Aschberg ofattbart omdömeslös


Robert Aschberg, ägaren av Strix Television, visar att han inte bara kan producera ”Prutt-TV” utan nu även ”Snattar-TV”.

Tidigare idag hade jag anledning att skriva om attacken mot Fredrik Reinfeldt, nu berättar media att det inte stannar vid det. Strix Television snattar i klädbutiker också. Om det är något slags försök att popularisera stölder vet jag inte, men utan vidare kan jag konstatera att den sortens Television, liksom VM i pruttande, knappast når upp till en nivå som förtjänar annat än – förakt.

Tidigare var Robert Aschberg mest känd som den som släppte fram Gert Fylking i TV där han for omkring och ”Juckade” på intet ont anande medborgare i Stockholm.

Kommersiell Television i ett nötskal…

Andra bloggar om: , , , , ,

Källor: SvD DN

[tags]Robert Aschberg, Gert Fylking, Strix Television, Snattar-TV, Mediekritik, Politik[/tags]


12 svar till “Aschberg ofattbart omdömeslös”

 1. Vilken kanal skulle sända detta? Var det inte den statliga televisionen?

 2. Att Aschberg inte gjort annat än prutt-TV är ganska oupplyst att hävda om man ser till hans journalistiska karriär. Nyheten bär sig väl utan överdrifter av det slaget.

 3. Vad menar du Filip?

  Har Aschberg gjort någon vettig journalistisk insats?

  Menar du Fylkings ”Juckaren” eller vad?

 4. ”Vilken kanal skulle sända detta? Var det inte den statliga televisionen?”

  Ja visst, ett tydligt tecken på att SVT är högervridet, och att Alliansens mediepolitik nu sat sina spår i den statliga televisionen, prutt-tv ska licenspengarna numera gå till så vårat förtroende för public service helt försvagas.

  Fast i själva verket äger inte staten SVT, utan det ägs av en förvaltningsstiftelse. Detta är så klart hemlig information som ni inte får sprida vidare.

 5. Jag tror att många av kommentarerna borde vänta tills man verkligen sett TV-serien. Bara det faktum att det främst är i Sverige som TV-serien ”balls of steel” är så kontroversiell (redan innan den sänts), kanske visar att den behövs desto mera här! Det talas mycket om förnedrings-TV, men vad jag har förstått så tillfrågas ju faktiskt de ”utsatta”, innan det sänds. Och många ggr är det inte alls de kända personerna som förnedras:

  http://www.youtube.com/watch?v=WCdK25VAhq4

 6. Vad många inte ser är den uppenbara kopplingen mellan Aschberg och såssarna. Jag menar. Kolla bara på namnet. Strix. Eller ska jag skriva det s-tricks, så kanske det blir tydligare??? Det här förvånar mig att inte fler har skrivit om ;-)

 7. Läs på om vad Strix ursprungligen var, en tidning som använde sig mycket av skämt och humor.
  Albert Engström startade Strix och den var ett angrepp på den tidens överhöghet.
  Bland medarbetarna fanns Gustav Fröding, Carl Larsson, Verner von Heidenstam, dessa kunde knappast kallas för socialdemokrater ens med vår tids mått.
  Syfte med tidningen var att ge sig på en självgod överhöghet oavsett vilka politiska preferenser den hade.

 8. De två tidningar Strix och Söndags-Nisse slogs ihop och blev en i mitten på tjugotalet och den existerade till mitten av femtiotalet.

 9. I morse (torsdag 24/5 -07) hörde jag i P1 Morgon Robert Aschberg gaffla och orera. Han gjorde gällande att han iscensatt ett practical joke (snatteri i en galleria) men var fullständigt oförmögen att förstå att andra inte skulle förstå att det var ett practical joke, beskyllde en väktare (som beslagtagit en videoupptagning av händelsen) för egenmäktigt förfarande utan en tanke på att det var först och främst han själv som gjort sig skyldig till detta. Med raljant språk och halvvulgärt ordval sökte han dra löje över en hel yrkeskår: väktarna. Han är en enögd dåre, och med sitt enda öga (skyddat av skygglappar och försett med förstoringsglas) kan han bara se sig själv. Ju mer han gapade och skrek, eldade upp sig som en Hitler, ju mer han svor, desto mer blev det uppenbart att han inte hade något att komma med. I smått påminner han om president Bush när denne satte igång Irak-kriget utan tanke på möjliga konsekvenser. Men detta krig är kanske i Aschbergs öga och med hans eminenta omdömesförmåga också ett exempel på practical joke?

  Det skall dock erkännas att Aschberg nådde fullständig framgång i ett avseende: att göra sig själv löjlig.

 10. Jag hörde oxo det där Ulf! Han var helt oemottaglig för andras synpunkter och i resonemanget om TV-kameran blev han – tre år..

  Makalöst dåligt!

 11. Aschberg hade stake på 80-talet.. nu hjälper nog inte ens viagra för den gamlegnällgeten (PS.. jag har träffat honom när han var bra – idag betackar jag mig)