Bild från Irak – Observera Titta INTE!


Det är kanske meningslöst att komma med en sådan uppmaning. Men jag blev själv så illa berörd att jag gärna delar med mig av denna bild till bombhögerns representanter.

Jag hittade bilden hos Thomas på Krigskrönikan. Jag tror kanske inte att George W Bush sitter och bläddrar igenom de bilder de amerikanska soldaterna tar på krigets fasor. Men jag skulle önska att de tapetserade Vita Huset med dessa bilder. Det är ett vanvett som inte låter sig beskrivas med ord. Hemsidan det talas om i media är: NowThatsFuckedUp.com


5 svar till “Bild från Irak – Observera Titta INTE!”

 1. En mycket störande bild som sätter ordentlig fart i magen. Jag har funderat lite på om dess existens är bra eller inte sedan jag såg den för några dagar sedan. Jag förstår inte riktigt varför de har tagit den till att börja med. Än mindre att de lagt ut den på nätet. De verkar helt ha glömt att det är/var en människa. Samtidigt är det bra att den visas – för det krävs nog sådana här bilder för att människor ska förstå vad krig är. Det är lätt att tanken stannar vid de snitsiga flygplanen och snygga bilder på framgångsrika bombräder tagna från hög höjd. Eller det effektfulla fyrverkeriet över Bagdad på CNN. Men i verkligheten är det ju precis det här kriget är. Lidande. Blod. Död. Söndertrasade människor.

 2. Ja det är en tveksam bild. Men den är så stark att det enda jag kan jämföra med är att antal bilder på barn som fått huvudet genomborrat av kulor i Irak.

  ”Men i verkligheten är det ju precis det här kriget är. Lidande. Blod. Död. Söndertrasade människor.”

  Ja det är oerhört. Mannen på bilden hade syskon, föräldrar, hustru och barn. Plus vänner och skolkamrater.. Fyy faan!

  Jag förstår precis hur du känner Karro, Men trots att den är extremt motbjudande så är den viktig. Vi får aldrig glömma bort att det är såhär det faktiskt ser ut.

 3. Jag har skrivit om det här jag också, och du skulle bara höra det blinda försvar som tokhögern kommer med… Jösses…

  Det är så här krig ser ut. Inte bilder av ”smarta” bomber som träffar skorstenar.

  Det är dags för högern att inse vad det är de egentligen stöder.

 4. Jag är en sådäringa bombhöger, och jag undrar mer exakt vad det är som gör bilden så upprörande och att Vita Huset borde tapetseras?

  Är det faktumet att någon (troligen en amerikansk soldat) fotograferat en död människa?

  Är det faktumet att dessa bilder spritts till allmänheten?

  Är det faktumet att en man dödats?

  Vet man något om bilden i fråga? Var det en självmordsbombare med sprängämne i bagageluckan, en förbipasserande under en eldstrid, någon som dödade i interna irakiska uppgörelser eller offret för en carjacking som gick fel? Påverkar det hur ni ser bilden?

  Om bilden istället visade en polis som arbetade med att utreda organiserad brottslighet – skulle någon här då hävda att detta är polisarbetets rätta ansikte, och att vi ska lämna Hells Angels och juggemaffian ifred? Om inte – vilken är skillnaden?

  Slutligen tror jag att vi i bombhögern mycket väl vet att död, lämlästning, strul och misstag är oundvikliga följder av krig.