BlogRankers aka Hedrup & Nordberg Consulting HB


Att företaget Hedrup & Nordberg Consulting HB förlorar en massa på att inte be bloggosfären om ursäkt för sitt spammande vet de flesta idag.

Det visar sig dessutom när man Googlar på deras spammeddelande att de dessutom gjort samma sak på engelska och amerikanska bloggar. Med exakt samma ordalydelse fast på engelska.

Varför de håller på är svårt att sia om. Men eftersom de säger sig syssla med sökmotoroptimering så är väl sökmotorranking ett av motiven, liksom hos alla andra kommentarsspammare.

Att de sedan håller på att hota bloggare, och nu också webbhotell, i mer eller mindre förtäckta ordalag lägger bara ett ytterligare lager av löjets skimmer över bolagets verksamhet.

De låtsas ha på fötter när det gäller juridiken men tittar man närmare på dem så är Hedrup & Nordberg Consulting HB lika dåligt klädda som en viss kejsare.

Betraktar man listan över bloggar som fortfarande finns kvar på BlogRankers så visar det sig att bara ca 200 av deras nästan 600 registrerade bloggar över huvud taget har någon trafik.

Det är lätt att dra slutsatsen att 400 av dessa bloggar faktiskt hoppat av verksamheten men att Hedrup & Nordberg Consulting HB ändå inte tar bort dem från sin blogglista.

Det kan man jämföra med bloggtoppen.se som har minst 1400 aktiva bloggar anslutna.

På grund av intresset överväger jag att översätta alla inlägg om Hedrup & Nordberg Consulting HB och BlogRankers

till engelska också eftersom de uppenbarligen gör ”affärer” i utlandet också.

Bloggaren KAS sökte lite på nätet om företaget Hedrup & Nordberg Consulting HB. Han fann denna lista över missnöjda kunder till systerföretaget/dotterföretaget?. Det är intressant läsning och visar kanske på hur seriöst verksamheten bedrivs..

Vad deras kunder säger:

”Never shipped, wouldnt reply to emails. amazon.com offered my re-embersment NOT hedrup!! AVOID..unless you just feel charitable..you will get NO GOODS!!!”

”I never received my order, nor any feedback about why.”

”I haven’t recieved item. They will not answer phone calls and emails are returned”

[ Läs vad kunderna anser! ]


12 svar till “BlogRankers aka Hedrup & Nordberg Consulting HB”

 1. Det var faktiskt Någon som postade Amazon-länken bland dina kommentarer långt innan KAS plockade upp den. Mutter mutter.

  (Någon noterar också att en representant för Blogrankers lär ha besökt Bloggforum 3.0. Ni som drabbades i förra vändan kanske minns hur H&N förnekade alla kopplingar till Blogrankers…)

 2. Ajajaj… Det var ”Någon” :) Jo jag visste faktiskt att jag sett länken förut men dessvärre inte var. Det var m.a.o. i en kommentar HÄR? :) Nåå, får KAS lite reklam så gör det inget så länge det inte finns en någon-blogg..

  mutter mutter.. :)

 3. Jinge Jag såg länken hos Dig och uppdaterade min post så enkelt var det. Hoppas att du inte änmäler mig :)
  KAS

 4. Jotack, jag är en av de 400 ”utan trafik” (nog för att min blogg är liten men en 50 besökare per dag har jag i alla fall). Jag lade upp mig på de flesta sådana här tjänster när jag startade bloggen strax före nyår (jag hann alltså inte bli spammad först, till mitt försvar…). När du skrev om det tog jag bort deras banner och mejlade till dem om att stryka mig.

  Idag mottog jag ett mejl om ”veckans blogg” och även det var försett med deras skrattretande ”confidentiality warning”. Det verkar alltså som om de numera sätter det på ALLA sina utskick.

  Får jag ett sådan’t mejl till kommer jag att polisanmäla dem för olaga hot (eller vad sjutton för paragrafer det finns om att hota med juridiska åtgärder som inte exister).

 5. Brottsbalken 4:e kapitlet 4:e paragrafen andra stycket.

  Sedan är frågan om de begår ett ”brott” lite beroende på om de faktiskt inser det eller inte. Utgår man ifrån deras resonemang om hur andra ”bryter mot lagen” så förstår man direkt att de inte själva har ens rudimentära insikter i juridik.. :-)

  Så att belasta rättsväsendet – aka skattebetalarna – med kostnader för rättslig prövning är definitivt ett skott låångt över målet.. :-)

 6. Min gissning: affärerna går nog inte så bra för h&n, och sämre lär de gå om dessa yttranden av konsumentmakt fortsätter och får fäste. :)

  Värt att notera: de är ett handelsbolag. Vid eventuella skadeståndsskyldigheter eller liknande så är med andra ord ägarna av handelsbolaget obegränsat personligt ansvariga att betala, och kronofogden kan dra in hus, hem och bil från dem för att betala.
  Snacka om att stollarna leker med elden med sitt beteende..

 7. Jag har lagt ut BlogRankers mail på min blogg och jag är också polisanmäld, men kan någon förklara för mig VAD jag är polisanmäld för? Jag hajjar det inte:

 8. chilli: mest troligt är du inte anmäld för nånting. Det är bara hot och varmluft från Blogrankers, ingenting annat. Skrämseltaktik liksom.