Återigen avhörs Usama Bin Ladin


Varje gång som president George W Bush är i blåsväder så hör man något ifrån Usama Bin Ladin.

Jag har tagit upp saken förut och lär väl få göra det igen misstänker jag. Igår när jag hörde talas om Bush bakslag i den amerikanska högsta domstolen tänkte jag att – nu kommer Bin Ladin att dyka upp igen. Därför blev jag inte speciellt förvånad när jag fick höra på morgonekot att jag blivit sannspådd.

Ekot: ”I ett tal på en webbsida hyllar Usama bin Ladin terrornätverkets al-Qaidas förre ledare i Irak Abu Musab al-Zarqawi, som nyligen dödades under en USA-räd. Usama bin Ladin talar om al-Zarqawi som en martyr. Den röst som hörs på webbsidan sägs ha stora likheter med tidigare tal som tillskrivits al-Qaidaledaren bin Ladin. USA: s underrättelsetjänst, som har analyserat inspelningen, uppger att det hittills inte finns någonting som pekar på att den skulle vara oäkta.”

Nyheten kom till Ekot från TT som i sin tur hade fiskat upp den från Reuters. I Reuters telegram sägs det att den kommer från deras redaktion i Dubai. En lustig omständighet är att CIA förfogar över världens mest avancerade utrustning för spektrumanalys av röster. Det vore mycket märkligt om inte CIA kan uttala sig mer säkert än ”det hittills inte finns någonting som pekar på att den skulle vara oäkta”…

Varje gång George W Bush är i blås-väder på ett eller annat sätt så dyker det upp något uttalande från någon Al-Qaida närstående och försvunnen företrädare.

Exakt samma system som vi drabbades själva av under 80-talet med ständigt återkommande ”budgetubåtar”.

Svagt av Ekot att de inte pekar på dessa fakta.

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, kriget mot terrorismen, usama bin laden, george w bush, desinformation, usa, irak[/tags]


3 svar till “Återigen avhörs Usama Bin Ladin”

  1. Inte utan anledning ”hamn” !!

    Tvärtom av lätt insedda skäl. Kolla diverse ”al-Qaida”-uttalanden och se SÄRSKILT på när de dyker upp i medierna.

  2. Ingen kan väl undå att det är väldigt lägligt då dessa rullar dyker upp. Troligtvis har väl CIA ett gäng på lager som man släpper då det krisar. Alternativt klär man väl ut nån agent med mellanösternpåbrå i talibanoutfit, sätter på ett skägg och filmar det med en sunkig VHS kamera i en trädgård i west virginia. Det är alltid halvtaskig ljud och bildkvalitet så det är smått omöjligt att upptäcka när och var de är gjorda…

    Dock: ”Det vore mycket märkligt om inte CIA kan uttala sig mer säkert än ”det hittills inte finns någonting som pekar på att den skulle vara oäkta”…”

    Jag tycker det är ett sätt att säga att den är supersäker. Det finns inte någonting som pekar på att den är oäkta = allting pekar på att den är äkta. Han lever och filmas någonstans! Spring!