Bloggvänstern – Ny bloggportal


Magnus Ahlkvist, som har bloggen Bloggvänstern.se, har knåpat ihop ett program som liknar portalerna Intressant, Lemonad och ett antal andra.

Skillnaden är dock att det bara finns med vänsterbloggar i den listningen. Webbadressen är http://uppdaterat.bloggvanstern.se/ som också finns som en länk under bilden och bland mina länkar. En avgränsning är att det bara är partimedlemmars bloggar som finns med i listan. Fördelen med det är att var och en genast kan kolla upp om vänsterpartisterna tycker något som du inte redan kände till…

Samtidigt finns det anledning att påpeka att dessa (v)-bloggar inte är en homogen samling som tycker precis likadant i alla frågor, dessutom kan en del ha en helt annan uppfattning är partimedlemmarna i övrigt. Det betyder för min egen del ett spänningsmoment som gör att jag kommer att besöka sidan minst ett par tre gånger dagligen.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Magnus Ahlkvist, Bloggvänstern, Bloggportal, Vänsterpartiet, Val 2010, Politik[/tags]


Källor: Portalen Bloggvänstern /// Magnus Ahlkvists blogg


10 svar till “Bloggvänstern – Ny bloggportal”

  1. Det finns bara vänsterpartibloggar. Vilket inte är detsamma som vänsterbloggar. Förhoppningsvis kan portalen öppnas upp även för andra.

  2. Jättebra initiativ! Hoppas också att den i framtiden kan öppnas för en bredare vänster. Men jag förstår att man börjar så här.

  3. Jag har anmält mig – tror ni att jag åker ut?

    Ja, jag retas lite, men jag har faktiskt anmält mig. Tyckte att det var lite kul. Hoppas att det är fler än jag som ha humor.

    Trevlig sommar på er…

  4. Ja Mary, du kommer inte in där med mindre än att du byter parti… Men det kan du ju göra så slipper du vara smygsocialist… :)

  5. Haha, funderat på att vidga vyerna lite. Man kan vara socialmoderat eller moderatsocial också. Modernt tänkande för det nya samhället.

    ;-)

  6. Eller snarare så passar det för barnböcker där man använder nonsens i syfte att lära barn hantera logik och förnuft, som ex i Lewis Carrolls litteratur. Det var för övrigt Carrol som populariserade den typen av ordlek som du just utförde i sina välkända böcker om bl.a. Alice. ”Portemanteau ord” som han kallade dem (ca 1870). Numera så klart väldigt populärt inom komedi, ironi, satir, och i vissa politiska kretsar där man hellre säger en sak men menar en annan i syfte att förvilla sina lyssnare.

  7. det enkla kan vara det geniala. jag tycker att det är begränsande att låsa sina ställningar. kanske beror det på nyfikenhet?

  8. mL: jag menade inte att mitt uttalande i sig skulle vara genialt på något sätt om du nu trodde det ;-). Oh no. Men rent principiellt så tycker jag inte att man ska förkasta det enkla och kalla det nonsens etc.

    Men visst stämmer det rent generellt att det enkla ofta är det geniala.

    Vad gäller att låsa in sig i föreställningar så vidhåller jag att det finns för- och nackdelar med alla inriktningar. Vänstern har dåliga och goda sidor, högern likaså. För mig väger det senare över på det positiva planet, men det gör inte att jag tar fullständig ställning emot allt annat. Varför skulle man det egentligen? Livet blir kanske enklare, men tristare om man bestämmer sig för svart-vitt, eller vi kanske ska säga blå-rött i det här fallet. Att lyssna på vad andra har att säga oavsett om man delar åsikt eller ej är viktigt för mig.

  9. Tur att du inte definierar genial som att vända på ord och kombinera olika ord till nya ord. Rent principiellt förkastade jag inte vare sig det enkla eller nonsens. Rent specifikt, kallade jag din banala ordlek för nonsens, och jämförde den med hur vissa politiker/politruker försöker dölja sina egentliga syften bakom liknande lingvistiska konstruktioner (nya arbetarpartiet, ”socialiberalism”, ”stureplanscenter”, etc). Vi har flera neologismer att vänta från den här regeringen, de spottar ju ur sig nya ord med jämna mellanrum när de måste låtsas definiera som politik som annorluna, ny och human.