Bachner till angrepp mot kritikerna!


I ett debattinlägg i SvD går Henrik Bachner till motangrepp mot dem som kritiserat metoderna i den ”under-sökning” man nyligen presenterade.

Undersökningens resultat sades bevisa att antisemitism är en utbredd företeelse i Sverige och de två professorer från Göteborg som kritiserade den hävdade att man inte KAN dra sådana slutsatser utifrån en undersökning som består av ledande frågor.

Det kan man visst hävdar Bachner föga förvånande och han får stöd i sin debattartikel av en professor i nationell immigration (?) som heter Anders Lange.

Efter att ha skrivit en debattartikel som är svårläst på grund av sin rörighet och sin ohämmade användning av citattecken så kommer en grandios slutkläm som jag inte vill undanhålla bloggens läsare:

Bachner: Frågan uppstår vilka motiv som egentligen ligger bakom angreppen på undersökningen om antisemitism. Att det inte bara handlar om omsorg om vetenskapen torde vara uppenbart för alla.

Där kom den igen.. En prydlig liten ”guilt by association” om antisemitism från den Pro-Isrealiska lobbyn. Och man kan ju undra om inte SvD har råd att anställa någon som kan ta på sig att redigera en text till läsbarhet?

[tags]antisemitism, bachner, lööw, forskning[/tags]


4 svar till “Bachner till angrepp mot kritikerna!”

 1. Jag kan inte bara begripa att en s k forskare kan vara en sådan dålig förlorare och så infantil gällande kritik mot dennes kvasistudie. Å andra sidan:

  ”Israel may have the right to put others on trial, but certainly no one has the right to put the Jewish people and the State of Israel on trial.”

  — Israeli Prime Minister Ariel Sharon, 25 March, 2001 quoted in BBC News Online

  Källa: http://monabaker.com/quotes.htm

 2. Bachner är ett skämt, men något annat kan det ju inte bli när man har byfånar som Per Ahlmark som idol.

 3. I nästa upplaga av den här undersökningen borde ju ett påstående vara självskrivet:

  ”Det finns mycket befogad kritik mot undersökningen om antisemitism som Forum för levande historia gjorde 2006.”

  Ur respondenternas inställning till detta påstående kan man givetvis härleda hur många procent av svenska folket som ”helt eller delvis” instämmer i antisemiternas misstänkliggörande av en seriös studie och därmed själva kan antas ha antisemitiska sympatier!

 4. ”Ur respondenternas inställning till detta påstående kan man givetvis härleda hur många procent av svenska folket som “helt eller delvis” instämmer i antisemiternas misstänkliggörande av en seriös studie och därmed själva kan antas ha antisemitiska sympatier!”

  :-)

  Sålunda är samtliga som kommenterat artikeln i SvD antisemiter.. Det är ett hårt öde..