Bloggosfärens Stolpskott


Jag har vid några tillfällen beklagat mig över att vissa bloggare väljer att skriva om – bloggare – för att få fler läsare.

Egentligen borde jag inte göra det. Idag har jag upptäckt att en av dessa återigen använder mitt namn i rubriken, och jag kan inte annat än att bli full i skratt. Jag börjar frukta för att han ska sluta göra reklam för min blogg, för det vore ju himla trist.

Men vad det handlar om egentligen?

Jo, som bekant var ju SSU:s ordförande Anna Sjödin ute på en barrunda med sina sossekompisar. Hon blev rejält packad och hamnade i handgemäng med vakterna på ett ökänt sunk-hak nära Stureplan. Så långt var allt skojigt och många gladdes i smyg åt hennes politiska magplask då hon också kallat en dörrvakt för svartskalle.

Jag själv gladdes öppet åt saken och se – det passade inte alla socialdemokratiska bloggare. Sedan dess har en av dessa kallat mig för en massa otidigheter, skrivit kopiösa mängder med strunt och hittat på saker. Han har till och med publicerat rena förfalskningar av vad jag sägs ha skrivit.

Man skulle ju önska att det fanns någon medicin mot den typen av besvär, men samtidigt så är det ju viktigt att alla får komma till tals alldeles oavsett vad de tycker och tänker.

Och som vanligt är det en vänster-sympatisör som står upp för yttrande-friheten, inte sossar eller liberaler..


7 svar till “Bloggosfärens Stolpskott”

 1. Jo, metanivån i bloggofären är löjligt hög. Tittar man på vad som är ”mest intressant” på intressant.se så brukar det vanligtvis vara bloggar som skriver om bloggar. Som de exempel du pekar på, eller för all del just den bloggning jag just nu kommenterar.

  Jag har några gånger tänkt att jag skulle skriva om det på Magnus tankar men sedan beslutat mig för att låta bli. Min kritik mot den journalistdrivna mediebilden är ju att journalisterna mest verkar känna sig själva och inte världen utanför. Rätt snabbt har bloggosfären knallat samma väg. Lite mer av självcencur när det gäller metabloggande vore nog inte så pjåkigt.

 2. Jag tycker bara att han gör sig löjlig. Han har väl inga egna åsikter att skriva om.

 3. Jo jag vet. Det är lättare att låta bli att skriva om det om man inte själv är utsatt. Ofta kan jag skita i det eftersom det är en massa trams, samtidigt blir jag förstås förbannad när folk dillar ihop en massa ljug.

  Att sedan bloggar skriver om aktuella saker, sådant som förekommer i medierna, det är rätt naturligt kan jag tycka. Vi drabbas alla av en massiv och ytlig information om allt mellan himmel och jord. Är man då politiskt intresserad dessutom blir det svårt att låta bli.

  Men bloggar som skriver skit om bloggar drabbas nog mest själva av det. Jag har fått radera en kommentar som pekade ut vederbörande, och det kom just en till som ännu inte är insläppt. Och de som LÄSER bloggar har knappast ngt större intresse av alla småtjafs bland bloggar de inte ens läser..

 4. Jag fattar inte varför du bryr dig Jinge? Snybben kör med 17 olika tysnitt och färger som inte passar. Den som besöker sidan riskerar uppkastningar. Och som Nilsson skriver så är det knappast D I G han förlöjligar.

 5. Ett gammalt sossecitat passar in bra på den här situationen:

  ”Socialdemokraterna är småskurna, fantasilösa och fördömande och förföljer tankar och samband som de inte begriper eller inte kan styra”.

  [Lars Norén]