Att reta en tiger

Mycket dumheter kan vi människor göra från och till, men en av de dummaste saker vi kan göra är att reta en tiger och sedan försöka hålla den i svansen. Aftonbladet berättar om tigerattacken i SF, CA.

AB: ”Enligt polisen är det nu klart att den omkomne pojken och två av hans kamrater retat och provocerat tigern inför attacken. Så här skriver polisinspektör Valerie Matthews i sin utredning:

“Ett av de tre offren vid tigerattacken på San Francisco var narkotikapåverkad och medger att de skrikit och viftat mot djuret medan de stod ovanpå staketet runt djurets inhägnad“

Rent spontant kan jag tycka att de får skylla sig själva, men givetvis ska ett tigerhägn vara så konstruerat att kissen inte kan ta sig ut under några omständigheter. Nu har den gjort det och djurparken lär få betala ett astronomiskt skadestånd till den dödade pojkens anhöriga. Även djurparken får faktiskt skylla sig själva. Annars tycker jag inte om djurparker av det enkla skälet att det aldrig går att göra en miljö som är vettig för djuren.

Bilden på de tre badande kissarna fick jag i e-posten i morse. Det ser himla mysigt ut och ingen kan någonsin förneka att kattdjur oftast

är väldigt söta. Men helt oavsett hur tama dessa djur är så skulle jag faktiskt inte vilja bada med dem. Stormar och orkaner är helt ok, men ska jag bada tillsammans med något djur vill det allt till att jag själv är den farligaste djuret i det badet.

Sedan kan man förstås undra över hur kul det kan vara att gå och titta på djur halvpackad eller påtänd på narkotika… AB

Andra om , , , , ,

[tags]Tiger, Katter, Djurpark, USA, Kattdjur, Bad[/tags]

  1 comment for “Att reta en tiger

  1. 19 januari, 2008 at 09:20

    Hade planerat att åka till zoo: t morgonen efter händelsen men, uppenbarligen, kom vi aldrig iväg. Bloggade om ndelsen då det hände om du är intresserad.

Comments are closed.