Bin Laden lever, men är död, men lever ändå


Igår visade jag videon där Benazir Bhutto berättade för David Frost att Usama bin Laden är mördad. Senare gjordes det gällande att det troligen handlar om en felsägning och att hon egentligen menar den brittiske journalisten David Perl.

Min personliga uppfattning är att bin Laden dött i samband med USA:s bombangrepp mot Afghanistan, och det finns egentligen inget som motsäger detta. Utom den organisation som står för distributionen av alla bandinspelningar och videos som sägs komma från vår tids vandrande vålnad.

DN: ”Efter kampen om Irak följer befrielsen av Palestina, säger al-Qaidagrundaren Usama bin Ladin i sitt senaste budskap i en videofilm på nätet.

Han varnar samtidigt muslimer för att hjälpa Iraks USA-stödda regering.

Det 56 minuter långa budskapet på lördagen anklagar han USA för att försöka ta kontroll över Mellanöstern med Iraks regering som mellanhand, uppger USA-baserade Site — en hemsida som på nätet övervakar extremistorganisationer. Washingtonregeringen försöker också exploatera Iraks oljetillgångar enligt bin Ladin.”

Den organisation som sprider dessa sensationella hotelser är SITE INSTITUTE. Den organisationen har gjort sig känd för att distribuera olika ”islamistiska” videoband till amerikanska nyhetsföretag, bland annat har de skickat band som sägs visa Usama bin Laden till Associated Press. Man står även för översättningen av dessa band som sedan ligger till grund för braskande rubriker i världens medier.

Site Institute startades 2004 av Rita Katz and Josh Devon. Rita Katz är israel och hennes far har anklagats och dömts för spioneri i Irak mot Saddam Hussein. Söker man på nätet, vilket svenska journalister borde ha gjort, så finner man mängder med texter som direkt hävdar att Site Institute har mycket nära band med den israeliska underrättelsetjänsten Mossad och dess propagandautskott Memri. Memri startades av Israels militära underrättelsetjänst och fungerar idag, precis som Site Institute, som spridare av desinformation.


Ett nytt utseende, dåligt ljud och obefintlig skärpa…

En sak som man bör fråga sig när man ser dessa TV-inspelningar är varför de är av så bedrövlig kvalitet. Al Qaida, som uppenbarligen har förmåga att utbilda sina medlemmar till att sköta moderna trafikflygplan, är uppenbarligen ur stånd att lära upp något av skäggen hur man ställer in skärpan på en videokamera. Praktiskt taget alla har autofokus så uppgiften borde inte vara omöjlig.

Dessutom kan de inte ställa fram en mikrofon nära bin Laden så att det går att höra vad han säger utan de på SITE INSTITUTE måste översätta den vandrande vålnadens budskap. Och att alla videkameror ha ett zoomobjektiv så att man kan få närbilder på bin Laden känner inte heller de skäggiga till.

SITE Institute lät tidigare en skådespelare läsa upp al Qaidas hotelser, men det nämner inte tidningarna/TT med ett ord. Så den vandrande vålnaden lär fortsätta sitt värv så länge som de amerikanska och israeliska ledarna har nytta av honom.

SvD DN HD AB Rawia Morra

Andra om , , , , , , , ,

[tags]Site Institute, Rita Katz, Josh Devon, Desinformation, Memri, Underrättelsetjänst, CIA, Mossad, Usama bin Laden [/tags]


12 svar till “Bin Laden lever, men är död, men lever ändå”

 1. Observera, Site-instituts usla skådespelare kallas för bin Ladin, inte bin Laden som är den döde saudierns riktiga namn. Överallt i media kallas spöket bin Ladin och
  en amerikansk regeringsföreträdare(man kan undra vem?) säger att rösten SANNOLIKT var bin Ladins…
  Är det ett sätt att komma undan med lögnen?

 2. Re: Sara G
  I svensk nyhetsförmedling används ”bin Ladin”, i engelsk ”bin Laden”.
  Detsamma gäller andra ord/namn från länder med annat än vårt romerska alfabet, dvs det blir fråga om en fonetisk översättning.

 3. Om man separerar ordet Ben Ladin då blir det tre ord på arabiska
  Ben som betyder Son , La som betyder nej och Din som betyder tron
  Med andra ord kan detta betyda i sammanhang son till icke troende
  Man ska faktist skriva Laden och detta betyder ett namn och inget annat

 4. Ja,Jan Viklund, jag tänkte nästan det – efteråt…
  Men Memris och CIA:s lögner blir inte bättre för det.
  Olika former av desinformation är vad vi i allt högre grad tvingas leva med. Inte undra på att konspirationstankar blomstrar som bara den sedan Bush kom till makten!

 5. Hmm, men är budskapet i videon inte lite väl USA-kritiskt,han säger ju att USA vill ta Iraks olja och hotar irakier som sammarbetar med USA etc, för att kunna vara gjort av pro USA/Israel grupper?
  Jag håller med dig Jinge i att bin Laden mycket väl kan vara död, men jag tror snarare att det är islamistiska grupper som ligger bakom som vill ge intrycket av att han lever.

 6. Ja, har inte bomberna tagit honom så har väl hans njursjukdom gjort det.

  Nej USA/Israelkritiken är helt adekvat sett ur USA:s presidents synvinkel. Det visar tydligt att Kriget mot Terrorismen måste fortsätta, och att Israel halkar in på samma bananskal är en fördel med tanke på amerikaners inställning till landet.

  Samtidigt säger filmen att nu ska de satsa på jihad för palestinierna, det betyder att Israel kan intensifiera mördandet av Hamasmedlemmar.

  Bush lär ju ha lovat Israel att de ska få mörda Hamasledaren, men dock inte förrän efter att Bush är klar med sin lilla PR-resa till Israel.

 7. Darathar och Jinge, ni har båda rätt, halvvägs.
  Både us och islamska grupper har ett gemensamt intresse att hålla liket vid liv. Och inte ens skälen till det gemensamma intresset är olika.
  Det är bara målgrupperna som de vill nå som skiljer sig från varandra.

 8. Är det egentligen någon som bryr sig om gubben är död eller inte nu. al Qaida och spridda die hard islamist/jihad grupperingar har ett eget liv som klara sig utmärkt utan Usama. Dessa bisarra spridda video ”framträdanden” är mest kuriosa nu.

  Med tanke på den mediala draghjälpen Usama haft sen 911 hade han väl på allvar utnyttjat denna fördel och inte nöjt sig med dessa bisarra videoframträdanden dvs om han inte strukit med i ett tidigt skede. Karln verkade förvisso vara en aning verklighetsfrånvänd men inte helt bakom flötet trots att han var en bortskämd saudi brat.

  Förra videon med ett kollage av tyckanden från yttersta höger och vänster kanten i USA som möts längst ute på kanten av det svarta konspirationshålet var direkt löjlig.