BlogRankers försöker censurera Internet


Att BlogRankers gjort sig kända för att spamma bloggosfären vet väl de flesta bloggare och bloggläsare idag. Men deras agerande är också ett försök att censurera obekväma bloggare, och det är värt att ha i åtanke.

Det började med att de lade in nedanstående, exakt likalydande kommentar på ett hundratal bloggar. På denna blogg lade de in två varianter och de gjorde det 15-20 gånger, något som de givetvis förnekar.

När då jag och några andra bloggare reagerade så hotade de oss med rättsliga påföljder. Detta för att vi skulle radera våra kritiska inlägg. Det var många bloggar som reagerade initialt men jag minns särskilt Frihetens Vingar (Bengt) och (Patricks) Suburbia.

Eftersom jag fortsatt att granska deras verksamhet har de nu trappat upp hotelserna och börjat hota min webbyrå. Nedanstående är det mail de skickade till dem igår:

Stockholm 2006-01-18

Rörande Jan-Inge Flucht
Vi kommer under dagen att väcka talan mot en av kunderna i ditt webbhotell. Jan-Inge Flucht har under snart 4 månader fört en hetsjakt mot vårt företag. Han har ljugit och förtalat vårt företag samt använt vår logotyp. Efter samtal med jurister och Datainspektionen har vi bestämt oss för att väcka åtal mot Flucht. Efter samtal med Datainspektionen har vi vidare blivit uppmanade att kontakta dig för att be dig att ta bort den olagliga informationen på Fluchts webbsida. Åtal kan komma att väckas mot dig om du låter individer på ditt webbhotel ladda upp upphovsrättsligt material som nu har vederfarits.
Du kan läsa mer om Datainspektionens rekommendationer här.

[länkarna längst ner till höger/Jinge]

Vi ber dig också konsultera dina jurister för att få ytterligare information om de författningar Flucht har brutit emot. Vi har reserverat all information som har varit disponerade på dina servrar. Denna information kommer att användas i åtalet mot Flucht.

Du får gärna kontakta oss om du har frågor. Om vi inte hört ifrån dig inom sju dagar så kommer vi att väcka talan mot dig och din firma jämväl.
Vi hoppas att vi kan lösa denna fråga snarast.

Med Vänliga Hälsningar,
BlogRankers

Bortsett från sina språkliga tillkortakommanden är de noga med att inte använda eget namn (firmatecknaren) och dessutom uppmanar de mottagaren att inte publicera mailet på webben. (Se gårdagens postning) Att de ber mitt webbhotell att

”kontakta sina jurister för att få ytterligare information om de författningar Flucht brutit emot”

är givetvis rörande..

Själva klarar de inte att leda annat i bevis än att undertecknad utnyttjar den lagstadgade yttrandefrihet vi har i landet.

Att BlogRankers är spammare är redan klarlagt. Att de dessutom försöker att skrämma bloggare till tystnad blir allt tydligare för varje ny tur i denna bloggsåpa. Att bloggtjänster aktivt agerar för att censurera bloggar med kritiska synpunkter ska vi bloggare givetvis inte acceptera.

Därför tycker jag att samtliga bloggare bör bojkotta BlogRankers och vägra ha med dessa att göra.

Det lär komma ytterligare avslöjanden om ”BlogRankers” på andra bloggar idag. Jag kommer givetvis att länka till dessa så fort jag får kännedom om dessa..

Det finns alternativ, använd dem!

[i] BlogRankers länk till DI om ”kränkning”
[i] BlogRankers länk till DI om PUL
[i] Beta-Alfa om BlogRankers
[i] Isecore om BlogRankers
[i] Hit & Dit om BlogRankers
[i] Chris Hilli om BlogRankers
[i] Lasses blogg om BlogRankers
[i] Fuffenz om BlogRankers
[i] KAS om BlogRankers
[i] Kulturbloggen om BlogRankers

(I den mån ytterligare länkar kommer in, trackbacks och liknande så uppdaterar jag här)


10 svar till “BlogRankers försöker censurera Internet”

 1. Aj aj aj, bloggrankers har stött sig med den ”lilla arga farbrorn”…
  Med tanke hur det gick för ”Alicio”, bäva månde bloggrankers
  :) :)

 2. Deras upprördheet beror givetvis på att du avslöjat dem som simpla spammare. Faktum är att även jag fått ”icke önskvärd reklam; spam” från dem som kommentarere till bloggningar jag gjort på min blogg. Till och med flera gånger.
  De har uppenbarligen inte lyckats begripa att när man klickar på ordet kommentar så betyder det just det, nämligen att man aser lämna en kommentar till det jag skrivit om, inte att man ska skicka reklam där.
  Datainspektionen har ju inte mycket till övers för spammare, så om du blir stämd för tinget kan du kalla mig som vittne så ska jag vittna om hur de lusat ner åtminstone min blogg med reklam där det i själva verket skulle vara en diskussion om vad jag bloggat om.
  Jag gissar att du kan få ihop flera hundra vittnen som samstämmigt kommer att vittna om deras spammande.
  Att de inte klarar att skriva normal svenska säger nog en hel del om deras kunskaper i största allmänhet, gissar jag.
  Vad de vill är väl att tjäna pengar på andras upphovsrätt. De vill helt enkelt utnyttja duktiga bloggare för att kunna sälja reklamplatser på sin lista över bloggar.
  Nu ser de sina inkomster hotade genom att du och andra påvisar deras smutsiga affärsmetoder – spammande.

  Tänk så enkelt det vore för dem att komma ur det här med hedern i behåll. Det enda de skulle behöva göra är att skicka ett brev till alla bloggare och be om ursäkt, samt lova att de aldrig mer ska skräpa ner privata bloggares kommentarsfunktioner med reklam.

  Reklam är en sak, kommentarer en annan, det borde Blogrankarna lära sig. Samt ta en och annan lektion i svenska språket, speciellt om det här med särskrivning…

  Ynkligt är vad det är!

 3. ”[…]hetsjakt mot vårt företag.” Hm. Vilket av dem? Är br ett registrerat företag? Eller menar de andra namn de är förknippade med (som kallas företag)? Jag skulle inte vilja anlita ett företag till mina nättjänster som är förknippat med spammande i varje fall. Ser mycket fult ut.

 4. Det verkar som om BlogRankers har fått packa ihop, i alla fall temporärt. ”This site has been suspended” står det när man kikar in hos dem.

 5. Fjuniga tonåringar

  Det är ibland underhållande med finniga tonåringar som försöker kompensera sina mentala brister genom att på säkert avstånd, dvs via nätet, & …

 6. Det här börjar bli så otroligt roande! Jag sitter på en trist konferens i Boston och fnissar över hur otroligt töntig Tom framstår när han försöker skrämma Jinge och hans hotelldirektör.

  Tom! Om du läser detta så vill jag tacka dig för underhållningen! Det skrattas rätt mycket i olika fora ska du veta. För mig som har arbetat i USA i ganska många år är din amerikanskinspirerade ”disclaimer” extra kul, eftersom jag vet rätt väl vad man kan och inte kan skriva i en sån. För övrigt kan jag meddela att amerikansk lag inte gäller i Sverige. You’re in way WAY over your head here, buddy!

 7. Jag tycker att du ska posta oALLTo du vet om Tom H Jinge! Håller de på och hotar är det inget att spara på!

 8. När jag nu går till Blogrankers sida står det ”Du har inte tillåtelse att visa denna sida”.
  En får tacke!

  Gäller detta förbud alla som uttryckt sig kritiskt om Blogrankers spammande?

 9. Tjena…

  senast jag kollade krävdes det beslut av åklagare för att åtala någon…men BR kanske fått nåt specialtillstånd? :-)

  De verkar ju helt slut…

  /Alejandro