Åter en svart dag för fredsälskare i Irak


Minst 35 personer är rapporterade döda i Irak idag och stridigheterna fortsätter i oförminskad takt.

George W Bush nekar enligt BBC att fastställa något datum för amerikanskt tillbakadragande och för varje dag hörs fler och fler rapporter om civilpersoner som far extremt illa.

Ingenting tycks fungera i landet, vare sig elektricitet eller vatten finns annat än undantagsvis.

Nu talas det i olika medier om att USA förhandlar med olika grupper, även med de som de kallar terrorister.

Ett envist rykte gör gällande att Rumsfeld förhandlat personligen direkt med Saddam Hussein, men det går inte att få bekräftat.

Tyvärr är Pentagons inställning sådan att det inte går att tro på några depescher som kommer från USA. Aljazeera är mycket mer opartiska än vad amerikanska media är.


6 svar till “Åter en svart dag för fredsälskare i Irak”

 1. Vattnet fungerar inte p.g.a. att motståndsrörelsen spränger vattenledningarna ja. Du glömde att nämna det tror jag visst.

 2. Varför tror du att jag glömde att nämna det?

  Det tror jag att A L L A känner till utan att jag ska behöva skriva dem på näsan. De sabbar vattenledningar, elledningar, oljeledningar och allt möjligt. Det är därför de kallas motståndsrörelse.

  Dessutom finns det flera OLIKA motståndsrörelser så det har blivit ett rent helvete i Irak nu när jänkarna skulle befria landet från alla massförstörelsevapen..

 3. Ska man inte säga som det är Jinge?

  Vattnet fungerar inte på grund av att amerikanerna invaderat landet och bombat sönder allt från början?

  Eller hur?

 4. Det är de civila som får betala priset, både USA:s invasion och nu när olika fraktioner slåss inbördes, självmordsbombarna tar lixom inte bara soldater och irakiska poliser/militär med sig in i döden.

  Det fria valet gav inte det lugn alla trodde, sneglar åt höger.
  Jag lider med civilbefolkningen. Det kan inte vara lätt. Frågan är, och den kan inte jag besvara, blev det bättre eller sämre efter att USA rökte ut Saddam.

  Annica

 5. Annica: ”Frågan är, och den kan inte jag besvara, blev det bättre eller sämre efter att USA rökte ut Saddam.”

  Frågan är fel ställd Annica!

  Den borde lyda: ”- Hade USA något med Irak att göra över huvud taget?”

  Scott Ritter http://shorl.com/buleromumodry har visat på det faktum att USA beslutat sig för krig INNAN den 11/9. Det, om något, besvarar väl din fråga.

  Saddam är en sjuk djävla galning. Men nu har USA haft ihjäl över 100 000 Irakier och 2000 egna soldater. Var går gränsen menar du ???

  Startar man ett krig utifrån lögner så kan man inte på något sätt motivera en enda av dessa tusentals dödade offer och deras familjer!

 6. Nä du har helt rätt Jinge. Vi skall alla lägga oss platta för såna som Saddam. Det är rätt strategi. Fråga Chamberlain, han skrev ju t o m avtal med Hitler och förkunnade stolt ”peace in our time”.

  Ännu bättre blir det när två banditer skriver fredsavtal, fråga Molotov och Ribbentropp.