Bloggvalet 2006 i SVT medger möjlighet till fusk!


Sedan jag berättat att det gick att fuska i den ”tävling” som startats av Sveriges Televisions Nätkollen, Bloggvalet 2006, så är min blogg nu på egen begäran borttagen från listan.

Så här skriver SVT: 2006-08-28 * Klargörande om Bloggvalet 2006 * Det har förekommit diskussioner i bloggosfären om röstningförfarandet i Bloggvalet 2006. Vissa har frågat sig varför det ibland går att rösta igen, även om man redan röstat en gång. Nätkollen kan meddela att det är bara första rösten som räknas, även om röstningsmallen dyker upp igen. Omröstningen är cookiebaserad och systemet känner av om besökaren redan har röstat. Allting är alltså helt i sin ordning. * Personerna bakom Jinges Web och Fotoblogg och SannBlogg har dock uttryckt önskemål att inte medverka längre och deras bloggar är nu avförda från listan.

Med andra ord kan du nu gå till sidan och rösta på din favoritblogg, radera cookien, och sedan rösta igen. De cirka 150 röster som tidigare lagts på min blogg är nu raderade. Men du har oanade möjligheter att påverka utgången genom lite envishet. Iron Thorn (En blogg jag anser vara välskriven) har skrivit ett (1) inlägg sedan första halvan av juli och är ändå med i kampen om den nu så tvivelaktiga äran. Jag funderar på att lägga lite energi på att puffa upp den till medaljplats…

Hade jag i stället mailat några av mina regelbundna besökare och tipsat om metoden hade jag givetvis haft möjlighet att, i stället för som nu ligga tvåa, leda med 1000 poäng.

Den typen av bloggtävlingar kan bloggosfären klara sig utan.

Egentligen borde alla bloggar hoppa av den så kallade ”tävlingen..”.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]bloggosfären, politik, svt, bloggvalet 2006, val2006, nätkollen, fusk, karl-johan karlsson[/tags]


5 svar till “Bloggvalet 2006 i SVT medger möjlighet till fusk!”

  1. Så fruktansvärt pinsamt.

    Undrar om man skulle ge Johan Ingerös nysatsning en liten puff :)

  2. Jinge:
    Jag ids faktiskt inte bry mig, och som sagt, jag tror inte att någon organisation kommer att gå ut till medlemmarna och rekommendera dem att fuska för att rösta fram min blogg :-), så fusk vad gäller dem som röstar på Motvallsbloggen kan vi nog glömma. Om andra vinner på fuskare bryr jag mig inte heller om.

  3. Mja, det är väl inte riktigt DET som är problemet Kerstin. Kruxet ligger mer i att det de facto går att stega fram den där räknaren på ett helt okontrollerat sätt. Finns möjligheten så kommer den att utnyttjas.

    Sedan är det väl märkligt att en blogg där man skrivit ett inlägg på 8 veckor är med..?

  4. Magnus! Jag känner inte till hans politiska preferenser, det enda jag vet är att hans blogg var mer eller mindre extremhöger..