Blogrankers fortsätter att luras och luras..


Som alla bloggare vet (?) så har bloggspammarna Hedrup & Nordberg Consulting HB hotat flera kritiska bloggare med både det ena och det andra.

Främst har de hävdat att de ska dra vissa bloggare inför rätta på grund av ”förtal” eller ”varumärkesintrång”. Själv kallar jag och andra bloggare det för konsumentupplysning. De har också hotat mitt webbhotell precis som de vore något slags privat utrikesdepartement..

Flera bloggare har uppmanat bloggosfären att bojkotta verksamheten och idag på morgonen kollade jag deras sida för att se hur den uppmaningen tagits emot. Det var lätt att se. BlogRankers har 680 registrerade bloggar på sin lista strax före 10.00 idag. Av dessa bloggar har 280 registrerat en sidvisning eller fler.

Man behöver inte vara kärnfysiker för att kunna räkna ut att 60% av de registrerade bloggarna är ren luft. 280 av 680 visar att cirka 40% av de bloggar som är listade på deras sida faktiskt är aktiva ”kunder”. Omkring 400 bloggar har förmodligen anammat uppmaningen att hoppa av de blogg- och kommentarsspammade BlogRankers.

Hur många av dessa bloggar som bett BlogRankers att få tas bort från listan vet jag inte. Men ni är välkomna att maila mig så ska jag samla ihop en lista som jag ska sända vidare till Hedrup & Nordberg Consulting HB. Jag kommer givetvis att publicera listan här på min blogg om de inte direkt raderar de bloggar som vill bli bortplockade.

Jag har tidigare jämfört BlogRankers med Bloggtoppen.se Nu kollade jag bloggtoppen och de har 1806 registrerade bloggar varav 1439 är aktiva, cirka 80%.

Jag undrar förstås varför BlogRankers kvarvarande 280 bloggar fortfarande är med? Läser de inte om andra bloggares erfarenheter?

Maila de bloggare DU känner som fortfarande finns med och uppmana dem att hoppa av den oseriösa listan!


4 svar till “Blogrankers fortsätter att luras och luras..”

  1. du, Jinge, hur hoppar man av den sidan? gick in o försökte avregistrera mig men hittade ingen sådan funktion! tipsa gärna om hur man gör!

    /Alejandro

  2. För den som vill ha sig ett mindre gott skratt så rekommenderas Blogrankers sida för vanliga frågor…

    ”Använder ni Spam för att få medlemmar?
    Nej, absolut inte. Detta är ett rykte som felaktigt spridits av vissa personer.”

    Att dom inte ger sig alltså!