Axén Olins fantasier i media


Den moderate Stockholmspolitikern Kristina Axén Olin är en av de politiker som Stockholmarna kommer att drabbas av om högeralliansen vinner valet.

Artikeln ovan är ur dagens upplaga av tidningen City och berättar: ”Partiet (m) vill även återinföra tak-över-huvudet-garantin som den var tänkt att fungera”.

Det är ett intressant uttalande eftersom det var Axén Olin som kom på idén och som valde att inte genomföra den. Nu gör hon en Guilt by Association-anklagelse mot Annika Billström och dessvärre är det säkerligen många som kommer att låta sig luras eftersom de inte följt situationen för de bostadslösa.

I själva verket gick det till så här: – Kristina Axén Olins sekreterare ringde och bokade en tid med en kyrklig grupp som delar ut kaffe och smörgåsar bland Stockholms hemlösa. Sedan kontaktade hon media och berättade att chefen skulle åka ut och kolla upp hur hjälpen till dessa fungerade. Enligt uppgift träffades sällskapet vid Stockholms Central strax efter nio på kvällen och Kristina Axén Olin var med på de första 45 minuterna. När pressen fått sina bilder tog hon en taxi hem.

Detta är återberättat för mig av en av hennes partikamrater i Stadshuset som inte tillhör hennes direkta fan-club..

Det hände i samband med att hon gjorde utspelet om tak-över-huvudet-garantin och gissa vem som var socialborgarråd under denna period? Jo hon hette Kristina Axen Olin vilket gör att talet om ”Partiet (m) vill även ”återinföra” tak-över-huvudet-garantin som den var tänkt att fungera” inte är annat än desinformation och propaganda.


En kamrat som Axén Olin tänker sätta i arbete

Det blir mer sådant om högeralliansen kommer till makten i Stockholm ytterligare en gång.

Finns det dessutom företagare som skriker efter arbetskraft så undrar jag förstås varför inte Axén Olin tipsar sin kollega Billström om detta, och varför hör hon inte av sig till Göran Persson? Han är säkert angelägen om att hyfsa till arbetslöshetssiffrorna.

För svaret kan väl inte vara att denna utsatta grupp inte klarar ett arbete?

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, kristina axén olin, moderaterna, högeralliansen, val2006, bostadslösa, socialborgarråd[/tags]


8 svar till “Axén Olins fantasier i media”

 1. Axén Ohlin säger i samma artikel: ”– Att kunna välja en kontaktperson som man litar på är viktigt. Det kan vara en kompis, en granne eller nån professionell..”.

  En granne? SIC!

 2. Hemlösa får jobb på fem dagar?
  Det måste betyda att det bara är dom _nyktra_hemlösa som detta gäller.Sen kan man fråga sig många nyktra hemlösa det finns?
  Annars gäller det för dom onyktra hemlösa att först bli nyktra.(Eller menar Olin att dom skall jobba Fulla)?
  För en person som har gått på ”dekis”kanske två,tre år och längre, i streck,gäller det först och främst att bli nykter,och bara det är en jätte prestation för att klara av.
  Det är inte någon Fredags-fylla det är frågan om här.

 3. Klar att vi kunde lösa mycket av hemlösheten, om vi slutade att villkora! Bara tog hand om dem! Problemet är att i stort sätt alla socialkontor vill villkora om droglöshet och avgiftning behandlingshem, länkarna osv. Det finns organisationer som inte villkorar. Jag har arbetat i en sådan nämligen Klaragården. Den svenska hemlös- prostitution –drog-politiken ser effektivt till att vi år efter år har Europs högsta dödsantal bland tunga missbrukare! Man skäms över sveriges socialpolitik! Usch och fyy!

 4. Till T Lindholm!

  Ja, fråga dem som är hemlösa istället för att själv göra dig till talesman för dem! Ja, vi skulle ta ett jobb på en sekund! Betydligt snabbare alltså!

  Varför är det alltid de som har ett hem som ska uttala sig för dem om inte har det? Kan du förklra det för mig – för det förstår inte jag? Orsaken kan jag bara spekulera om, men du är väl räff att de svar du får inte pasar in i din värlsbild!

 5. Ja E.
  Jag behöver inte göra mig till någon ”talesman”för dom hemlösa,eftersom jag själv har varit hemlös.Fast det var så länge sen,mitten av 80.talet.Som jag ser det nu så var det betydligt lättare att ”resa” sig från misären på den tiden.Jag fick t.o.m jobb efter ett tag,men först efter att jag hade fått den hjälp som är ett måste,( och det tog betydligt längre tid en _EN VECKA_ att bli människa igen,det kan jag upplysa dig om E).Jag känner en del människor som fortvarande är i livet och som det inte har gått så bra för,och många är borta sen länge.

 6. Per: “– Att kunna välja en kontaktperson som man litar på är viktigt. Det kan vara en kompis, en granne eller nån professionell..”.

  Man kan på goda grunder fundera på hur Axén Olin klarade skolan. För något ljushuvud är hon inte när hon drar in de hemlösas ”grannar” i resonemanget.. :-)

  Påpasslig anmärkning Per!!