Bloggosfären och reaktionerna på terrordådet


Bloggarna skriver som väntat en hel del om terrorattacken mot Londonborna. Jag visar nedan sju korta citat, vill du läsa hela så får du klicka på namnen.

Bulten i Bo: ”…enligt Thomas Bodström så var ju just denna bombning i London idag ”ett angrepp på demokratin”. Bara en ren slump att de Europeiska demokratier som bombangrips råkar vara sådana som krigar och bombar i Irak, ren slump alltså”

Fredag Filosoferar: ”…har vi slutat att bry oss? Att det nästan dagligen sker terroristattacker i det ”befriade” Irak med summa summarum flera tusentals döda som följd, är knappast någon snackis i fikarummet på arbetsplatsen”

Min syn på världen: ”…att de inser att terror endast kan bekämpas genom politik, diplomati och polisiära insatser, aldrig med militära metoder.”

Det progressiva USA: ”Den hårda amerikanska framfarten i både Afghanistan och Irak har helt klart misslyckats och en ny strategi måste utformas som angriper de sociala missförhållanden som ofta fungerar som rekryteringsgrund för de här nätverken.”

Tomas Jonsson: ”Ett femtiotal människor dödades under förmiddagen lokal tid, när amerikanska styrkor sände missiler mot ett känt tillhåll för al qaida. Det uppger en talesman för Vita huset i ett pressmeddelande.”

Motvallsbloggen: ”Är det krig, som det ju är enligt USA:s och Englands ledare, ja då får man numer räkna med att även de egna länderna kan drabbas.”

Frihet som Frihet: ”Vanligtvis brukar jag inte läsa Jinges blogg vilket har sina skäl. Dock visste jag att han skulle kläcka ur sig dumheter och vandrade därför bort till hans skandalösa tonårsblogg för att se vad han kunde spotta ur sig.”

Jag antar att jag inte närmare behöver kommentera ett enda av dessa citat.

Alla sju är intressanta på sitt eget sätt och jag rekommenderar intresserade att läsa dem hela, inte bara en liten snutt som här.

Jag har, av lätt insedda skäl, valt att bara ta med en av de nyliberala bloggarna i denna länksamling. Lyckligtvis är det inte en typisk sådan..


6 svar till “Bloggosfären och reaktionerna på terrordådet”

  1. ”skandalösa tonårsblogg” :-] Det verkar vara samma kaliber som den där Mattias :-]

  2. Kan man verkligen komma undan med att använda ett ord som ’tjingeling’ som hälsning? Klart feminint!

  3. Klart gränsfall. Själv heter jag ju Jan-Inge och kallas för Jinge. Du aaanar inte hur uppfinningsrika somliga kan vara när det gäller att hitta på varianter.. :)

  4. Vem har sagt att jag är nyliberal? Mitt inlägg och min rabiata kritik var helt klart olämplig och jag inser i efterhand att det gick över gränsen i stundens hetta. Du kanske begriper nu i efterhand att om du vet med dig att det du har att säga kommer att uppröra en större ansamling människor bör du kanske vänta tills röken har försvunnit (eller iallafall blivit mindre påtaglig)..

  5. Du anser att epitetet ”Nyliberal” är kränkande Fredrik? Det förstår jag. Vill du att jag ska lägga in en dementi i texten där det står?