Bloggar som bloggar om bloggar


En av de värsta avarterna inom bloggosfären är bloggar som försöker skaffa läsare genom att blogga om andra bloggar.

Tyvärr så är det oftast fantasilösa bloggare som använder metoden för att förbättra sin egen besöksstatistik. Har man inget att skriva om så kan man ju alltid skriva om bloggar man är avundsjuk på. För visst värker det i själen när man på den egna räknaren ser att man bara haft 50-60 sidvisningar medan andra bloggar uppen-barligen har tusentals besökare varje dag.

Den mest beprövade varianten är då att skriva om de mer välbesökta och på det sättet kanske få 150 sidvisningar den dagen. Är det dessutom en blogg vars politiska agenda avviker från den egna uppfattningen så kan man utgå ifrån att det är just det politiska man skjuter in sig på.

Det är alltid mycket lättare att kritisera än att uttrycka något positivt. Och kan man inte kritisera så hittar man på saker själv. En sak som ibland drabbar mig är att bli ifrågasatt för varför jag INTE skrivit om en viss företeelse.. Då blir jag lite fundersam eftersom jag skriver ovanligt mycket och dessutom om praktiskt taget allt.

Men det är klart att det alltid går att hitta något som jag inte skrivit om och sedan hacka på mig för just detta. T.ex. har jag inte tidigare skrivit om nötter, men det är nu avhjälpt. :-)


13 svar till “Bloggar som bloggar om bloggar”

 1. Den här gången tar jag inte åt mig Jinge.

  Men även Du JInge måste tillstå att det måste vara lika fel eller rätt att skriva om en annan blogg som att skriva om en tidning eller radio och TV.

  Eller är jag ute och cyklar som vanligt, vilket i och för sig skulle vara trevligt.

 2. Det är väl inget konstigt Jinge? Hur många politiska bloggare har lika många läsare som du? Jantelagen är den allra äldsta lagen vi har. Sen har du dessutom ett sätt att formulera dig som gör att folk läser…

 3. Det är klart att man har rätt att skriva om andra bloggar, men det är som jag påstår. Många gör det enbart för att få fler läsare.

  Jag skriver som bekant oxo om andra bloggar, senast idag rekommenderade jag Lennarts. Och blir jag förbannad så skriver jag då oxo.

  Nej jag vet Anders, men det är tröttsamt som faan..

 4. Och nu bloggar du om bloggar som bloggar om andra bloggar!?
  ;-D

  Håller för övrigt med dig om att det är ett oskick med bloggar som bygger sin existens på att citera och klaga på andra bloggar men jag väljer att ignorera dem.

  Efter ett tid i bloggvärlden lär man sig vilka som är originalen och vilka som är ”kopiorna”

 5. Självklart. Men det är inte riktigt det jag bloggar om när jag bloggar om bloggar som bloggar om bloggar.

  ( där åkte Fredrik dit.. :)

 6. Jag vet inte om jag håller med riktigt. Bloggarna är en del av mediesverige idag. Och man förhåller sig i medievärlden ofta till andra medier. Jornalister förhåller sig oftare till de större tidningar i kommentarer och analyser. Bloggare länkar mest till de största tidningarna och kommenterar deras åsikter mest. Samma lika för länkar till bloggar, självklart förhåller man sig till de största.

  Dessutom är det ju en krona med två sidor, just för att många bloggar och bloggare förhåller sig till dig och länkar till dig så växer din blogg också. Säkert i större omfattning är vad man tjänar på att bara skriva om dig.

 7. ”En av de värsta avarterna inom bloggosfären är bloggar som försöker skaffa läsare genom att blogga om andra bloggar.”

  I dag jinge har både jag och en annan bloggar bloggat om en bloggare som enligt mitt förmenande hade direkta sakfel i sin bloggtext men trotts det låg överst på bloggtoppen. Både jag och den andre bloggaren påpekade samma sakfel.

  Jag lovar dig Jinge från jupet av mitt sjuka hjärta att jag inte gjorde det för att dra besökare utan för att jag ville rätta vad jag tyckte var ett fel.

  Dåligt självförtroende som jag har Jinge så börjar man undra om man tillhör den värsta av avarter?

  Föresten vad tycker du att man skall köpa för kamera???

  KAS

 8. Ja om det vore ngn sorts vettig kritik är det väl ok. Men ofta är det inget annat än en besöksmagnet som inläggen är. Och motiven utöver det styrs av jantelagen.

 9. Vem sjutton var det? Nu blir jag nyfiken. Hittade inget på din sida..

  Kamera, det är så himla knepigt. Jag vet vad JAG vill ha men det har jag inte råd med. Vad ska du använda den till?

  Svara inte fotografering! :-) Och ta det i mail!

 10. Jag vet en post som jag gjorde om bloggar… Bl.a din, jinge. :-) Men jag har spärrat för google på min sida/blogg – och jag har inte en ”riktig” blogg och ingen räknare heller – så jag kan ju inte beskyllas för att vilja dra till mej besökare… Jo, när jag skriver denna kommentaren, kanske? :-)

  Det är förresten så som jag har hittat till olika bloggar – oftast genom kommentarer… Och jag har inte tid att läsa annat än sånt som är läsvärt i mina ögon. Är det inte så det är för de flesta?