Bella berättar om övergreppet

Det är knappast speciellt förvånande, hon har redan låtit sig intervjuas i Expressen så nu får Aftonbladet scoopet, säkerligen mot viss ersättning.

Det jag förvånas mest över är att Blondin-
bella (Isabella Löwebgrip) platsar på tidningens löpsedel. Visst är hon en 17-årig blondin, men det är inga bikinibilder, inte på löpet i alla fall. Man kan fundera på hur det kommer sig att en 17-årig brat finner vägen till löpsedlarna utan att ha begått ett allvarligt brott, men det kanske är ett resultat av blogghypen. Numera går det ju inte en dag utan att tidningarnas egna journalister ”bloggar” från olika evenemang.

Förr skrev de snabba rapporter ändå, men det duger inte idag, man måste absolut hävda att deras utsända ”bloggar”. Skälet är uppen-
bart, de oroar sig för att nätet har fått eget liv och att deras läsare i alltför hög utsträckning ska läsa vad som finns på olika hemsidor istället för att gå till tidningarnas. Möjligen spelar det in att fröken Löwengrip har en lika stor som ung publik, en publik som inte media vill missa.

På det sättet känns det bra att man är en 60+ gubbe med grått hår och skägg… :-)

Artikeln i Aftonbladet kommer säkerligen på nätet, då ska även jag läsa om de nesligheter som Isabella utsattes för klockan två på

Blondinbella, Isabella Löwengrip

natten i Italien, utan vuxensällskap. Om jag blir förfärad eller inte vet jag inte. Möjligen har jag fördomar om italienare, men en välutrustad 17-årig blondin på nattklubb vid 02.00 i Italien? Kommer kanske som gratisartikel… it

Andra om: , , , , ,

[tags]Blondin, Bimbo, Mediekritik, Aftonbladet, Brat, Politik[/tags]

  35 comments for “Bella berättar om övergreppet

 1. Sebastian
  25 juli, 2008 at 13:05

  Haha!
  Spiken i huvudet, perfekt! Gillade slutklämmen, och hela inlägget förövrigt.

 2. Kurt
  25 juli, 2008 at 13:15

  Det tog nog inte mer än 5 min efter att den var publicerad, förrän den var kopierad till skvallerforumen. Sanna Bråding lär ju ha fått ca 100 000 för att tala ut i Expressen, det är på den nivån de olika utspelen ligger numera.

 3. Charlie
  25 juli, 2008 at 13:28

  Nu dröjer det nog längre om bloggarna börjar göra reklam för den… :-)

 4. Andreas
  25 juli, 2008 at 13:41

  Hon blev inte intervjuad av Expressen. De skrev bara vad de läst i hennes blogg.

 5. Carin
  25 juli, 2008 at 14:04
 6. 25 juli, 2008 at 14:36

  ”en välutrustad 17-årig blondin på nattklubb vid 02.00 i Italien? Vad hade hon förväntat sig? Respekt?”

  Varför skulle hon inte ha förväntat sig respekt? Det där resonemanget är precis lika unket som andra, tämligen vanliga, försvarsutläggningar för t ex våldtäktsmän; ”hon hade ju kort kjol, hon har ju haft sex förut, hon var ju piercad i näsan”.

  Skuldbeläggande av offret, m ao. Hade du skrivit samma sak, Jinge, om det hade varit en äldre dam – låt oss säga Mona Sahlin?

 7. 25 juli, 2008 at 14:37

  @Joakim Andersson:

  Absolut Joakim. Där skulle jag haft svårt att hålla fingrarna i styr trots att jag inte är italienare…

 8. Petter
  25 juli, 2008 at 14:39

  Hom är bimbornars bimbo..

 9. Matte
  25 juli, 2008 at 15:36

  Har du läst vad Hampus skrev för några dagar sedan? http://motbilder.se/2008/07/23/och-en-sak-till-jag-undrar-over/

 10. Ian Alexander Löfwengriph
  25 juli, 2008 at 15:39

  Jag förstår inte varför hon härmar ett mer ädeln namn när hon från början heter Larsson?

 11. 25 juli, 2008 at 15:46

  @Matte:

  Yepp. Hampus har rätt, han är klok som en pudel, men jag är 60+ :-)

 12. Malin
  25 juli, 2008 at 18:42

  Löfwengriiph verkar rimligare :-)

 13. Anders Eriksson
  25 juli, 2008 at 18:56

  Jag har träffat BlondinBella in person. Man kan säga mycket, men nåt bakom pannbenet har hon inte!

  Pinsam, men hon är ett barn, glöm aldrig det!

 14. Daniel A
  25 juli, 2008 at 19:30

  Detta är ett intressant problem ang hur man får se ut och inte.
  Å ena sidan så ska man ju få se ut hur som helst.
  Å andra sidan så är det ju trots allt så att människan är trots allt ett simpelt djur med biologiska behov.
  Vi har våra fjädrar och vi kör vår parningsdans. Nu kanske det låter lite puritanskt av mig, men det finns ju en anledning till att sexigt heter just sexigt.
  Det heter inte snyggt, eller fult eller tråkigt eller glamoröst… Utan det är en klädstil som ska få ens partner att tänka på sex. Jämför gärna med att en man hade gått omkring och visat hela paketet bakom byxorna.
  Tyvärr är vi dock så insnöade i att just tjejer ska vara sexiga hela tiden så att vi ser nog inte problemet.
  Jag vill referera till ett South-Park-avsnitt som handlar om Paris Hilton där hon hävdar att hon är världens största slampa/hora.

  Klubbarna som vissa hänger på är en tävling om vem som är sexigast och hippast bland tjejerna. Och där killarna tävlar om vem som har störst penis eller störst penisförlängare/mest pengar.
  Jag hoppas att isabella har förstått att hon är en del av det problemet hon var med om. Hon är med och omedvetet håller det systemet igång.
  Varför kan hon egentligen inte bara acceptera att hon är en 17-årig tjej? För det gör hon inte. Det största beviset på det är att hon springer på krogen. Det är inte heller tillåtet när man är 17 år. Men hon vill ha alla killars blickar på sig. Hade hon varit bekväm i sig själv så hade hon likaväl gått ut på krogen lite småfet med åtsittande topp och otvättat hår… men det kommer aldrig att ske, för att hon, precis som många andra tjejer har väldigt höga krav på sig själva. Man måste alltid vara snyggast, vackrast, framgångrikast och mest populär.
  Och för övrigt vill jag bara säga att det är alldeles för många killar ute på krogarna som har för dålig personhygien och för dåliga kläder… det är då uppenbarligen accepterat, men inte om det hade varit tjejer…

 15. Ankan
  25 juli, 2008 at 19:49

  Men kolla in bilden!

  http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article2958958.ab?teaser=true

  Hon är en litebn moderat-tant! :-)

 16. Larsa
  25 juli, 2008 at 20:50

  Undrar varför tidningarna uppmärksammar henne alls? Betalar hon (eller pappa kanske?) tidningarna för att göra det eller? Det finns ju många bloggare där ute som faktiskt har något att säga och som jag hellre sett fått komma till tals i så fall. Isabella är bara yta.

 17. Sara G
  25 juli, 2008 at 22:04

  Vad handlar det hela egentligen om?

  Jag antar att det finns en hop med ekonomiska intressen som ligger bakom lanseringen av det
  det stackars barnet.

  Hon kan knappast beskrivas som söt med det utseende som så starkt påminner om en något lönnfet miss Piggy

 18. 26 juli, 2008 at 07:56

  Det där var inte snällt skrivet, möjligen skrev du under affekt Sara? I vilket fall som helst så håller jag med om de inledande meningarna, vilket möjligen förklarar mig egen inställning till tjejen. Det är lite för mycket la dolce vita över den här soppan kan jag tycka. Personligen skulle jag bli GALEN om jag hade en 17-årig dotter som gick på nattklubb i Italien klockan 02.00 utan vuxet sällskap. Berusade män på en nattklubb i Italien, som dessutom tror att flickan är prostituerad? Inte bra. Sedan kan man förstås vrida det till en kvinnofråga som en del tycks göra. Självklart SKA en ung tjej kunna röra sig utan vuxet sällskap, men i praktiken verkar det inte fungera. Inte där i alla fall. Så visst fasen handlar det om en rejäl dos blåögdhet alltid… Tyvärr så har jag inte läst artikeln i Aftonbladet, jag har inte lust att betala för att få reda på vad som hänt i verkligheten.

  F.ö. är väl tanken att hennes blogg ska bli ”politisk” alldeles innan valet år 2010, det är i alla fall vad jag har hört.

 19. Maria
  26 juli, 2008 at 08:07

  Tycker du inte att du skuldbelägger offret?

 20. 26 juli, 2008 at 08:23

  @Maria:

  Självklart finns det en sådan aspekt Maria! Men lik förbannat så kokar det ner till att var och en av oss måste använda hjärnan, jämt, den måste alltid vara påslagen. Man kan inte göra ett enda dugg utan att utsätta sig för risker av olika slag. Och tonåringar som befinner sig utomlands förväntas faktiskt ha något slags självbevarelsedrift oavsett kön. I normalfallet sätter föräldrarna gränser för vad som ska anses vara vettigt, men är inte de med så borde man kunna anta att självbevarelsedriften ändå träder in och styr det egna agerandet. Att påpeka att människor behöver ha en rimlig grad av omdöme är inte antifeminism. Det funkar säkert utan problem bland bratsen på Stureplan, men att tro att det ska funka i alla världens länder verkar minst sagt – korkat. Så visst finns det med ett element av skuldbeläggning…

 21. Maria
  26 juli, 2008 at 09:00

  Ok, då förstår jag hur du menar. Inte heller jag brukar gena över spåren på centralen.

 22. 26 juli, 2008 at 09:06

  Att Blondinbella är naiv är en sak, men det är inte brottsligt. Att förgripa sig på en människa är det dock. Här är alltså skulden fullt klarlagd.

  Här har också givetvis föräldrarna en skuld. Skicka sina döttrar utomlands ensamma och låta dem gå på nattklubb, 16 – 17 år gamla! Att de gärna vill åka kan jag förstå, det skulle jag också velat i den åldern. Tjejerna var unga och naiva och förstod inte vad de gett sig in på. Föräldrarna har ansvar. Resebyrån har ett ansvar om de hört att barnen åkt iväg själva utan vuxensällskap.

  Däremot kan man inte skuldbelägga en person som utsats för övergrepp, även om hon varit naiv.

 23. 26 juli, 2008 at 09:08

  @Hampus Eckerman: Däremot kan man inte skuldbelägga en person som utsats för övergrepp, även om hon varit naiv.

  Nej det är korrekt. Men det handlar inte om en jänta som har kortkort kjol på Stureplan i sin hemstad..

 24. Charlie
  26 juli, 2008 at 09:19

  Jag tolkade inte heller artikeln så att jinge menade att tjejer i korta kjolar får skylla sig själva?

 25. 26 juli, 2008 at 09:43

  @Charlie:

  Tnx! jag ser mig för, åt båda håll, när jag går över gatan. Först därefter beslutar jag mig för om jag ska gå. Vore jag ung tjej skulle jag inte sola utan bikiniöverdel i Saudiarabien. Någonstans inträder ett individuellt ansvar att ta reda på hur riskerna ser ut. Går man på en nattklubb som frekventeras av prostituerade nattetid så har man gjort en himla taskig research…

 26. 26 juli, 2008 at 10:54

  Jinge, vore du ung tjej skulle du inte få sola i Saudi…

 27. 26 juli, 2008 at 11:26

  @nicklas eriksson:

  Nej, i det landet får inte kvinnor göra någonting.

 28. Rawia Morra
  26 juli, 2008 at 12:12

  Jo, amerikanska kvinnlliga militärer får göra det. De får till och med köra bil, militärfordon för det mesta och detta gör att saudiskorna blir förbannade.

  Därför ger de igen när de åker utomlands :-)

 29. 26 juli, 2008 at 12:14

  @Rawia Morra:

  Jag fattar inte varför inte de har tagit itu med kungahuset där än. Landets wahhabister låg bakom 9/11 men det SKET Bush i. Helt OTROLIGT!

 30. Rawia Morra
  26 juli, 2008 at 12:21

  Jinge, jag tror faktiskt inte att kungahuset kommer att vara kvar länge till. Alldeles säkert är att det inte överlever ett israeliskt-amerikanskt angrepp på Iran.

  Arabvärlden idag är inte vad den har varit för tio år sedan. Det är DET som man inte fattar i väst.

 31. Anders Eriksson
  26 juli, 2008 at 16:52

  9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte för privata meddelanden.

 32. Viritual Banana
  27 juli, 2008 at 14:01

  Det handlar väl inte om skuldbeläggning? Brukar de som säger så verkligen gena över spåren på centralen?

 33. 27 juli, 2008 at 15:28

  Nej just banan! Jag menar inte att det är fritt fram för att ngn saknar omdöme, sämst omdöme har gärningsmannen givetvis. En kastraktionskandidat…

 34. Bengt G
  30 juli, 2008 at 14:37

  Att sälja övergreppet till Aftonbladet säger ju egentligen allt.

 35. Anna
  1 augusti, 2008 at 18:26

  Bengt G
  Ja, att hon antagligen vill få upprättelse, skapa debatt och röra om i grytan. Uppenbarligen behövs det eftersom det sägs/skrivs som det gör ang. hennes fall. Patriarkatet lever mer än någonsin! WOHOO!

Comments are closed.