Blairs kupp – Stoppa-Storebror.Se


Idag kom ett Extra gruppmail från Pär Ström och jag citerar intressen nedan. Det handlar om hur Tony Blair försöker kuppa igenom nya lagar i EU..

Pärs text: Tele- och internetövervakning manipuleras igenom i EU

Storbritannien tar till desperata metoder för att trumfa igenom förslaget om tele- och internetövervakning av alla EU-medborgare innan landet lämnar ifrån sig EU:s ordförandeklubba vid nyår. Den 13 december är det omröstning i Europaparlamentet, och många kallar metoderna för att få igenom förslaget för ett hån mot demokratin.

Mailet i sin helhet hittar du om du klickar på ”Storebrorsknappen”. (Pär uppmanar folk att maila..)

Jag kan berätta att jag mailade samtliga parlamentariker och har redan fått ett tiotal svar. Uppenbarligen läses mailen för det är inga robotar som svarat. Ta chansen och säg vad du tycker du också och läs mailet från Pär Ström och klicka sedan på adresslistelänken!

EU-parlamentarikernas mailadresser.


5 svar till “Blairs kupp – Stoppa-Storebror.Se”

 1. Förutom det uppenbart idiotiska storebroreriet som jag knappt behöver kommentera på här, så betvivlar jag kraftigt att de har räknat på vad lagringen kommer att kosta i praktiken.
  Lagra terrabyte på terrabyte av data är inte billigt, och min gissning är att bara några minuters lagring av trafik lätt är uppe i sådana mängder.

  Med såna lagar, bli inte förvånade om internet-access blir flera gånger dyrare än vad det är idag..

 2. ”Med såna lagar, bli inte förvånade om internet-access blir flera gånger dyrare än vad det är idag..”

  Ptja, det kanske är en del av tanken bakom..?

 3. 200 GB lagringsmedia, Maxtor 200 GB, 133/8 en snabb disk kostar 820 SEK just nu (pricerunner) inklusive mums. Drar vi av momsen så är priset bara 656 SEK och säg att vi vill lagra 1000 TB. Då behöver vi 5000 sådana diskar plus diskställen att sätta dem i.

  Priset för diskarna är 3 280 000. Säg att diskställen till dessa kostar ungefär lika mycket som själva mediat. och vi är uppe i sådär 6,5 mille.

  Åsså några anställda tekniker, chefer och lite annat löst smått och gott som en lokal och en licens på Googles teknik för att indexera datat och göra sökningar möjliga samt en bred pipa på backbone. Säg 10 mille jämt för en lagring av tusen terabyte om året.

  Jag har inga data på hur snabbt saker rör sig på backbone i ex. Sverige men denna lagringskapacitet räcker garanterat mer än några minuter.

  Kaffepengar i sammanhanget. Utöka det hundrafallt och det blir en miljard. Fortfarande ingen sak för ett större företag, än mindre för en regering, ett land… EU.

 4. Lagringen är ju inga problem. Nya magnetiska nanomaterial från bla Israel löser snart alla såna problem. Problemet är mänskliga o demokratiska. Blair är en mkt farlig person som kan riskera demokratin (med kompisen Bush i USA).