Bloggosfären – Bojkotta Israel Nu!


De flesta av oss är helt klara över att det som nu händer i mellanöstern är ett organiserat vansinne som innefattar massmord på oskyldiga barn och vuxna.

Det sker med hjälp av en av världens starkaste militärmakter, en militär styrka som är så stark att inte ens hela arabvärlden skulle rå på den om den försökte. Av det skälet, och därför att de har stöd av USA, kan de fortsätta ohejdat trots världens protester och fördömanden. Om någon vågar höja sin röst för att protestera blir vederbörande omedelbart anklagad för antisemitism.

Israel har under hela sin historia brutit mot alla krigets lagar, lagar som Genève-konventionen, FN:s alla resolutioner och reglerna rörande de mänskliga fri- och rättigheterna, detta bara för att uppnå sitt mål. Målet att behärska så stort territorium som möjligt och samtidigt jaga bort de urinnevånare som fanns tidigare i det brittiska protektoratet Palestina.

Idag krigar de på två fronter och vi här i Sverige har ytterst små möjligheter annat än att svära med knytnäven i fickan. Jag tycker att alla bloggare som är kritiska mot israelernas agerande mot sina grannar ska verka för att vi här i landet ska komma igång med en riktig köpbojkott av israeliska produkter. Det är inte mycket vi kan göra på det lokala planet uppe i lilla Norden men – det kan vi göra i alla fall.

Länka till www.bojkotta-israel.nu på din blogg och använd bloggen till att sprida information om fördelarna med en bojkott. i

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, bloggosfären, bojkott, israel, Genèvekonventionen, mellanöstern, libanon, palestina[/tags]


28 svar till “Bloggosfären – Bojkotta Israel Nu!”

 1. folk borde pressa sverige att sluta och göra affärer med israel (vapen mm)

 2. Vi kanske borde kräva av de politiska partierna att de redovisar hur de tänker förhålla sig till vapenexport till krigförande länder innan valet.

 3. Jag fattar inte varför inte redan folk bojkottar israeliska varor? När livsmedelsaffärerna faktiskt ursprungsmärker så är det ju enkelt. Idag på lunchen satt jag i köket med ”tanterna” på jobbet och åt. Ämnet Libanon kom upp och jag hade inte en aning om hur ilskna de var. Alla spydde galla över israel och det värmde verkligen. Så bland statsanställda byråkrater är bojkotten given. Jag ska försöka få tag i affischer och sådant material.

  Bra initiativ föresten Jinge!

 4. ”allla spydde galla över Israel och det värmde verkligen”…kul. Här i skyddsrummet är det också varmt. I Libanon också. Hur vore det med ”alla uttryckte sin solidaritet med den libanesiska och israeliska civilbefolkningen, och det värmde verkligen”?

  Men bojkotta på bara allihop. Gärna apelsiner och avokado, den israeliska ekonomins grundpelare.

 5. Anna, keep yourself and your children safe!

  Motpolen mot vansterns bojkott av Israeliska varor forekommer har i Canada och USA dar vi bojkottar Svenska produkter pga Sverige’s uppenbara anti-Israeliska politik sedan 2003. Det var en enorm e-mail kampanj i Nord Amerika som startade detta. Jag har inte besokt IKEA pa 2-3 ar nu, sa jag forsakar ABBAS sill, Marias pepparkakor, Siljans knacke och Kalles kaviar for a good cause…

  Jag koper istallet bla. Israeliska varor, och det finns det gott om har i min stad med ca. 400,000 Judar. Jag handlar ocksa fran Araber och Afghaner. Markligt hur Araber och Judar kan samsas har utan Hezbollah och Hamas i en 4 miljoners city!

 6. Anna!

  Jag är fullständigt övertygad om att alla som läser den här bloggen inser vilket helvete du och din familj går igenom nu. Givetvis tänker man särskilt mycket på oskyldiga ungar.

  Inga barn ska någonsin behöva lida för att vuxna beter sig som idioter, men tyvärr är det inte en perfekt värld.

  Vad jag tycker om konflikten vet du, men du måste hålla med om talesättet – det är inte ens fel att två träter.

  Eller hur?

 7. Nejdå, det är inget helvete alls. Det är litet irriterande att behöva stanna i huset och knata in i skyddsrummet titt som tätt, inte mycket mer. Vi har vant oss redan. Då har libaneserna det definitivt värre och för deras skull så skulle jag bli väldigt tacksam om Hizbollah gav upp, tog sina syriska och iranska raketer och flyttade till Iran (där finns det så många raketer att några till mer eller mindre inte gör någon skillnad).

  NATURLIGTVIS är det inte ens fel att två träder. Exactly my point. Tänk vad sams vi kan vara ibland :-)!

 8. Personligen skulle jag antagligen bli galen om jag riskerade att få en raket i huvudet när jag gick ut. Jag tältar mycket hellre i Sysslebäck, Sveriges vargtätaste distrikt. Jag vet ju att vargarna är rädda för mig, men en raket bangar inte en ilsken gammal gubbe…

  Jag tvivlar på att Hizbollah ger upp. Det verkar inte vara riktigt den sorten, lika lite som Israels statsledning verkar. Kanske detta leder till en helt ny arkitektur i MÖ? Alla nya hus byggs under marken, som skyddsrum?

  Andra kan bosätta sig i grottor. Det passar kanske bra eftersom ingen av kontrahenterna uppvisar civiliserade drag över grottmänniskors nivå.

  Jag tror nog att du inser att ingen önskar att du och dina barn ska behöva sitta i skyddsrum. Bara Likudnickar skulle egentligen drabbas… :)

 9. Palestinierna måste vara ett tålmodigt folk som inte totalt bryter ihop från den inträngdhet och instängdhet som det militärt starkare Israel tvinga(t)r in dem i.
  Se bara på bifogade karta så förstår ni vad jag menar! Hur länge skall ett folk behöva leva under sådana här outhärdliga apartheid-, ockupations-, bantustatliknande förhållanden utan att FN och omvärlden handlar!

  Karta: http://hem.passagen.se/fredsmarschen/karta.htm

 10. Palestinierna måste vara ett tålmodigt folk som inte totalt bryter ihop från den inträngdhet och instängdhet som det militärt starkare Israel tvinga(t)r in dem i.
  Se bara på bifogade karta så förstår ni vad jag menar! Hur länge skall ett folk behöva leva under sådana här outhärdliga apartheid-, ockupations-, bantustatliknande förhållanden utan att FN och omvärlden handlar!

  Karta: http://hem.passagen.se/fredsmarschen/karta.htm

 11. Själv har jag haft ett flygplan som trillade ned ett par hundra meter hemofrån en morgon. Det var nog irriterande.

  Sandbuzz, nej inte finns det några Hezbollah och Hamas där du bor, och inte heller finns det något Likud eller Kadima eller någon israelisk ockupation. Lustigt att du bojkottar IKEA givet att de har en affär i Israel som uppenbarligen får kunder. Likudnickarna utanför Israel är ofta mer militanta än de i landet. Anna visar hur man även i krig kan hålla huvudet kallt och tänka på båda sidor.

 12. Jadu Thomas, Jag tänker på båda sidorna i konflikten, fattas bara annat. Att du har fått andra ideer är naturligtvis sorgligt för mig. Mina citat du finner på Jinges blogg:

  ”Lebanon’s folk ar tagna som gisslan av Hezbollah, Syrien och Iran.”

  ”Slutligen vill jag med bestamdhet saga att jag tycker det ar fruktansvart att barn dodas i konflikten pa bada sidorna.”

  ”…men det ar inte direkt den demokratiska Lebanesiska regeringens fel, utan Syrien och Iran haller Lebanon gisslan i sitt eget land med Syrien’s och iran’s stod, vapning, och financiering av Hezbollah. Lebanaon har tillatit terroristerna skaffat sig upp mot 10,000 raketer fran Iran. Varfor? Darfor att de ar maktlosa mot Iran, Syrien och Hezbollah!”

  Jag har lika stor rätt att bojkotta Svenska varor som andra bojkottar Israeliska utan att mina politiska motiv behöver ifrågasättas. Jag ifrågasätter inte deras motiv. Jag kommenterade det inte ens. Det finns inga regler som säger att jag bör följa var Israeler handlar sina varor. Om de vill handla på IKEA så är det upp till dem. Du bör knappast börja rabbla om Likudnicks utan att först ha besökt Montreal eller Toronto som tillsammans har världens fjärde största Judiska församling och höra deras politiska uppfattning om mellanöstern. Många har flyttat hit på grund av de ständiga konflikterna och vill att deras barn och barnbarn ska få möjligheten att leva i fred, något vi alla vill.

 13. Svar till Lars Hultman: håller med dig om att det är barbariskt att bomba bussresenärer i Tel Aviv (och andra ställen). Där är vi nog överens.

  Men eftersom jag har sett med egna ögon hur det libanesiska folket nästan lyckats resa sig efter Syriens uttåg, så är jag minst sagt förbannad på Israels beteende. Vill Israel inte ha en granne som har kontroll över sitt eget territorium, som har förmåga att hålla Hizbollah på mattan? Varför bombar Israel sönder Libanon, om de vill att Libanon ska hålla Hizbollah i schack?

  Mitt enda svar är att Israel (av för mig helt obegripliga skäl) VILL ha terrorism och instabilitet i regionen. Anfallet mot Libanon göder dem som främjar terrorism, det nuvarande kriget lägger grunden för nästa generation av terrorister.

  Bojkotta Israel. Rösta inte ens på Israel i Eurovision Song Contest förrän Israel beter sig som en demokrati.

  /Jan Garefelt

 14. Det är många som pekat på det faktum att israel tjänar på att palestinierna skjuter raketer från Gaza. På det sättet håller man ju en fredsprocess på avstånd. Och vem tjänar på det? Samma sak gäller nog libanon tror jag. Tack vare det krig som nu sker så kommer ingen att kräva att israelerna ska sätta sig att förhandla. Vem tjänar på det? Israel. Israelerna har också själva bombat och gett skulden till palestinierna.

 15. Israel har varit bojkottad av mig i flera flera år nu. Jag är väldigt noga med att inte köpa något Israeliskt, eller där vinstpengar går till staten Israel. Detta gäller mat, kläder, musikutrustning, datorhård- och mjukvara……..allt jag kan komma på och kan ändra på. Ja, ALLT! jag tänker inte på något sätt betala för terrorism.

 16. Israelerna älskar IKEA. När det öppnade var det kö ut på motorvägen för PARKERINGEN VAR FULL. Och det är ingen liten parkering, jag lovar…När jag har varit där har det också varit massor av araber och ryssar, vilket ofta är ett tecken på att de har bra priser. Araber och ryssar är väldigt medvetna konsumenter. Men också alla ”vanliga” israeler åker dit. Handlar mat gör vi också, både jag och Tikotzinsky.

 17. 18/Jag vill inte heller betala för terrorism. Det effektivaste medlet för att stoppa terrorismen vore naturligtvis att sitta hemma och bojkotta oljan, som finansierar diktatoriska regimer som i sin tur finansierar terrorism. Mycket billigare än att anfalla Irak, misstänker jag.

 18. Tjena bananen!

  Ser att du kör din blogg via google. Du vet att stora delar av googles serverfarmar körs på intelprocessorer?! Bojkott!

  :) :) :)

 19. Anna känner du Tikotzinsky? Käkar han muslimska barn till frukost? Jag har läst en del av vad han skriver och minst högerextremist är min gissning. Är det din kompis?

 20. 22/Jag känner inte Tikotzinsky speciellt bra, men vi hade ett trevligt samtal nyligen om israeliska ostars hyvelbarhet plus nödvändigheten av att äta pepparkakor i en tråd på en blogg Vars Namn Inte Får Nämnas. Han påstod sig ha besökt Ikea för att handla mat, precis som jag. Jag har naturligtvis inga bevis men jag anser att han inte äter muslimska barn till frukost. Jag har många kompisar med väldigt olika åsikter och trivs väldigt bra med det.

 21. Tomten: moi betalar 0 kronor för tjänsten som jag nyttjar :). Du begrep visst inte meningen med att BETALA för terrorism :).

  Anna: ingen är perfekt, nog har alla länder något att skämmas för. Skillnaden mellan en diktatur och någon som iaf inte är diktatur är att befolkningen kommer att lida för något som inte är deras fel precis. Dessutom så har de flesta av dessa ”regimer” stöd från fina rättfärdiga moraliskt överlägsna västmakter. Jag straffar inte ett folk som inte valt sitt officiella ansikte. Israel däremot har nära 60 år av förtryck/slakt/annektering att svara för. Från att brittiska soldater hängdes i trädgrenar till dagens slakt av den libanesiska och palestinska civilbefolkningarna.

 22. 24/Bananen, det är helt OK att du bojkottar Israel om det gör dig eller någon annan lyckligare. Inga problem alls.

  Men jag ville få svar på en fråga i en tidigare post: måste manliga muslimska konvertiter omskäras? Jinge är orolig och vi behöver din rådgivning. Som du någon gång påpekade är jag ingen expert på islam så jag tänkte att du vet säkert?

 23. Tikotzinsky är intressant. Det är märkligt hur man, som han, kan försvara mord på barn.

  Angående bojkott av Israel så skulle det vara synnerligen kännbart för Israel om EU bestämde sig för att häva frihandelsavtalet med Israel. Varför skulle ekonomiska sanktioner vara omöjliga bara för att det handlar om Israel? Kan det bero på rädslan för att bli brännmärkt som antisemit?

 24. Att bojkotta?? varför då??

  Vad gör vi mot Hizbollah och de oskyldiga israeler som också dör i kriget? Ska en terrorist organisation bestämma vad vi gör och hur vi ska tänka?.. Synd att oskyldiga måste dö- Men rotten till problemmet kvastår, Hizbollah ut. Och Kriget slut. Där har vi svaret. Regeringar omkring som stödjer Hizbollah och den egna regeringen i Libanon är ointresserade på att lösa problemmet. Om inte hizbollah är borta kommer det att alltid att bli krig oavsett om vi bojkottar Israel eller inte.. så länge det finns fanatiska terrorister i världen som gömmer sig fega nog..bland oskyldig folk.