Blogtoplist och riktat kritik, men ej fått svar. Vad göra?”

Jinge har reagerat mycket bra och mycket snabbt (Vem skriver ett blogginlägg snabbare än Jinge?) skrivit ett blogginlägg. Det visar sig att han också reagerat på detta och redan kontaktat bloggens ägare Fredrik Eriksson utan resultat. Se hans blogg www.bilderblogg.se.

Min uppfattning är att porr i allt väsentligt är en form av kvinnoförtryck och utnyttjande av oftast utsatta kvinnor på ett förnedrande sätt. Det är inte bra på något sätt att detta brett ut sig och blivit ”rumsrent”.Och det är verkligen ingen bra reklam för Blogtoplist. Den är viktig för rankning och kanske för att få nya läsare, men…. Jag känner mig vara i dåligt sällskap.

** JAG UPPMANAR ALLA SOM HAR BLOGGAR SOM RANKAS PÅ http://www.blogtoplist.se ATT SKRIVA TILL BLOGLIST OCH PROTESTERA!**
Blogtoplist 3


intressant.se, , , , , a, , , ,

Bilderblogg Annarkia Ett hjärta Rött Trines matblogg Anne von Porat Passion 4 baking Bella Rosa Cornucopia


6 svar till “Bort med porrsiterna på nätet och i bloggrankningen!”

  1. Idag ligger de tre turkisk råporrsiterna på plats 1,2 och 5 på Blogtoplists rankning av 33 000 svenska bloggar. Skam! Sannolikt har de samma ägare, och kan tjäna massor av pengar på annonsintäkter förutom på att kränka, plåga och förstöra utsatta kvinnor.
    Jag har idag länkat till de 5 bloggar som därefter har flera besökare för att uppmärksamma dem på detta. Ska försöka hinna skicka kommentarer till dem ockcå.

  2. Skickat följande kommentar till de 5 bloggarna i landet med flest antal besök, utöver porrsiterna:

    ”Hej!

    Föreslår att denna blogg förenar mig i protest mot nedanstående. (Min blogg rankas som nr 5 av politiska bloggar i landet på Blogtoplist).

    Idag ligger de tre turkisk råporrsiterna på plats 1,2 och 5 på Blogtoplists rankning av 33 000 svenska bloggar. Skam! Sannolikt har de samma ägare, och kan tjäna massor av pengar på annonsintäkter förutom på att kränka, plåga och förstöra utsatta kvinnor.Jag har idag länkat till de 5 bloggar som därefter har flera besökare för att uppmärksamma dem på detta och be dem protestera.”