Blogga på, annars DÖR du !!


Vi bloggar – alltså finns vi, är rubriken på ett kul kolumn som Anders Westgårdh skrivit i Aftonbladet.

AB: ”Och här sitter jag och försöker förhålla mig till fenomenet blogg. Är det den mänskliga samvarons framtid eller bara en övergående fluga? Ärligt talat så bryr jag mig inte om vilket. Jag bara skriver om blogg av samma skäl som de som har bloggar skriver på sina bloggar: för att fylla en tomhet. För om man inte har en blogg så finns man inte.

Jag kunde lika gärna skriva om vädret, men det finns säkert nån tomte där ute som driver en egen väderblogg och fyller nätet med reflexioner och iakttagelser av cumulusmoln och sånt.

Jag kunde också skriva om Dalai lama, men han har antagligen en egen blogg som inte gör annat än skriver om Dalai lama.

Om jag ändå skulle blogga om honom skulle det förmodligen handla om min misstanke att det ligger en hel hundkyrko-gård begravd i hans brandgula lilla tygväska. Det är nåt skumt med den gubben, på samma sätt som det är nåt skumt med alla människor som tar sig eller accepterar rollen att utstråla all världens godhet.”

Och visst har han rätt. Tomtar finns det gott om ”här ute” och jag känner per-sonligen minst en man som glatt skulle starta en väderblogg. Han heter Ken och bor i Stavsnäs.. (Hej Ken! :)

I ärlighetens namn så undrar jag om inte jag hinner före honom.. :-)

Dessutom så ligger det mer i vad han skriver än vad man kan ana. Jag har deltagit mycket i olika diskussioner på nätet genom åren på olika ställen, men i samband med att jag började skriva en egen blogg så minskade omfattningen på det engagemanget.

Bara för ett par veckor sedan läste jag en text där skribenten undrade om jag hade kolat vippen. De hade uppenbarligen vant sig vid att få ta del av gubbens åsikter om det mesta och när det blev tyst så, poff! Så var jag död.. :-)

Men alla vet väl vad man säger om ont krut..

Anders är en innovativ skribent. Han avslutar med att konstatera att landet befinner sig i en kris, och har ett förslag:

”lägg ner försvaret och använd istället miljarderna till att skicka alla svenskar till solen minst en vecka per år. En statligt garanterad semester skulle göra underverk med psykologin i det här landet. Alternativt kan man ge alla varsin blogg, så är vi snart tillbaka i full sysselsättning.”

Smart det där med försvaret, men han har tydligen missat att snart varje medborgare har en egen blogg..

Läs Anders spalt i Aftonbladet!


2 svar till “Blogga på, annars DÖR du !!”

  1. När jag läste min namnes kolumn i Aftonbladet så fick jag två tankar i huvudet.

    1) Är han avis på Helle Klein?

    2) han kolumn är som ett bra blogginlägg.

  2. Han skrev en kul sak efter göteborgskravallerna för 4 år sedan; att han sett en skruttig gammal bil med AFA-dekaler som han starkt funderade på att hälla socker i tanken på.
    På senare år (visserligen läser jag inte Aftonblaskan sedan 9 månader tillbaka) har han bara blivit en borgerlig tråkmåns i stil med Johan Hakelius.