Bodströmaffären – dementimaskinen igång!


Thomas Bodström fortsätter Leila Freivalds gamla tradition att stänga ner misshagliga webbsidor.

Att Thomas Bodström tidigare visat upp sin samarbetsvilja visavi USA i så hög grad att han vill införa The Patriot Act här i Sverige och EU är vi många som irriterat oss på. Nu har EU-domstolen förklarat att utlämnande av en mängd personliga uppgifter till USA vid atlantflygningar är
– olagligt. Bodström hävdade då att det hela handlade om prestige, en gammal beprövad förklaring. Men på frågan om varför inte USA ska lämna ut motsvarande information till EU när planen går åt andra hållet svarade han inte.

I kvällens rapportinslag, som jag tack vare bloggaren KAS blev informerad om, framställs det nu inträffade på ett sätt som klart visar på det man brukar kalla Ministerstyre. Och det har Thomas Bodström tidigare beskyllts för men då värjt sig mot. Likafullt kände han uppenbarligen att det var av nöden att dementera snabbt så han meddelade TT att det var ett direktiv utskickat från regeringen. Så långt stämmer det säkert. Men det är också sant att USA:s regering varit primus motor i denna affär.

Vi är många som har reagerat på vår egen regerings obefintliga agerande när det gäller ”Kriget mot Terrorismen” som USA väljer att kalla Irakkriget. Jag ska inte orda vidare om Afghanistan och de svenska soldater som finns där. Läser man min blogg fler än en gång så vet man vad jag tycker om både det och begreppet ”Bodströmsamhället” som är en travesti på Orwells bok och ”Storebrorssamhället”.

I sak säger man i Rapportinslaget att åklagarmyndigheten gjort en tidigare bedömning av möjligheterna att ingripa mot The Pirate Bay. Man ansåg inte då att det fanns förutsättningar utifrån hur lagen var formulerad. Lagen är inte ändrad. Men Justitiedepartementet har ändrat förutsättningarna genom att tillsammans med Riksåklagaren och Rikspolischefen beordra polisen att agera.

Det är ministerstyre i långt högre grad än det som Leila Freivalds gjorde sig skyldig till då hon stängde ner Sverige-demokraternas hemsida. Och som jag förstår saken så är det en korrekt beskrivning av det nu inträffade oavsett den eventuella riktigheten i åklagar-myndighetens tidigare bedömning.

Att Piratbyrån fått sin server beslagtagen är definitivt ett brott mot yttrande- och tryckfrihet. Skälet är enkelt. Piratbyrån ägnar sig inte åt att driva någon server för att tillhandahålla piratkopierade filer. De ägnar sig åt att föra fram argument mot film- och skivindustrins lobbyorganisation som här i landet kallar sig Antipiratbyrån. Det är en opinionsbildande verksamhet och inget kriminellt som Piratbyrån ägnat sig åt.

Att vi nu på kort tid sett ett flertal ingrepp mot webbsidor är ytterst illavarslande. De som varnat för Bodströmsamhället verkar bli sannspådda i en takt som nog ingen kunnat förutse.

Samtidigt som jag själv blir upprörd så är det trist att konstatera att Social-demokraterna verkligen spelar höger-alliansen i händerna. Det verkar helt klart att Göran Persson vill flytta ut till sitt nya hus och byta sitt gamla öknamn ”HSB” till det nylanserade ”Påven vid Båven..”

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]bodströmaffären, bodströmsamhället, politik, bodström, ministerstyre, usa-lakej, The Pirate Bay, fildelning[/tags]


17 svar till “Bodströmaffären – dementimaskinen igång!”

 1. Tydligen.. iaf påstår båda kvällstidningarna det..

  Fast det är enormt djävla korkat. Släcka en viktig myndighets hemsida motverkar bara syftet. Nu kommer Bodström att hitta på fler lagar för att övervaka nätet.

  Självmål heter det på svenska..

 2. Heja jinge!

  Kan man rösta på dig i kommande val? Du kan ju ställa upp i piratpartiet, du platsar helt klart där..? Rätt åsikter och sen kan du uttrycka dig väl..

 3. Skulle inte förvåna mig om Bodström agerar springpojke åt Vita Huset. Är väl knappast första gången.
  Tyvärr tror jag inte folk bryr sig speciellt. Svenskarna är väldigt konservativa. Ser dom en polisrazzia mot ”buset” ropar dom jippie! Spelar mindre roll om det rör sig om fildelare eller bankrånare.

 4. Tomas! ”Kan man rösta på dig i kommande val? Du kan ju ställa upp i piratpartiet, du platsar helt klart där..? Rätt åsikter och sen kan du uttrycka dig väl..”

  Använder du två punkter precis som jag så innebär det att någon kommer att beskylla mig för att ha skrivit kommentaren själv. Jag får uppenbarligen lägga ner vanan ifråga… (!)

  F.ö. skulle jag inte ta i piratpartiet ens med tång. Den som röstar på piratpartiet röstar på tok-högern. Så är det därför att piratpartiet inte ens kommer upp i ett röstetal på 1%.

  Och med en högerregering så kommer våra mänskliga rättigheter att försvinna snabbare, svenska soldater kommer att sättas in på USAs sida lite varstans, trygghetssystemen kommer att avvecklas till förmån för de redan besuttna etc..

  Piratpartiet är losers i kvadrat. Därtill politiskt omedvetna och oskolade losers.

 5. jinge, om vänsterblocket vet att de kommer att få sina röster oberoende av vad de gör så finns det ingen anledning för dem att ändra sig. Vill du bli av med Bodström och hans gelikar måste du vara beredd att rösta bort dem. Om läget i opinionsundersökningarna nära valtet är jämt skall du se att politikerna börjar sneggla på hur man skall köpa över piratpartiets väljare även om de bara är 1-2%.

 6. Thomas, precis som feministiskt initiativ gjort att alla partier satsar mer på feministiska frågor? Nej, just det. Alla de som nu blir medlemmar eller engagerar sig för piratpartiet skulle kunna ställ till med ett jävla liv för v, mp och i någon mån sossarna så att de var tvugna att ändra sin politik. Att det finns folk på olika forum på nätet som på allvar tror att Reinfeldt skulle vara mindre underhållningsindustrins knähund än Persson är helt obetalbart komiskt.

 7. Piratbyrån uttrycker en positiv inställning till fildelning.
  Pitatbyrån (politisk org) har ”monterats ned” av svensk myndighet. Med stor sannorlikhet i strid med svensk lag.

  Mp uttryckte samma inställning i sak på sin just avslutade kongress!
  När hämtas och stängs Mp´s servrar?

  Vilka övriga registrerade politiska partier kommer, inför valet, att monteras ned pga. avvikande mening med ”det statsbärande partiet” eller på uppdrag av främmande makt?

 8. well-well. Oavsett vem som är skyldig eller inte så känns det inte som en medborgerlig rättighet att ta grejor som är andras utan att betala. Piratebay är säkert oskyldiga av känd anledning. Bodström är en övertaggad maktmissbrukare, men bortsett från det. Om jag skulle göra en film och försöka sälja den på DVD för att tjäna ihop till brödfödan skulle jag nog bli lite besviken om någon la ut den på nätet och alla började tanka hem den utan att betala.

  Jag vet att varenda blogg är full med försvar för Piratbyrån, och har väl själv varit där. Men handen på hjärtat. Trots att antipiratbyrån hanterat allting som idioter och Bodströms övertramp så tycker jag inte i princip att man har rätt och kapa andras grejor.

 9. The Source!

  Helt korrekt. Jag tycker oxo att det borde handla mer om vad myndigheterna tar sig för friheter. Piratbyråns server är skyddad av grundlagen eftersom den användes uteslutande till att skapa opinion. Yttrande- och tryckfriheten har Bodström åsidosatt i och med det beslaget.

  Frågan om vad The Pirate Bay ska betraktas som är en annan sak. Kanske är det brottsligt att förmedla kontakter för piratkopierat material, kanske inte. Det första åklagarbeslutet var i alla händelser att det *inte* var brottsligt. Jag begriper inte hur det kommer sig att amerikanska myndigheter kan förmå de svenska myndigheterna att besluta sig för att det ÄR ett brott.

  Lika lite som ngn annan begriper..

  Att sedan piratligan hävdar att det tillhör de mänskliga rättigheterna att få stjäla upphovsrättskyddat material får stå för dem än men inte för mig. Och jodå, jag har oxo tankat hem grejer via TPB…

  Hur man ska lösa frågan är än så länge skrivet i stjärnorna. Man löser den i vart fall inte med 50 poliser..

 10. ”FN:S ALLMÄNNA FÖRKLARING OM DE MÄNSKLIGA RÄTTIGHETERNA:

  Artikel 27

  1. Var och en har rätt att fritt delta i samhällets kulturella liv, att njuta av konst samt att få ta del av vetenskapens framsteg och dess förmåner.”

  Jag vill nog påstå att det finns en stor skillnad mellan stöld och kopiering. Sen är det ju inte i första hand upphovsrättsinnehavaren som pengarna kommer till godo, utan skivbolagen etc. Dagens copyright-lagar och patentsystem har spelat ut sin roll för länge sen. Det är bara bra om den stora musik-och filmindustrin dör, och att massiv marknadsföring omöjliggörs så att man slipper se samma skådis i varje film och höra samma låt överallt. Brangelina och Beniffers tid är över.