Bör medverkan (av t.ex. Carl Bildt) i ”trilaterala kommissionen” kriminaliseras?Har glädjen att presentera ett gästblogginlägg av Franz Smidek, som har växt upp i Prag och som sedan 1969 är bosatt i Stockholm. Han arbetar som frilansjournalist med text, bild och video. Han skriver att ”min syn på världen präglas av uppväxten i ett socialistiskt samhälle. I Sverige hann jag under 1970-talet uppleva ”den goda kapitalismen” med god ekonomi, god tillgång på arbetstillfällen och socialdemokratisk välfärd. Nu lever jag under ”neo-kapitalismen” med oändliga krig och ekonomiska kriser, arbetslöshet, omfattande övervakning, väldiga klasskillnader – ett samhälle avsevärt sämre än den socialistiska vekligheten jag en gång lämnade.” Inlägget handlar om Trilaterala kommissionen (logga här bredvid), en släkting till Bilderberggruppen, som vi nyligen diskuterat här. Jag inleder med några ord om kommissionen och sedan följer Franz’ artikel.
Trilaterala kommissionen images

Trilaterala kommissionen (Trilateral Commission) är en privat organisation, bildad 1973 på David Rockefellers lantställe på initiativ av personer inom Council on Foreign Relations (CFR) och Bilderberggruppen – bland annat av David Rockefeller, Henry Kissinger och Zbigniew Brzezinski.(Kapitel 6 • ”Några viktiga internationella organisationer och samarbetsfora” i boken ”USA som världspolis” – se bloggsidan. I kommissionens arbete lär delta omkring 300 personer.)
I exekutivkommittén ingår en svensk, nämligen Erik Belfrage, vicepresident, Skandinaviska Enskilda Banken och direktör i Investor.

David Rockefeller, 99 år nästa torsdag, är en ledande företrädare för kapitalismen i USA, det enda levande barnbarnet till den förste John D Rockefeller och enda levande barn till John D Rockefeller Junior. Han växte upp i den största privata våningen i New York, blev chef för världens största bank Chase Manhattan Bank, där han är den störste aktieägaren. David Rockefeller var samtidigt ordförande för USA:s viktigaste tankesmedja, den 1919 bildade Council on Foreign Relations (CFR), som har nära kontakt med USA:s utrikesdepartement. Han kände alla USA:s presidenter, cheferna för CIA och samarbetade redan på 1950-talet med Henry Kissinger, Nixons utrikesminister, som ännu ej åtalats för sin roll i Vietnamkriget.
David Rockefeller

Medgrundaren Henry Kissinger är en ostraffad sannolik krigsförbrytare (utrikesminister i USA under en del av Vietnamkriget, och mottagare av Nobels fredspris). Zbigniew Brzezinski var säkerhetspolitisk rådgivare åt president Carter, är far till USA:s Stockholmsambassadör Mark B., och är en mycket inflytelserik strateg för USA:s utrikespolitik sedan 30 år. I boken ”Between Two Ages: The Technetronic Era (1971)” formulerade han vad som kunde vara ett motto för kommissionen:

Nationalstaten som fundamental enhet i människornas organiserade liv har upphört att vara den centrala kreativa kraften. Internationala banker och finansinstitutioner handlar och planlägger på en nivå som er långt utöver de politiska begreppen för nationalstaten.”

Boken ”The Grand Chessboard: American Primacy And Its Geostrategic Imperatives” av Zbigniew Brzezinski från 1997 har haft mycket stort inflytande på USA:s utrikespolitik, och framställer Kina som den slutliga motståndaren.
Brzesinski untitled

Franz Smideks artikel.
”En läcka i det tjeckiska parlamentet, låt oss kalla den för ”det Schwarzenbergska misstaget” har lyft något på draperiet till den mytomspunna trilaterala kommissionen.
Tror du att den hemlighetsfulla trilaterala kommissionen är en oskyldig debattklubb för gamla politiker, finansiärer, mediemagnater och generaler – som bara omhuldas av några knäppgökar till konspiratörer? Då är det dags att tänka om! En oavsiktlig läcka i det tjeckiska parlamentet har nyligen avslöjat att kommissionens verksamhet bl.a. handlar om vilka suveräna stater som Nato och USA ska anfalla.

Bakgrunden till läckan är en debatt i det tjeckiska parlamentet med Karel Schwarzenberg, som tidigare varit utrikesminister i Tjeckien. Debatten hettade till efter att Schwarzenberg anklagades för att han stödde Natos och USAs bombningar av Belegrad och Serbien.
Till sitt försvar har Karel Schwarzenberg hävdat att vid en votering i en trilateral kommission i Washington 1999 var det endast han, Carl Bildt och Henry Kissinger, som röstade mot att Nato skulle bomba Serbien.

Det Schwarzenbergska misstaget.
Schwarzenberg har med sitt uttalande lyft en aning på förhänget till kommissionen. För de som vill påstå att det här bara är en i raden av ”vanliga” konspirationsteorier, vill jag hänvisa till att debatten är dokumenterad och diarieförd i det tjeckiska parlamentet (Se: A) Länk: http://www.psp.cz/eknih/2013ps/stenprot/008schuz/s008122.htm
Karel_Schwarzenberg_on_June_2,_2011

Bombningen av Serbien år 1999 skedde utan FN mandat. Beslutet att Nato och USA ska bomba en suverän stat fattades i en privat kommission vars sammansättning, agenda och beslut är hemliga.

Resultatet blev att Nato utan krigsförklaring angrep Serbien under 78 dagar med ca 23 000 bomber och raketer inklusive utarmad uran ammunition. Cirka två tusen människor dödades och Nato har därutöver förstört 38 broar, 595 km järnvägar, 470 km vägar och 40 000 hus.

Det Schwarzenbergska uttalandet är sensationellt därför att det öppnar en Pandoras ask med många frågor.
För det första är det rimligt att en privat organisation ska bestämma vilka länder den så kallade försvarsalliansen Nato ska kunna anfalla? För det andra, hur kommer det sig att utrikesministern i ett alliansfritt och neutralt land kan vara med och besluta – oavsett om det är för eller mot – vilket land Nato ska attackera?

För det tredje, vilket mandat hade Carl Bildt? Var det en ”självpåtagen roll” så är det ett mycket allvarligt tjänstefel?

Frihetsgudinna gråter bild

Det Schwarzenbergska misstaget ställer många andra frågor:

1. Vilka är medlemmar i kommissionen?

2. Vem och vilka ingår i den innersta kretsen och vem styr organisationen?

3. Vilka låg bakom och drev fram bombningarna?

4. Vad hade kommissionen för mandat att besluta/föreslå detta?

5. Vilka röstade för?

6. Vilka av deltagarna hade egna ekonomiska intressen i detta krig?

7. Vilka andra krig har kommissionen röstat om?

8. Hur långt sträcker sig deras ”makt”, vad är det de voterar om i övrigt?

9. Hur väljer man vilka som ska sitta med i kommissionen?

10. Hur styrs Nato? Ska en privat organisation kunna bestämma vilka länder den s.k. försvarallinasen ska kunna anfalla?

Därutöver måste vi ställa oss frågan om deltagande i kommissionen – en global maktelit med krigiska ambitioner – kan de negativt påverka svenska politikers tjänsteutövning? Vi vill gärna tro att våra valda politiker representerar Sverige när det gäller t ex utrikespolitik. Detta är en uppgift som ska överskugga allt annat, det borde inte råda minsta tvivel vad gäller deras roll och lojalitet.

Bör Riksdagen och justitieministern se över lagstiftningen och t o m förbjuda svenska politiker att delta i den här typen av obskyrda hemliga sällskap?

Slutligen, hur beklämmande är det när vi 15 år för sent får reda på att i den så kallade demokratiska och öppna västvärlden verkar en hemlig elit som på eget bevåg kan dra igång krigsmaskineriet Nato?”

Tillägg: Pål Steigan behandlade Trilaterala kommissionen 22/4 i ”Trilateralkommisjonen ved en av dem”. Han påpekar att Italien nu har sin tredje statsminister på rad som inte kommit till makten efter val. Först var det Mario Monti, sedan var det Enrico Letta och nu är det Matteo Renzi. Monti var europeisk president i Trilaterala kommissionen tills han blev utnämnd till statsminister i Italien. Han är också ledande medlem av Bilderberg-gruppen.Och han har varit internationell rådgivare for Goldman Sachs och Coca Cola Company.
Letta är ledande medlem i den europeiska delen av Trilaterala kommissionen och sitter i exekutivkommittén i Aspen Institutet, som kritiseras för att utbilda «exekutiva hajar? (”forretningslivets haier”.)


i Andra om: , , , , ,

Pål SteiganDeltagarna i Bilderbergsgruppens möte nyligen Bilderberggruppens hemsidaGlobal Research 30/5 Global Research citat David RockefellerJonathan Turleys blogg Global Research om Bilderberggruppen Om Bilderberggruppen Henrik Alexandersson Nyhetsbanken SvD om Kuba 26/11 Svenssonbloggen Kommunisternas blogg Anarkia FIB-Kulturfront. DN stoppas text om Gaza Dagens ekot om Arne Modig på Kuba Aftonbladet 2008 om mordförsök på Castro SR SvD1 SvD2Aftonbladet.se Expressen SvT Flamman Proletaren Svensk-kubanska

A) Citat, på tjeckiska: ”Já jsem nikdy nepodporoval bombardování Srbska. Naopak, to si dobře pamatuju, těsně předtím, než to začalo, bylo zasedání Trilateral Commission ve Washingtonu a tehdy byli tři, bohužel pouze tři přítomní, kteří se postavili proti plánu zahájit bombardování Srbska. To byl, budete se divit, Henry Kissinger, byl to nynější ministr zahraničí Království švédského Carl Bildt a potom jsem byl já v té diskusi.”


5 svar till “Bör medverkan (av t.ex. Carl Bildt) i ”trilaterala kommissionen” kriminaliseras?”

 1. Om vi fick se en del av surdegarna som gömmer sig på UD så är jag övertygad att Helgandsholmen inte har nog lyktstolpar för alla landsförrädare. Men vi kommer slippa se det, två partier kommer monopolisera UD i många år till.

  Men om vi tar misstaget som Schwarzenberg kom med, så är kanske frågan huruvida han använde det som ett alibi på så vis att han menade sig ha försökt påverka inflytelserika amerikaner om att inte bomba Serbien, eller att han menade att han faktiskt motverkade ett avgörande beslut i fråga om bombningarna. Det saknas steg här för att man skall kunna hävda att det är mer än en diskussionsklubb för gubbar. Även om det givetvis är en intressant klubb, bara med tanke på medlemmarna.

  Men i grunden så undrar jag om man inte överdriver maktens makt. Anonyma tjänstemän satte sig givetvis och uppfann scenarion för olika handlingsplaner, sedan tar politiker ställning. Våra moderna politiker är imho en skugga av modernismen hands on entreprenöriella ledare, som hade egna konkreta planer. Dagens är ju uppvuxna med att välja mellan olika tjänstemannaprodukter.

  Det finns liksom färdiga tjänstemannaprodukter för hur Ukraina skall delas osv.

  • Väldigt svårt att generellt värdera om man ”överdriver maktens makt”. Det finns också många exempel på att politiker tillsätter/väljertjänstemän och utredningar som förväntas ta fram den väntade produkten, de väntade förslagen, och omvänt stoppar icke önskvärda tjänstemannaförslag (i papperskorgen eller för dammsamling i någon bokhylla). imho=In my humble opinion?

 2. Definitionen av demokrati är inte globalt elitklubbsstyre av ljuskygga miljardärer, så oavsett om man överskattar deras makt så är det ändå bara illa dold diktatur.

  Om man tittar på mötet ovan målas Ryssland ut som totalt ansvarig för Ukraina, inte ett ord om detta:

  http://consortiumnews.com/2014/02/23/neocons-and-the-ukraine-coup/

  Och det är bara en repris på detta

  http://www.nytimes.com/2003/08/06/opinion/neocon-coup-at-the-department-d-etat.html

 3. Carl Bildt vill gärna synas i maktens inre cirklar. Om nu makten är Bilderberg och Trilaterala Kommissionen. Den verkliga makten sitter nog i rum Carl Bildt (medium size dog) aldrig blir inbjuden till. Men han har utnyttjats till mycket: Byggde sin politiska karriär på fantasiscenariot om de ryska ubåtarna. Lögner USA hade mycket nytta av. – Sattes som en av ledarna (den andre från Polen!) för en USA-styrd europeisk grupp som hårt propagerade för anfallet på Irak. Samarbetet med Lundin Oil : styrelseposten han innehade när oljebolagen lät Sudans diktator fördriva och mörda människor för att ”rensa” oljefälten. Inte så politiskt ”meriterande” som de andra engagemangen men ekonomiskt lukrativt. Nu Ukraina. I tätt samarbete med Polens Sikorski (Polen igen!) och Carl Bildt är därtill som alltid USA:s man. Vad USA vill med Ukraina vill också Carl Bildt. Han höll för en tid sedan ett tal vid det polska firandet av landets ”befrielse från kommunismen”. Bildt ansåg i talet att ”Majdan” har samma roll av inspiration som en gång Walesas Gdansk.
  http://www.aftonbladet.se/kultur/article19047858.ab
  Den svenske utrikesministern hyllar den fascistledda kuppen i Ukraina. Som inspiration till vad?
  Det mörknar över Sverige och hyllar ledande politiker Svoboda och Högra Sektorn som ”inspiration” bör vi alla bli rädda – även om hans uttalanden mest beror på förblindelse och okunskap. Även det kan leda ner i avgrunden. OTROLIGT ATT DEN MANNEN FÅR BEHÅLLA POSTEN SOM SVENSK UTRIKESMINISTER.
  Utanför ämnet: Kievs armé har återtagit Mariupol från ”separatisterna” och det går rykten på nätet
  att staden ”rensas” från separatister med skrämmande metoder. Vet någon här något mer konkret om detta? Om det är Högra Sektorn som härjar blir offren många.
  Ulla Johansson