Bojkotta Saab och Opel!


Facket vid Opels fabrik i Rüsselheim är beredda att gå över till treskift och frysa lönenivån bara för att slå ut arbetarna i Trollhättan i konkurrensen om var GM ska producera Saab och Opel.

Här hemma i Sverige så har regeringen lovat att investera 2,3 miljarder av våra surt hopsläpade skattepengar för att på det sättet förmå GM att inte överge Trollhättan.

Varför skattebetalarna ska sponsra den amerikanska bilindustrin begriper jag då rakt inte, men det blir 2,3 miljoner per arbetare, det kan jag utan vidare räkna ut.

Skulle man i stället satsa 2,3 miljoner på varje anställd i omskolning så skulle de kunna plugga i minst tio år. På den tiden hinner man doktorera..

Läs vad jag skrev förut!

Att det skulle betyda en hel del för en ort som Trollhättan om 1000 personer kunde ägna sig åt att studera det de vill är uppenbart. Det vore säkerligen en bra sak även utifrån en nationalekonomisk synvinkel.

Eller varför inte starta en helt ny bilfabrik och börja tillverka små hybridbilar?

Marknaden för små miljövänliga bilar kommer knappast att försämras framöver. Och kunnandet finns i Trollhättan, bilbyggarna också. Ska vi satsa över 2 miljarder så är det väl bättre att vi faktiskt får något för pengarna..?

Vi kan väl helt enkelt sluta att köpa Saab och Opel..


5 svar till “Bojkotta Saab och Opel!”

  1. 500 är varslade redan och ytterligare varsel kommer i samma stund som tillverkningen av Saab och Opel ska till Rüsselheim.

  2. Fortfarande undrar jag…1000 bilarbetare? Dessa miljarder handlar väl om jobb för fler än 1000 st?

  3. Om jag fattat det rätt så ska dessa miljader investeras för att förhindra att GM lägger ned Saab i Trollhättan. På Saab i Trollhättan jobbar det fler än 1000 personer. Sen skulle en nedläggning dessutom påverka ett antal kringindustrier inom fordonsindustrin. Det handlar om ytterligare ett antal tusen personer.
    Jag förvarar inte dom 2,3 miljarder för att bl.a. bygga en motorväg. Det finns redan en motorväg mellan Göteborg och Trollhättan som GM kan använda sig av.

    Men jag får inte ihop dina 1000 personer…