”Asylbranschen går mot rekordår”

Massmedia visar bilder på stackars människor som tvingats lämna sina hemländer pga. krig och fattigdom. Inga tidningar nämner om den avgörande orsaken till ökningen – de av USA initierade krigen, och närmast kriget i Syrien. Detta är en desinformation, en svaghet utan like. Men helt i linje med EU:s tolerans för USA:s krig detta millenium med hittills uppemot 2 miljoner dödade, fler skadade och flera miljoner på flykt. En brutal krigspolitik utan like. EU och dess ledande länder kan inte komma överens om kvotsystem för ett begränsat antal flyktingar. Tyskland gör helomvändning och stänger gränserna. Schengenavtalet är i fara, och hela EU:s ställning försvagas ytterligare. Många har nog glömt att EU inte är en social organisation. Det är en ekonomisk organisation.

Som så ofta kommer ekonomiska prioriteringar i konflikt med mänskliga och sociala hänsyn. Massmedia skriveridag att ”Moderaterna överväger tysk flyktingmodell”. Det kan bli nödvändigt för Sverige att skärpa gränskontrollerna, liksom som Tyskland har gjort mot Österrike, säger moderatledaren Anna Kinberg Batra till Ekot. Hon anser att Sverige behöver ”ordning och reda i mottagandet”. ”Jag har förståelse för det för vi har en akut situation i Europa just nu och jag tycker att vi bör överväga liknande åtgärder för svensk del också”.
Bert Karlsson

”Asylbranschen går mot rekordår” skriver Dagens Industri
Men det finns de som tjänar på krisen. Dagens Industri publicerade på morgonen 16/10 artikeln ”Bert Karlssons asylimperium växer”
och skriver vidare ”I helgen öppnade han fem nya asylboenden och nu har han tagit över ytterligare ett asylboende. För Bert Karlsson går det strålande i asylbranschen. Bert Karlsson äger bolaget Jokarjo. Från januari till juni har bolaget fakturerat Migrationsverket drygt 137 miljoner kronor för att de tillhandahåller tillfälliga bostäder åt asylsökande, nästan 100 Mkr mer än de som fakturerat näst mest, Tofta Snickerier. Jokarjo hade 171 Mkr i totala intäkter under 2014 och levererade ett rörelseresultat på 24 Mkr.” Totalt hade de sju största aktörerna fram till maj fakturerat 147 miljoner mer i år än förra året. Migrationsverket räknar med att avsätta 1,3 miljarder kronor för tillfälliga boenden under innevarande år.
Båtflyktingar ITALY-MIGRANTS__4-_1086740c
Aftonbladet skrev redan 22/4 ”På flyktingförläggningar runt om i landet sitter i dag människor som inget hellre vill än att få påbörja arbetet med att komma in i det svenska samhället overksamma. Och studieförbunden – som sannolikt har störst möjligheter att öppna dörrar – möts av en massa regelkrångel.”

Detta är en av skandalerna då det gäller flyktingpolitiken. En annan är de höga kostnaderna. Sveriges Radio rapporterade 23/1 2013 ”Tillfälliga flyktingförläggningar tio gånger så dyra som lägenheter. Tillfälliga boenden för asylsökande kommer troligen att kosta dubbelt så mycket i år som förra året. 600 miljoner istället för 300. Det framgår av en internrevision hos Migrationsverket.”
images (8)

I en ansvarsfull och kompetent organisation, eller genom insatser av ansvarsfulla politiker så skulle dagens situation förstås vara mycket bättre i detta avseende för de fler än 10 flyktingförläggningarna. Är det så? Inte alls.

Expressen-GT skrev 8/5 ”Miljardären Roger Akelius kliver ur privatjeten som landat i Haparanda. Här ska han ta ekonomisk revansch efter ett hotellfiasko genom att tjäna pengar på Sveriges största flyktingboende.”

torpa_1 (2)
”Den här enrumslägenheten hyr Mölndals kommun åt ensamkommande flyktingungdomar av företaget Caremore Migration AB. Hyran: 68 850 kronor per månad. Och det är skattebetalarna som står för notan.- Jag tycker det är okej att göra en marknadsmässig vinst, säger mångmiljonären och Caremores ägare, mångmiljonären Rickard Weber, 50 år.”

68.850 kronor i månaden för en etta!, motsvarande 826.000 kr på ett år och allt betalat av skattebetalarna. Expressen skriver:

”Migrationsverkets ställföreträdande generaldirektör Mikael Ribbenvik säger att de privata företagens miljonvinster på lägenheter till ensamkommande barn- och ungdomar är ”horribla”. Han menar dock att Migrationsverket inte kan göra något åt ersättningsnivåerna eftersom besluten tas av politikerna. Vi känner samma vanmakt som alla skattebetalare, säger Mikael Ribbenvik.

Pål Steigan skriver: For å gi leserne et bilde på hva denne husleia er viser Expressen til den 400 kvadratmeter store herregården Villa Beylon i Ulriksdal i Solna som ble bygd for prinsesse Madeleine, og som nå leies ut for for ca. 42.000 kr i måneden.
645@70
Selskapet Caremore skriver om sine idealer på sin hjemmeside: ”Vi bryr oss mer! Vi gör det lilla extra. Vi ställer upp. Vi är engagerade. Vi gör alltid vårt bästa. Vi visar respekt och ödmjukhet.”

”Ydmykhet” er ordet, ydmykhet til 41.000 kroner per kvadratmeter per år. I følge svensk foretaksinformasjon driver Rickard Weber tre selskaper i nærliggende bransje, henholdsvis Caremore, Feelmore og Letmore!

Denne kostnadsgaloppen kommer naturligvis til å knekke svensk stats- og kommuneøkonomi, og dermed også det som måtte være igjen av det svenske velferdssamfunnet, men noen profittører kommer til å bli sinnssvakt rike på sin respekt og ydmykhet.”

Lösningen? (A Romelsjö):Låt samhället ta ansvar och kontroll över det hela. Förstatliga alltihop som första steg. Öka därmed kraftigt demokratin i landet och förbättra ekonomin. En familjemedlem med erfarenhet av kommunalpolitik säger att ”Vore jag kommunalråd så skulle jag dammsuga kommunen på boenden att hyra. Sedan skulle jag kalla kommuninvånarna till möten om insatser och samverkan. Pengarna kan då användas på avsett sätt”

i Andra om: >,, , , , , , , invandring, ,

Asylimperium växer 14/9DI 14/9Ab 22/4 Pål Steigan flyktingindustriExpressen/GTCaremore DN Röda Malmö Svensson-bloggenAnnarkia Ab CounterpunchHillary Clinton om GaddafiTV 4 igår Independent 19/4ef=”” target=”_blank”>DN 4/10Expressen.se SvD 4/10Margareta Zetterström ”Att skriva i motvind” FIB-Kulturfront Globalresearch 23/9/a> DN 24/9 DN 25/9

  8 comments for “”Asylbranschen går mot rekordår”

 1. Johnny Andersson
  17 september, 2015 at 09:42

  Det är många som tjänar pengar på den skattefinansierade flykting industrin. Byråkrater, tjänstemän, mat, kläder, sko, mobil, möbel, elektronik försäljare.

  Sveriges till faktorer lockar många migranter att bryta upp från flyktingläger i närområdet och olaglig en söka sig till Sverige.

  Om vi har 100 äpplen och 100 barn så väljer regeringen att ge ett barn 99 äpplen och ett äpple till 99 barn att dela på. Sverigedemokraterna vill ge alla barn var sitt äpple. En humanare, rättvisare, solidariska de och betydligt mindre samhällsfarlig politik som allt fler väljare vill ha.

  Vår kulturmarxistiska regering klarar inte av att ändra den inhumana, orättvisa och destruktiva flyktingpolitiken, då faller hela syftet med politiken, att underminera, försvaga, söndra och härska Sverige.

 2. 17 september, 2015 at 09:44

  På tal om studieförbund så såg jag nyligen att ABF sökte ”ideella cirkelledare till svenskacirklar för asylsökande”. Det verkar konstigt. Inte kurser för människor som fått uppehållstillstånd här, utan för människor som sökt uppehållstillstånd. Och det är ju inte samma sak. Driver studieförbunden en egen immigrationspolitik, har de möjligen statsbidrag för kurser som här används på ett tvivelaktigt sätt, och varför skall cirkelledarna vara ”ideella”?

 3. Erik
  17 september, 2015 at 14:59

  Varför skulle kurser för asylsökande vara tvivelaktiga. Det är väl bra om Sverige går tillbaka till att använda väntetiden till något vettigt! Sverige är bland de sämsta på integration. Genom att tiden inte utnyttjas till något vettigt utan blir till en passiv väntan går gnistan ur en förväntansfull flykting – de är framme nu och tror att nu förändras deras liv. Efter ett års väntan på byråkratkvarnens malande har förväntan bytts mot förtvivlan.

  Danmark tar visserligen emot färre flyktingar och regeringen är ”Ungern-light” men de är bättre på att ta hand om flyktingar.
  http://www.svd.se/smart-och-rattvist-asylsystem-i-danmark

 4. aa
  17 september, 2015 at 21:39

  Syrian Girl har lite intressant vinkel på ”flyktingkrisen”:

 5. Peter Grafström
  18 september, 2015 at 02:27

  Det är globaliserarna som ligger bakom. Både för att det sedan länge finns en plan att åstadkomma rasblandning så att europeerna ser ut som forntida egyptier. Det skrev Count Coudehove Kalergi under mellankrigstiden och han var sen en av EUs skapare.
  Han antydde också att rasblandningen inte gällde aristrokrater och judar. De sistnämnda prisades som de naturliga härskarna. Det var alltså en av EUs pådrivare och inte jag som filosoferade så.
  Men dels handlar det också om att tvinga igenom nyliberala ’reformer’ så att alla sociala trygghetssystem elimineras.
  Det ryktas att ekonomiske torpeden för angloamerikansk storfinans, George Soros, ligger bakom den senaste vågen och den flyktinghandbok som distribuerats, där de får veta hur de skall bete sig för att bli insläppta.

 6. ERIK
  18 september, 2015 at 18:57

  En bra film som pekar ut huvudskälet till flyktingkrisen, nämligen NATO! Jag har ett par randanmärkningar som gör att företrädare för MSM kommer att avfärda filmen. Hon försöker, som de som ifrågasatt bildens autenticitet, så split mellan hans död och andra barns död. Alla de tusentals barn som inte ”utnyttjats” för flyktingsympati i västerländska medier. Alan är död, punkt. Om han flyttats för en bättre bild är i sammanhanget irrelevant! Stora delar av Kobane är i ruiner. Efter IS intagit delar av staden började USA bomba IS, vilket raserade byggnader i de delar IS intagit. Därefter följde gatustrider mellan YPG styrkor och IS med raketgevär och kulsprutor, vilket ökade förstörelsen. USA valde att avvakta med att bomba IS-konvojen när de var på väg mot Kobane, vilket militärstrategiskt borde ha varit en självklarhet. När IS var inne i Kobane blev det ju mycket svårare att slå tillbaka dem. Hon borde anklaga USA för att inte ha slagit ut IS när de var på väg (jfr. USAs bombningar av Irakarméns konvojer under störtandet av Saddam). Varför USA avvaktade till IS var inne i staden kan diskuteras vid annat tillfälle. Nu hjälpte USAs bombningar ( förstörelse ) kurderna att driva ut IS, vilket kurderna är tacksamma för. I MSM har USAs insats lovordats helt okritiskt men det är onödigt av henne uttrycka sig så att det misskreditera kurderna i YPG, YPJ och PKK som bekämpar både Erdogan och IS. Sedan har sveper hon med Irakier när hon ifrågasätter flyktingar från Pakistan, Bangladesh och Afrika. Om filmen är sann när bilderna visar afrikaner och texten påstår att de är Syrier är det skrämmande, men jag tvivlar på att en så genomskinlig lögn passerar i MSM. Lögnerna måste vara mer sofistikerade för att inte undergräva trovärdigheten bland vanliga tittare. Hennes kommentar ger bara filmen en propagandastämpel, vilket är onödigt då de flesta vet att många icke-Syrier finns i flyktingströmmen.

 7. aa
  19 september, 2015 at 17:39

  Ja Syrian Girl har ju sin egen agenda men anledningen jag tycker den var intressant är att den pekar ut just som du säger anledningen till kriget och medias behandling av flyktingkrisen, plus att det är någon som pratar för egen sak som syrier istället för att alltid talas om dem i tredje person i media.

 8. 20 september, 2015 at 08:05

  Människor som inget hellre vill än att få påbörja arbetet med att komma in i det svenska samhället overksamma. Och studieförbunden – som sannolikt har störst möjligheter att öppna dörrar – möts av en massa regelkrångel.” — Detta är väl bland det värsta i flyktingmottagandet. Här kommer tusentals unga, arbetsföra och arbetsvilliga människor vars utbildning redan är bekostad av andra, och deras framåtanda och handlingskraft redan är bevisad genom flykten, å så tar vi inte vara på detta gyllene tillfälle att berika Sveriges arbetsmarknad med sådana människor som verkligen kan något och som behövs här

Comments are closed.