Bevis för Israels krigsförbrytelser – otäcka bilder!


Att FN:s sändebud anklagat Israel för grymma krigsförbrytelser idag bryr sig nog inte landets regering om.

Men vår egen utrikesminister kände sig föranlåten att hålla med i både TV och i radio. Troligen använder Israel inte bara fosforbomber utan även napalm. Jag visar några av bilderna här och de som vill se ännu mer groteska bildbevis på Israels hänsynslösa brott mot mänskligheten, krigets lagar och Genèvekonventionen kan klicka på länken.

Bilderna visar tydligt hur sanslöst brutala israelerna är. De är värda världens förakt.

Condolessa Rice sade igår att kriget är som att föda barn. Jag tror ingen förälder vill ha barn som på bilderna på den hemsida jag länkar till. Tror du?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, folkmord, brott mot mänskligheten, israel, rasism, libanon, nationalzionism, mellanösternkonflikten[/tags]


21 svar till “Bevis för Israels krigsförbrytelser – otäcka bilder!”

 1. Man mår alltså riktigt illa när man ser dom, och visst påminner skadorna av dom man såg efter USAs massaker i Falluja.

 2. Verkligen otäcka bilder. Snart kommer nog några och hävdar att det är hizbolla som dödats i strid som finns på bilderna. Två fångade israeliska soldater, verkar det här rimligt? Givetvis inte. Nästa gång det är demonstration mot Israel ska jag och min sambo gå med!

 3. Kom ihåg att det är den här barbarin som borgerliga politiker som Fredrick Federley, Erik Svansbo och Mathias Sundin stöder. Ingen kan komma om något decennium och säga: Vi visste ingenting.

  De borgerliga ungtupparna visar upp en total likgiltighet för människoliv. Låt dem komma ihåg det på valdagen.

 4. För att inte nämna Fredrik Malm.

  Fasansfulla bilder. Men jag sätter min ena arm på att ingen av Israels apologeter blir det minsta berörd av dem. Säkert som amen i kyrkan kommer vi att få höra ramsorna ”varje civilt dödsfall är en tragedi, men till skillnad från terroristerna dödar inte Israel civila medvetet, det är en följd av att Hizbollah gömmer sig bland civilbefolkningen” och allt det andra vansinniga pladdret.

 5. #1: Ja, det gör de. Och de påminner om hur det såg ut när England bombat Dresden och hur det såg ut när Irak anföll Kuwait och hur det såg ut när… ja, när vem som helst anföll vem som helst. Så här fruktansvärt är krig.

  Det verkar som om debatterandet såväl på pro-israeliska som pro-palenstinska bloggar mest handlar om vems ”fel” allting är. Skuld verkar vara den definierande faktorn. Om man bara kan peka finger så är allting bra.

  En syn som är helt värdelös. Det är överhuvudtaget inte lönt att etablera att en part har ”fel” och den andra har ”rätt” eftersom båda parter verkar ta sig friheten att se det som en slags fribiljett till vad som helst.

  Den enda vägen ut ur konflikten är att sluta kasta bajskakor på varandra och försöka hitta gemensam mark, att försöka hitta lösningar istället för syndabockar.

  #5: Löjligt, är Fredrik Malm nere och bombar libaneser?

  Blanda inte ihop de etisk-moraliska argumenten med de statsmässiga. Med etiska mått var 9/11 ett horribelt dåd som tog livet av massora vmänniskor. På bloggar som den här kallas det ”jo, men det var för att USA varit dumma”. Här bombas Libanon och på pro-israeliska bloggar säger man ”Ja, men det är för att Hizbollah är dumma”.

  Same shit, different people.

  Läs Staffan Heimersons senaste kolumn i Aftonbladet, mycket insiktsfullt och tyvärr alltför sant.

 6. Fasansfullt. Det där ser inte ett dugg bättre ut än de utmärglade människor som låg i likhögar i Ausschwitz!

  Och som en person, oberoende moderat, sade i radions senaste bloggpanel: ”Tur att Israel är en stat som respekterar de mänskliga rättigheterna”! De här små varelserna är förstås inte människor, enligt honom – eller var han bara rent ironisk?

  Ingen av staterna USA eller Israel är väl liberaler eller demokratier, dessutom, för sådana har ju aldrig någonsin begått sådana illdåd.

 7. Björn F!

  Det ligger mycket i vad du skriver. Det är nog trots allt så att de som inte är direkt inblandade utan större risk tar ställning. Att det sker ensidigt både på det individuella planet, bland intresseorganisationer och t.ex. bloggar är något vi får leva med. Men visst, dina ord är tänkvärda.

  ”Det verkar som om debatterandet såväl på pro-israeliska som pro-palenstinska bloggar mest handlar om vems “fel” allting är.”

  Sannolikt är uppgiften helt korrekt. Själv vet jag inte eftersom jag inte läser dessa bloggar, men så har det varit förr.

  Men du bortser från ett oomkullrunkeligt faktum, alla är angelägna att föra fram sin uppfattning och tala för sin sak. Alla bloggare är inte födda diplomater. Jag är det definitivt inte.

  Och i en situation där de stridande står så långt ifrån varandra som över huvud taget är möjligt, förväntar du dig då att deras tillskyndare i ett land hundratals mil bort ska sitta med knäppta händer och uppnå något slags koncensus?

 8. Kan Jinge ange vilka Israels krigsförbytelser består av? Upplysningsvis är det faktiskt ok att bomba sjukhus, bostadshus mm givet att sjukhuset mm används av fiendens soldater.

  För övrigt har ju Jinge tidigare hävdat att motståndet aldrig ska upphöra. Gäller det inte israeler som blir raketbeskjutna, eller stödjer Jinge numera det israeliska motståndet?

 9. Staffan Heimarsson har blivit en gammal pajas. Hans inlägg i Ab 22/7 stinker av rasism. Araber i Libanon kan inte resonera förnuftigt. De är för evigt emot varandra.
  Hans försvar för folkrättsbrott är ovärdigt. Alla krigsförande begår brott mot folkrätten, säger han. Tack vare dessa krigsbrott har väst och USA vunnit över skurkarna. Vet ”pajasen” vad folkrätt är?

  Att Björn F kan tycka att Staffan H är insiktsfull säger väldigt mycket om honom.

 10. Jag väntade bara på de nästan ofattbart cyniska ”so what, i krig dör folk”-kommentarerna. Ja, så ska man bara sitta tyst och acceptera det då. Makalöst…

  Jag har hört andra av Israels försvarare säga att man ska helt enkelt inte visa sådana här bilder, eftersom man då inte kan diskutera kriget på ett ”logiskt” sätt.

  Hur lågt kan man sjunka?

 11. Gertkvist! Varför tror du att höga israeliska militärer inte törs resa till Europa för?

  Internationella krigsförbrytartribunalen i Haag..

  :-) Det hade du inte hört talas om va? :-)

  Fråga FN:s speciella sändebud och fråga vår utrikesminister. F.ö. så har Israel begått MASSOR. OM du vill kan jag ägna en särskild bloggpost åt de som är kritiserade bara i FN.

  Ok?

 12. Jag läser gärna Jinges stora bloggpost om Israels krigsförbrytelser. Framför allt med hänvisningar till paragrafer i tillämpliga lagar/konventioner.

  Även en analys om i vilken utsträckning Libanon/PA gjort sig skyldiga till medhjälp till brott samt huruvuda Hizbollah-kontrollerat territorium folkrättsligt är en del av Libanon eller ej vore mycket intressanta.

  Inte minst bör Jinge då ta upp varför palestiner får skjuta raketer på israeler men inte tvärtom. Och vad ett proportionellt svar skulle vara på den senaste vågen raketbeskjutning och kidnappningar, samt om proportionelliteten ska beakta helheten eller bara delmoment.

  När krigsförbrytartribunalen släpar in den sudanesiska regeringen inför båset kommer jag sluta skratta. Tills dess är den lika trovärdig som FNs råd för mänskliga rättigheter. Utmärkt idé som kapats av diktaturens kreatur.

 13. Blir så ledsen över att jag känner såhär!!!

  // Det blir jag med Marre. Dina övriga \”känslor\” ströks, läs kommentarsreglerna så inser du varför. // Jinge

 14. Det enda ord jag kan komma på när jag ser dessa bilder är Nazionister!!

 15. #10: Nej, konsensus tror jag inte på. Men det frustrerar mig att man inte från något av hållen ens är beredd att försöka ta ett steg tillbaka och istället se på hur man kan motverka det här på andra sätt än genom mer våld och mer hat. Hjälp och stöd för att palestinier och israeler ska få träffas. Sommarkollo för israeliska och arabiska barn? Gruppterapi för AFA och NSF tillsammans?

  #12: En korrektion: Jag skrev inte att Staffan Heimersson var insiktsfull. Jag skrev att KRÖNIKAN var det. Stor skillnad, eftersom jag är en aktiv motståndare till dogmer, där person X eller ideologi Y per automatik alltid har rätt.

  #13: Som jag försökte förklara i min första post: ANTINGEN diskuterar vi den etisk-moraliska frågan i sammanhanget, där min ståndpunkt är enkel: Du skall icke dräpa. Punkt. Inte relativt, inte \”jo men de var dumma mot mig\” från något håll. Krig är fel, hat är fel, fundamentalism är fel. ELLER så tar vi en politisk vy av det hela – då är det fråga om en gerillaliknande krigföring mot en militärmässigt överlägsen stat, som svarar med en kampanj, där den stora balansakten är den diplomatiska och mediala. Ett av de absolut vanligaste \”felen\” jag ser med ytterlighetsvänstern (och ytterlighetshögern) är tendensen att komma med rationella argument och sedan mitt i alltihop bli extremt emotionella när man backar upp dem. Det är som att blanda ihop äpplen och päron.

  Antingen är det FEL av båda sidor att bråka. Eller så är det en effektiv kampanj som Israel genomför, där de riskerar att få en svängande världsopinion. Hizbollah har i DET avseendet misslyckats, de har inte alls det stöd de förväntat sig. Varumärket \”palestina\” är långt starkare än \”Hizbollah\” i det fallet. Det är \”stöd palestina\” som ropas på gatorna i väst, inte \”stöd Hizbollah\”.

  Det är väldigt märkligt att när jag debatterar med israelerna så kallas jag för judemördare och vänsterextremist. När jag debatterar här öppnar man \”munnen\” och blir borgarbracka och israelfanatiker.

  Jag undrar, kan det vara \”in the eyes of the beholder\”? För jag känner mig varken som vänster- eller högerextremist.

  #17: Nåja, jag tror att nazi-referenserna ska hållas rätt långt borta, med tanke på att det var just nynazisterna som höll demonstrationer ihop med palestinavänner i Malmö för inte många dagar sedan. Jag skulle gärna posta länken, men det vore nog mot Jinges regler. Nazzarna visar dock glatt upp sitt stöd för \”saken.\”

 16. Sidan uruknet.info var värt ett besök – en sida som hävdar att Saddam Hussein inte gjort sig skyldig till folkmord. Är det en sida som du länkar till ofta?

 17. Uruknet.info länkade jag till för bildernas skull. Bilderna är inte förfalskade. Anser de bakom sidan att Saddam är en ängel på jorden är de galna, men det förändrar inte bildernas innehåll.