Bloggare som kollar fakta, finns de?


Blogsosfären är ett begrepp med oklar betydelse. Men extra trist är det när otydligheten sätts i system som nu. En bloggare trodde att jag ”censurerat” hans inlägg och beskyllde mig för det på sin blog. (Han har bett om ursäkt för sitt misstag) En annan bloggare såg det och citerade det snabbt det i sin blog. Man blir lite matt.. :-(

Det egentliga förhållandet är att jag modererar min blogg sedan ett tag tillbaka beroende på all spam som några spamspindlar försöker att lägga in. Det rör sig om minst ett tiotal varje dag. Sedan har jag också haft besök av en person som beskyller en namngiven politiker, med personnummer och adress, för brott som kan rendera vederbörande i ett långt fängelsestraff.

Sådant skräp vill jag givetvis inte att min hemsida ska bidra till att sprida.

Men i praktiken betyder det att en kommentar kan bli liggande i flera timmar, precis som igår. Jag gör faktiskt annat också, jag sitter inte och passar framför datorn 24 timmar om dygnet..

Det lite märkliga är att jag dessutom har lagt ut information om att jag modererar kommentarer, men det tycks ingen förstå vad det betyder. Jag kan ju tycka att det är ok att länka till påståenden i media, men ska man påstå saker om andra bloggare så bör man rimligtvis kolla upp riktigheten innan man gör det.


3 svar till “Bloggare som kollar fakta, finns de?”

  1. Noterar med viss förvåning att Stefan T (mannen som beskyller diverse politiker för pedofili och liknande) är på gång fortfarande. Jag trodde faktiskt att han hade tröttnat.

  2. Nej, inte är det Ohly som sänker vänsterpartiet. Det finns flera intressenter, även inom partiet.

  3. Att köpa medias ganska enkelriktade och förenklade bilder om omvärlden kanske inte är så bra. Jag anser att man alltid ska kolla upp källor. Detsamma ska ju gälla andra bloggare.

    Jag tror att eftersom blog är ett snabbt medium kan man ibland hasta iväg, vilket jag tror att Chadie i det här fallet gjorde.

    Man ska nog dock inte förvänta sig att alla bloggare kommer att kolla upp allt innan de reagerar. Så det här kommer nog hända fler gånger…