Bloggar som bloggar om bloggar, del II


Jag har tidigare ondgjort mig över bloggar som bloggar om bloggar. Skälet är uppenbart. Har man inte egna ämnen att blogga om så skriver man om andra bloggar/bloggare.

För alltid kan man ju irritera sig på något.. Det är givet att man får blogga om vad andra skriver, det gör vi ju nästan alla mer eller mindre. Men när navelskåderiet blir alltför ingående och det praktiskt taget undantagslöst skrivs om bloggar som har fler besökare än den egna bloggen så blir åtminstone jag starkt misstänksam.

Det finns prostituerade, kannibaler, mördare och troligen en hel radda med andra varianter av bloggare. Och så finns det stalkers. Dessa stalkers går endast undantagsvis att tala till rätta. Gör man ett försök intensifieras bara skitskriverierna rejält.

Den absoluta majoriteten av bloggarna är vanliga, vettiga och hyggliga människor. Om de plötsligen beter sig som stalkers så räcker det oftast med ett mail så är problemet ur världen.

Men en stalker sätter omedelbart igång med ett förstärkt utpekande och skramlar på som en hel trumorkester. Jag har tidigare varit av den uppfattningen att det beror på att den kategorin sitter och tittar intensivt på sina besöksräknare, nu börjar jag alltmer tvivla.

Att jantelagen är inblandad förstår jag, men vad det är för mekanismer i övrigt som får bloggare att bli stalkers, ja det förstår jag faktiskt inte.

Andra bloggar om: , , ,

[tags]bloggare, bloggosfären, stalkers, besöksräknare[/tags]


Ett svar till “Bloggar som bloggar om bloggar, del II”

  1. Stalkers är sjuka människor. De drivs av någon ide om att de är förorättade och i riktigt allvarlia fall kan det resultera i våld. Jag tycker att man ska polisanmäla sånt!