Blir det flaggviftning på Folkpartiets kongress?


Nationalsång och ett antal folk-partister med invandrarbakgrund kommer att få en framträdande roll på partiets kongress.

En av de mer tongivande i det samman-hanget är Mauricio Rojas som stridit för att människor med invandrarbakgrund ska utvisas efter att ha begått tre brott i landet.

Att de mest invandrarfientliga förslagen kommer från invandrare är dock inte speciellt ovanligt. Har man invandrar-bakgrund och är med i (fp) så är man en politisk gisslan och blir den som sänds fram i strålkastarljuset när det ska sägas ”sanningar”.

Just Rojas är väl en osedvanligt bra kandidat eftersom han verkligen gör skäl för epitetet att ”vända kappan efter vinden”. Han har personligen hunnit med att vara marxist och moderat innan han blev folkpartist. Dessutom är han vd i Timbro så han är verkligen näringslivets gisslan..

Ytterligare förändringar under kongressen kanske blir att byta logotyp?

Vasakärven är ju poppis i dessa kretsar så vem vet..

Lejonborg förnekade frenetiskt alla antydningar om att Folkpartiet var på väg åt ett främlingsfientligt håll i morgonekot. Han hävdade också att partiet aldrig varit så enat som nu. Att delegaterna på kongressen skrivit ett 60-tal motioner mot Rojas förslag ansåg inte partiledaren tydde på något annat.

Man har nu lyckats skriva om förslaget så att partiet ska kunna uppnå enighet. Men kontentan är förstås densamma. – Ut med dom..

Folkpartiet är en skam för liberalismen!


18 svar till “Blir det flaggviftning på Folkpartiets kongress?”

 1. Folkpartiet är landets mest främlingsfientliga parti. I alla fall i riksdagen. Hoppas att de läser din blog jinge så att de hittar tipset om vasakärven. Det passar bra!

 2. Man bör nog passa sig djävligt noga för Volkespartai…. Fler och fler av deras företrädare blir alltmer främlingsfientliga för varje dag som går. Jag blir skrämd av en sådan utveckling!

 3. ”Mauricio Rojas som stridit för att människor med invandrar-bakgrund ska utvisas efter att ha begått tre brott i landet.”

  – Skulle tro att en majoritet av den svenska befolkningen håller med.

  Jinge: ”Att de mest invandrarfientliga förslagen kommer från invandrare är dock inte speciellt ovanligt.”

  – Nej, de är inte invandrarfientliga. Det är ju svårt att vara stolt över sin bakgrund om en del landsmän är återfallsbrottslingar. Precis som de flesta normala svenskar skulle skämmas utomlands när andra svenskar beter sig illa, så gör våra invandrare det också när deras landsmän beter sig illa. Att många invandrare sympatiserar med FPs förslag är därför helt naturligt. De vill kunna vara stolta över sig själva och sin bakgrund!

  Det är ingen mänkslig rättighet att få bo i Sverige om man inte är svensk, och ännu mindre är det en mänsklig rättighet att få begå brott i Sverige. Men i vanlig ordning så tycker vänstern att man inte skall behöva ta ansvar för sina handlingar. Att se invandrare som offer som man skall tycka synd om i all oändlighet, är att göra dem en björntjänst.

 4. Tycker att din framställan av Rojas är skamlig, som om han inte har en egen vilja eller åsikter. Dessutom så berövar du hans rätt att byta åsikt och parti, något som jag istället tycker är mänsligt. Har respekt för folk som kan ompräva sina åsiker, mycket mer än för sådana som håller en linje för att det skulle kännas fel att byta sida.

  Att kritisera Rojas samtidigt som Ohly (tidigare folkpartist, vilken ironi) leder V och det ifrån V hoppas av till både höger, vänster, mp och Fi får inlägget att stinka av skygglappar.

 5. Marcus! Roias är en man som agerar för att spä på invandrarfientlighet. Jag skiiter högaktningsfullt i vad Ohly har för lik i garderoben eftersom han inte riskerar att hamna i regeringen. Det jag sett av hans åsikter är bara vettiga saker, men det kan man inte beskylla Roias för..

 6. Det sista måste väl enligt dig jinge räknas som personangrepp!

  Att Rojas skulle vara nazze säger nog mer om den som skrev det!

 7. Folkpartiet är det parti som putsar en skoputsares skor och spottar på honom när det hamnar i sällskap med hans arbetsgivare. Maken till karaktärslöshet har man inte sett på länge. Ur detta har det vuxit fram en intern elit som tydligt har böjningar som fått hela partiet att vara en vidrig fläck på liberalismen. Värt att tillägga är att Malcolm X exempel med ”house n*gger vs field n*gger” ger en del av förklaringen till karaktärer som Rojas. Rojas är främlingfientlighetens våta dröm, ty en välutbildad blatte bekräftar farhågorna.

 8. Jinge, jag är rädd att det är du som gör dig skyldig till rasistiskt tänkande. Och varför tycker jag det? Jo, Rojas är en framstående politiker, t.o.m. som sagt vid för Timbro. Samtidigt är han en av de som häcklas mest här på din blogg och andra ställen.

  Häcklas han i första hand för sina åsikter? Nej. Argumenterar någonsin någon mot hans förslag? Nej, rasiststämpeln används istället. Du och andra anser att Rojas inte kan eller vill tänka själv. Allt detta beror på att han är invandrad.

  Vänstern verkar ha den uppfattningen att invandrare per definition är vänster, annars är de ”husnegrer” eller ”gisslor”.
  Detta tänkande är per definition rasism.

 9. Snoozer: om du hade ansträngt dig litegrann, bara för din egen trovärdighets skull, och kollat upp vem THE Banana var, så hade du inte hamnat i den pinsamma anklagande sitsen. Lägg inte ord på munnen på folk du inte vet något om.

 10. Snoozer: ”Vänstern verkar ha den uppfattningen att invandrare per definition är vänster, annars är de “husnegrer” eller “gisslor”. Detta tänkande är per definition rasism.”

  Det var stiligt formulerat! :) Jag kan inte bedöma giltigheten i utsagan, men ”vänstern” verkar vara en grandios överdrift. Personligen har jag bara kunnat konstatera att hela (fp) vimlar av folk med främlingsfientliga åsikter, de flesta utan den bakgrund som Rojas har.

  Den där Björklund är väl en person i samma klass t.ex…

 11. Till THE banana: Goddag Yxskaft, din kommentar var ännu inte synlig när jag skrev min. Jag kommenterade Jinge, inte dig. Jag förstår inte varför jag måste kolla upp vem du är för att få kommentera Jinges blogg.

 12. Snoozer! Jag undrade oxo över den kommentaren. Jag hajjade nada och vem ”the banana” är och varför kan väl knappast vara intressant. Men jag trodde att du visste..

 13. Snoozer: ja goddag yxskaft tilbaks. Tidsmässigt var min kommentar skriven ca 10 minuter tidigare. Eftersom det var jag som tog upp exemplet med husn*eger och inte Jinge så var det väl naturligt att jag trodde det var mig du kommenterade och buntade ihop med vänstern.

 14. Är det verkligen så hemskt att utvisa grova våldsbrottslingar som inte är medborgare i landet? Det är bättre att låta dem springa lösa så att de kan begå fler grova våldsbrott?

 15. Men Alexander!? Vad är det för skillnad mot den lag som finns redan? Mängder av brottslingar utvisas redan. Och det enligt nu gällande lag.