Borgarna toppar med advokater i Konstitutionsutskottet?


Aftonbladet står för morgonens mest häpnadsväckande nyhet när de berättar att borgarna sätter in advokater i KU-förhören.

Att partierna toppar i konstitutionsutskottet är kanske inte så märkligt samtidigt som det givetvis måste svida i själen på de ordinarie ledamöter som nu får se på utskottsförhören i TV istället för att delta.

Men det är ett led i den borgerliga alliansens strävan att smutskasta socialdemokraterna nu när det är valår. Troligen möter det inget hinder sett utifrån regelverket, men borgarna räknar tydligen inte med den s.k. ”Fälldineffekten”. När Olof Palme i en debatt mot Fälldin fullkomligt sopade golvet med denne så vann – Fälldin folkets röst.

Att borgarna försöker sätta åt Freivalds och Persson har jag viss förståelse för, de hade givetvis kunnat sköta regeringens sysslor bättre, men kommer verkligen det att bli det bestående minnet av dessa KU-förhör?

Tänk det undrar jag..

[i] Artikeln i Aftonbladet


5 svar till “Borgarna toppar med advokater i Konstitutionsutskottet?”

 1. På vilket sätt är det ”en strävan att smutskasta” när de sätter in folk som kanske har någon aning om vad de sysslar med, och inte har huvudet uppstoppat där solen inte skiner på sig själva?

  Politiker som faktiskt har kompetens inom specialområdet de verkar inom kan kanske vara lite uppfriskande som omväxling..

 2. Wille: ”På vilket sätt är det “en strävan att smutskasta””

  På så sätt att de toppar för att tillintegöga (s). Man kan säga vad man vill om detta men visst är det en valtaktik..

 3. Du kan väl inte förvänta dig att de ska sätta in sina sämsta för att vara snälla och få sossarna att se bra ut? :)

  Rätt mycket en icke-nyhet..

 4. Det mest pinsamma är att de inte alls ”toppar laget”, utan tvärtom sätter in tre ledamöter som inte följt frågan i utskottet (granskningsarbetet har pågått hela året) och helt saknar erfarenhet från Konstitutionsutskottets arbete. KU är ingen domstol och granskningen ingen rättegång. Och frågan bör inte reduceras till en fotbollsmatch mellan röda och blåa laget; den är för allvarlig för sånt apspel.
  Mats Einarsson (v), ledamot av KU