BlogRankers-skandalen rullar vidare med nya händelser


Idag har han som driver webbhotellet där jag har min blogg fått ett mail där BlogRankers uppmanar honom att – han ska be sina advokater upplysa honom om vad jag har brutit mot för ”författningar”.

Jag har tidigare skrivit en del om vad jag tycker och tänker om en verksamhet vars företrädare, i stället för att be om ursäkt för sitt kommentarsspammande av hundratals bloggar hotar sina kritiker med olika grader av rättsliga åtgärder.

Dessutom har de inkluderat följande text på utrikiska: Confidentiality Warning: This e-mail contains information intended only for the use of the individual or entity named above. If the reader of this e-mail is not the intended recipient or the employee or agent responsible for delivering it to the intended recipient, any dissemination, publication or copying of this e-mail is strictly prohibited. The sender does not accept any responsibility for any loss, disruption or damage to your data or computer system that may occur while using data contained in, or transmitted with, this e-mail. If you have received this e-mail in error, please immediately notify us by return e-mail. By reading this e-mail you have agreed to the above statements. Thank you.

I ärlighetens namn så börjar jag tröttna rejält på dessa småungars fasoner. Jag har abuseanmält dem förut och nu ska jag göra det igen.

Förhoppningsvis inser de kvarvarande ”kunderna” hos BlogRankers hur saker och ting förhåller sig och fattar sina beslut utifrån detta.

Jag funderar i dag på om jag ska publicera namnen på de personer som ligger bakom det företag som driver BlogRankers. Maken till oseriös verksamhet får man nog leta länge efter. Att vi drabbas av sådant i bloggosfären är kanske inte så underligt. All ny verksamhet brukar regelmässigt avslöja sina egna avarter tämligen omgående. Och bloggosfären är uppenbarligen fortfarande en ”ny” företeelse..

Trots att de flesta seriösa bloggare rensat bort spamkommentarerna så ger fortfarande ”jätte bra blogg” 200 träffar på Google, se nedan.

[i] Googlesökning på ”jätte bra blogg”

[i] Vad har BlogRankers gjort för ont?


21 svar till “BlogRankers-skandalen rullar vidare med nya händelser”

 1. Haha! Som nån påpekade så är du en ”arg lite farbror”, men fan så underhållande ibland. Go get them, Jinge!

  (Gillar särskilt ”By reading this e-mail you have agreed to the above statements.” Det håller inte ens i USA. Hahahaha!)

 2. Vad är det för dårar egentligen? Vet man lite om lagar så vet man också att man kan skriva om det. Vi har yttrandefrihet i det här landet. Men varför skriver du inte ut deras url? Låt dem skämmas bara!

 3. Jag är garanterat en arg liten farbror.. :) Daniel, jag vill inte bidra till deras ranking på sökmotorerna..

 4. Vad är det för dårar som står bakom Blogrankers? Tror dom att man ingår ett avtal bara genom att läsa ett brev? Det vore väl företagens våta dröm om så vore!
  Är det ett svenskt eller amerikanskt företag?

  Spammare som Blogrankers ska bojkottas om internet alls ska vara användbart!

 5. Jag tror inte ens det vore nåns våta dröm. Det är så vansinnigt att det faller på sin egen orimlighet. Vore det så skulle jag kunna ställa mig på stan med ett plakat där det står ”Har du läst det här så är du skyldig mig $10000 i månaden i resten av ditt liv”.

  Vad lallarna förmodligen har blandat ihop det med är ett s.k. shrink-wrap-avtal, d.v.s. att man ingår ett avtal när man öppnar en förpackning med t.ex. mjukvara. De funkar (i viss mån) i USA men jag tror inte de funkar i Sverige (än). Kanske nåt att tipsa Boström om? :-)

 6. Har det inte även förekommit att företag försökt teckna ”avtal”, där mottagaren ska skicka in en svarslapp, om man inte vill ha avtalet….

  Om jag inte missminner mig så var KO inte speciellt imponerad…. :)

  Bloggrankers spelar uppenbarligen i samma seriösa division som modemkaparna :)

 7. Fast de hade väl inget namn man kan hänga ut? Jag såg mailet som Jinges hotelldirektör fick och det var signerat av en viss ”Legal Issues”… :-) :-) :-) Vilka totala töntar!

 8. Jepp, det är han med soptunnan, och jag håller med föregående talare att om du har tillräckligt med cojones så häng ut dem.

  Såna här skitföretag ska inte få fortsätta sin verksamhet. Jäkla lymlar.

 9. Är det inte bättre att bara ignorera dem? De är ju korkade nog att göra bort sig hela tiden. Att publicera namn på företaget bakom kanske vore något, men publicerar man namn på personer (om än i position så att de arbetar för blogrankers) kanske är lite klurigare och bättre att låta bli. Låt dem göra bort sig bäst dom vill!

 10. I och med att personerna bakom Blogrankers ÄR firman bakom så är det ju ingen skillnad att hänga ut ”internetkonsulterna” själva eller deras firma(or).

  Ps. haha, de verkar vara ganska kackiga för att enligt dagbladet.no ha läst statsvetenskap på Santa Monica College. Ds.

 11. Har du ingen länk till dagbladet som du kan maila mig?

  Jag har redan namnet på båda och deras adress och telefon, men dagbladsartikeln har jag inte funnit..

  Rättning. Hittade..

 12. Nu måste jag få kommentera. Jag vill poängtera att om det skulle vara ett företag som står bakom Blogrankers så är dom, för att använda ett ord med viss anknytning till en världsuppfattning som kan anses passe, NEDRANS, dåliga på att marknadsföra sig. Finns inte med i telekatalogen ens. Jajaja. Så kan förvisso vara fallet. Ett företag (eller finns angiven kontaktinfo-whoisinfo reggad som företag.. fråga någon som vet) som sysslar med ”Sökmotoroptimisering” (hedruppunktcom) brukar dock kunna sprida sitt verk på annat sätt. Vanligen genom fultricks o så. Hm. Trevligt kväll. Dags för mig att skaka rumpan lite. Hej hej.

 13. Ja Hedrup dot com är ett märkligt företag. Tror att de tog 4900.- för att regga en domän och ett konto på ett webbhotell. Köper folk det så är det en bra affär.. :) Men håller man på att spamma rööven av en massa bloggare så är det som du säger, ett NEDRANS dåligt sätt att marknadsföra BlogRankers.

  Kollade tidigare idag och enbart 200 av deras medlemmar hade då en unik träff idag. Den som hade mest hade 500..

  Så det är lätt att jämföra med bloggtoppen som har 12-1300 bloggar med högre besöksfrekvens. Men det är givetvis kopplat till deras renommé. Seriösa bloggare vill inte använda dem och säkerligen är de flesta nollade bloggar som redan har lagt av men inte blivit bortplockade.

 14. Civil Olydnad On The Internet

  Jag är inte förtjust i företag som kör med mobbar-stilen, och därför tänker jag också klistra in Blogrankers logo även här. Nej, jag tänker inte länka till dem och därmed höja deras pagerank.

  Jinge är en populär bloggare som även skriver väldigt…

 15. Att Jinge blir jämförd med Sverker Olofsson var verkligen inte snällt, eller ens rättvist. ;) Det finns mycket att önska över hans påklistrade kritisism.

  Men fortsätt i den här stilen Jinge! Gôtt jobbat!

 16. Tack Johnnie!! Det värmde.. :-) Jag har för mig att det var Malte som skrev det och jag hade svårt att sova inatt. Låg som en propeller i sängen och klurade på om jag ska skaffa en soptunna av plåt..

  Tycker fler som du så kan jag i stället fortsätta att vara ”arga gubben” och hamra på mitt tangentbord.. :-)

 17. Kommentar från en ”newbie” när det gäller olika Bloggtoppar
  :-)

  Det är inte så enkelt för en ”amatör” att veta vilken Bloggtopp man ska anmäla sig till.

  Att den ovannämnda ”BlogRankers” spammar folk är OHYFS. Jag kollade i natt på länkar på Google, de som Jinge lagt ut och såg att de skickat ut massvis med identiska mail till folk! Spammare ska stoppas, så enkelt är det!