Borgarna fördubblar priset för resor


Nu börjar högerns attack mot vanligt folk bli alltmer synlig för det stora flertalet av medborgarna i landet.

Igår kväll beslöt SL:s styrelse att fördubbla kostnaden för resor och dessutom återinföra zonsystemet i Stockholms Län. Det är en fördyring som givetvis drabbar dem med lägsta inkomsterna hårdast samtidigt som det är ett mycket hårt slag mot miljön i Stockholm.

SvD: ”Enhetstaxan slopas, ett nytt zonsystem skapas samt kraftigt höjda priser, från 20 till 80 kronor, för många resenärer i länet. Det blev resultat när SL:s styrelse igår klubbade igenom SL:s nya taxor. Redan den 29 januari höjs priset för enkelbiljetter. SL-styrelsen beslutade i kväll om stora förändringar i SL:s biljettsystem. Den första förändringen genomförs redan den 29 januari i år då kontantpriset för en enkelbiljett kommer att kosta 40 kronor istället för 20 kronor. Det reducerade priset för ungdomar och pensionärer blir 20 istället för tidigare 10 kronor.”

Svenska Dagbladet har tittat på hur för-
ändringen drabbar en tvåbarnsfamilj i någon av Stockholms förorter. En resa in till stan kostade innan högeralliansen 120.- Nu med högern i maktställning i Stockholm kommer resan att kosta 512.- vilket är mer än fyra gånger dyrare.

Det kommer givetvis att innebära att folk i allt högre utsträckning tar bilen för även med höga bensinpriser så blir det billigare. De som inte har bil, eller värnar om miljön, får då ta ett extra djupt grepp i plånboken. Men det var ju väntat och snart nog får vi höra högerpolitiker från alla fyra borgerliga partierna hävda att detta är ”arbetslinjen” eller något annat, t.ex. ”rättvisa”.

Själv nöjer jag mig med att kalla det för högerpolitik.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Högerregeringen, Stockholms Lokaltrafik, SL, Högerpolitik, Kollektivtrafik, Miljö, Högeralliansen, Moderaterna, Stockholm, Politik[/tags]


6 svar till “Borgarna fördubblar priset för resor”

  1. Borgarna satsar på bilismen och drar ner på kollektivtrafiken. Många av de nya populära busslinjerna har lagts ner vid nyårshelgen. Folk får ta och köpa bil istället.

  2. Hmm..ger mig fan på att Taxi blir billigare.
    Nåja, miljön har aldrig intresserat Alliansen.

  3. Jisses! I New York kostar det två dollar (c:a 14 kronor) att åka vart som helst med tunnelbanan. Tunnelbanan i New York sägs dessutom bära sina egna kostnader, så man kan ju undra hur det kan vara så dyrt i Stockholm där trafiken dessutom är skattesubventionerad. Ugglor i mossen…

  4. Det viktiga är att man skaffar förköpsbiljetter så att man kan halvera priset jämfört med att betala på bussen. För övrigt skall möjligheten att betala på bussen tas bort 1 april och då får man inte ens åka buss om man inte redan skaffat sin biljett.
    Folk i Stockholm får lära sig att göra som man gör i många andra länder, planera lite.