Bild på Carolina Klüfts bakdel.


Som bekant så roar jag mig ibland med att fundera högt över kvällstidningarnas överdrifter, och ibland tyvärr deras lögner.

Normalt är det den Bonnierägda boulevardtidningen Expressen som jag får anledning att skriva om, men idag har Aftonbladet en överdrift av ett slag som närmast ter sig rent löjlig. De påstår nämligen på sin förstasida på webben att unga fröken Klüft var ”högt över” och tittar man på den bild som de visar så kan det till förstone se ut som ett korrekt påstående.

Men, och det är viktigt, gör man en delförstoring av bilden ser man att det sannolikt var en rejäl darr på ribban efter det hoppet. För mellan Carolinas rumpa och ribban får inte ens ett hårstrå plats. Men när man ser bilden i AB kan man tro att det var ett hopp som egentligen var närmare två meter, att till och med Kajsa Bergqvist nu har anledning att se upp.

Mitt intresse för idrott är tämligen begränsat, och det blir garanterat inte större av att medierna hanterar sanningen vårdslöst.

Andra bloggar om: , , , ,


Delförtoring av berömd idrottares bak, ögat luras.

Uppdatering: Aftonbladets rubrik på bilden var ”Högt Över!” (nu ändrad)

[tags]mediekritik, aftonbladet, caroliba klüft, kajsa bergqvist, friidrotts-VM[/tags]


8 svar till “Bild på Carolina Klüfts bakdel.”

 1. Det här är jag nyfiken på – varför är det så viktigt för dig att skriva ”Bonnierägda”, ”ägd av familjen Bonnier” osv varje gång du skriver om Expressen? Du nämner ju aldrig vem som äger Aftonbladet, Reuter eller andra mediebolag?

 2. Jag tror snarare att det är perspektivet än Aftonbladte som spökar här. Jag tycker att det mycket väl kan vara några centimeter mellan där – men vad vet jag om höjdhopp? Och Klyftan är inte precis min idol…

 3. Den risken finns Pelle. Men jag drog upp bilden ordentligt i min bildbehandlare och det är en telefotobild som ser ut att ligga i nivå med ribban. Men osvuret är bäst även om det är kul att svära ibland.. :)

  Uppdatering: Ser man på originalbilden ser man att jag har rätt i mitt påstående. Kolla skuggan!

  Kjell! Bra fråga! Ända sedan jag såg Bonnieropaen med Fria Proteatern någon gång i början av 70-talet så har jag konsekvent kallat Expressen för Bonnierpressen. Det kan ha att göra med att Lukas Bonnier på den tiden tjänade de mesta pengarna på Fib-Aktuellt och närbilder på unga kvinnors könsorgan. Han kallas ”Lucke Hallik” i Bonnieroperan och maken till kvinnoförnedring har aldrig skådats innan, men väl efter.

  Sedan har just Expressen alltid legat i bottenligan vad gäller pressetik, ofta har de helt enkelt bara struntat i etik bara för att sälja lösnummer så uttrycket har hängt med. Det kommer nog att fortsätta att hänga med..

 4. Jinge:
  Nu är det ju inte en rörlig bild du visar, så hur den bortre (vänstra) skinkan kom över ser man inte i din bild, hur mycket du än förstorar den i din dator. Förr eller senare måste hon ju slänga över det andra benet också, och hur högt vänster skinka kom i det ögonblicket vet vi inte utifrån bilden. Så det där var ingen bra bloggning :-)

 5. Det var en bra bloggning Kerstin! Ser man på originalbilden förstår man att jag har rätt. För att tydliggöra mitt påstående lättade jag upp damens bakdel (lättade upp ut ljussynpunkt då förstås..:) Det tog bort en del av skuggan, men skinkan är exakt där pilen visar. Mao är påståendet rätt och bloggningen bra. :)

 6. Kjell: Naturligtvis är det en sionistisk konspiration bakom att överdriva Carolinas framgångar. Det fattar väl alla hjärntvättade kommunister!

  Jag har förresten en idé: Bildredigeraren har förstorat Carolinas rumpa! Så journalisten talar sanning men bilden ljuger!!!