Bildt, lögnerna och Ekots lördagsintervju


Nu har Bildt fått svara för sin nonchalans inför kommentarerna på sin blogg i Ekots lördags-
intervju. Han blev märkbart irriterad och han försökte snacka bort hela saken.


Han lyckades inte.


Pinsamt för högerregeringen
att Sverige har en utrikesminister som på sin blogg har rekom-
mendationer på folkmord på palestinier samt personangrepp som är åtalbara. Han har inte tagit bort dessa för att de redan är – indexerade av sökmotorerna.

Han kände till att han var polisanmäld och han var minst sagt svävande om vad det innebär för kommentarsfunktionen på bloggen.

Kul att bloggars agerande leder till att ansvarig minister får svara på frågor…

Intressant att han inte anser att han ska ta bort folkmordsrekommendationer och personagrepp för att de redan är idexerade av sökmotorerna.

Källor: Ekots Lördagsintervju 21/4 2007 & Min förra bloggning om Bildts blogg & Carl Bildts blogg med rekommendationer om folkmord

Expressen

Min polisanmälan mot Carl Bildt

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Carl Bildt, Folkmord, Palestina, Ärekränkning, Förtal, Blogg, Bloggosfären, Ekot, Lördagsintervju, Utrikesministern, Högerregeringen, Politik[/tags]


24 svar till “Bildt, lögnerna och Ekots lördagsintervju”

 1. Grattis Jinge!

  Snyggt jobbat! Hur fick du Ekots lördagsintervju att ta upp det? Carl Bildt blev spak som ett lamm och darrade på rösten under resten av programmet.

  Snacka om bortgjord!

 2. Jag kan skriva en kommentar som han säkerligen kommer att ta bort, men så hamnar jag på guantamo. Kanske ska tänka över saken.

 3. Jag hörde inget darr på rösten. Däremot hörde jag en Carl Bildt som för ovanlighetens skull lät avspänd.

  Det är nog riktigt att inte radera i arkivet. Bildt medgav att det var ett misstag att inte moderera kommentarerna, men nu finns de där, och det kan ju inte vara rätt att gå in och radera i arkivet. Då försöker man lägga historien till rätta. Och då hade Jinge & Co klagat på honom för den saken istället.

  Men jag skulle inte ogilla om han raderade de olämpliga kommentarerna heller.

  Jinges polisanmälan var en lyckad mediagrej. Men eftersom det är ganska självklart att ärendet inte kommer att gå till åtal vore väl det nu lägligt för att dra tillbaks den. I och med omnämnandet i Ekots intervju är syftet med polisanmälan uppnått, eller hur Jinge?

 4. Mycket konstig polisanmälan måste jag säga.

  BBS-lagen gäller sidor/servarar som finns i sverige. Carl Bildst blogg finns utomlands och då gäller inte svensk lag.

  Ett tips. Läs på om internationell lagstiftning och skillnaderna gentemot nationella. Så slipper skattepengar användas i onödan. Finns många andra hål att fylla.

 5. Grattis Jinge!
  Äntligen sitter den hale ålen Bildt på kroken. lagen är glasklar på den här
  punkten och det finns tidigare domar! Bildt kommer att åtalas av domare och fällas i domstol för dett och sedan tvingas avgå..
  Vem som ansvarar för blogginlägg och hur man skall behandla kränkande sådana är helt klarlagt. Därför modereringsfunktionen på de flesta bloggverktyg som Bildts tex.
  Vänliga hälsningar och grattis igen, Du har gjort en viktig insats…
  Leo

 6. och nils ovan har noll koll.. vad servern fysiskt finns har ingen betydelse i svensk lagstiftning! han åker dit!
  Leo

 7. Å andra sidan om Bildt har blogg utomlands, oåtkomlig för svensk lagstiftning så är det mest illa för honom. Som representant för den svenska regeringen och utrikesminister får man inte smita och säga det gäller inte mig.
  Det måste vara en samling nötter som styr Sverige i dag, även om det var illa med GP och hans drängar och pigor så är det än värre nu, rena gärsgårdsserien

 8. Oj vad stursk Bildt är Jinge.

  ”jag tillhandahåller ett debattforum , det skadar väl inte.”
  ”Det gör väl ingen skillnad om jag tar bort det eller inte.”

  Nu är det dags att han tar sitt pick och pack och flyttar till oljefälten i Sibirien. Som utrikesminister är han väl körd? :)

  Bloggaren KAS

 9. Lilla Leo, nu är du ute och cyklar. Så du menar att nationell lagstiftning gäller utomlands? Du menar sverige är den nya världspolisen?

  Så Leo, läs gärna på.

  Christer W: Tycker snarare det är ett bevis på hur långt efter sverige är. Det finns inget svenskt bloggverktyg värd namnet. Sverige ligger långt ner på IT-kartan.

 10. En intressant fråga är, när kommer Bildt avgå.
  Det kanske skulle vara en gissningstävling.
  Sedan vilka ursäkter han tar till för att avgå.

 11. Nils, är inte frågan hur man internationellt ser på folkmord. Bildt förmedlar faktiskt en anmaning till folkmord.
  Sedan förstår inte jag ditt svar till mig.

 12. Men, det är visserligen så att det går att komma åt sådant som redan lagts ut på nätet men tagits bort, men inte 17 kommer man dit via bloggen som det strukits från, och det kräver väl en del grävande har jag för mig att hitta raderade sidor.

  Menar, jag har tagit bort sidor på mina hemsidor och inte 17 hittar jag dem på den gamla länken därefter inte. Ändrar jag texten på en länk/sida, så inte är det den gamla texten som kommer upp var gång jag går in på sidan. Det vore liksom deprimerande om man aldrig kunde ändra texter på sina hemsidor. Så något måste väl Bildt ha fått om bakfoten – eller har jag helt fel här? Att radera måste väl i alla fall försvåra för folk att hitta den strukna texten.

  Någon som kan reda ut frågan ordentligt?

 13. Hann inte lyssna på intervjun innan, men lyssnade nyss medan jag vänta på maten. Tack Bildt din LÖGNARE, din HYCKLARE….nu har jag tappat aptiten. Han ljuger så mycket att han verkar tro på sina egna lögner. En välutbildad lögnare till utrikesminister…jippie! :S

  Mycket bra frågor av Tomas Ramberg (SR)! Satte Bildt på plats!

 14. Bildt saknar högre utbildning – såväl som social kompentens; det märks tydligt i hans arroganta förhållningsätt till andra.
  Det är nog det som är en del av problemet. Han ser inte vad andra ser och är därför högst olämplig på sin post.
  Utseendet på hans blogg talar för sig själv…

  Tack, Jinge!

 15. Johan Ingerö har kommenterat din anmälan. Han skriver:

  ”Jinge sitter antagligen hemma i sin håla och myser över att ha fått lite uppmärksamhet. Det ändrar emellertid inte faktum. Hans aktion syftar till att strypa en debattkanal och inskränka det politiska samtalet. För detta är han inte värd något annat än det djupaste förakt.”

  Det vore intressant att höra din motkommentar.

 16. Neoliberal Agenda!

  Du ÄR faktiskt riktigt rolig! Varför i hela friden skulle jag kommentera en jeppe vars alster jag aldrig läser?

  Har du varit och tullat på flaskan nu igen? :-)

 17. Du Neo! Den dagen jag behöver läsa bombhögerns bloggar finns inte. Vad Olydig och Bultas gör är upp till dem.