Årets första magplask


Idag har jag begått år 2007:s badpremiär och det var – kallt. Eftersom kylan i vattnet var mer än påtaglig simmade jag inte mer än 20-30 meter från stranden nere i de nordvästra delarna av Dalarö.

Efter att ha klivit upp ur vattnet upptäcker jag att en bunt tonåringar spanat in den våldsamt frustande gubben varpå jag sveper badlakanet om mig och försöker se så nollställd ut som jag förmår. Då återgår de till sina egna, högre prioriterade, parningsbeteenden som i det här fallet består i diverse brölande från grabbarnas sida till förtjust fnitter från flickornas.

En stund senare har jag helt glömt kylan i vattnet och kollar roat in deras uppträdande i smyg. Jo, jag minns hur det var att vara tonåring och jag inser senare att det är dessa frön som SvD skriver om idag. Det i kombination med den kallsup modell grövre gör att jag är glad att komma hem. Men, det var inte roligt att kraxa som en förkyld valross i vittnens närvaro. Jag överlevde och ikväll ska jag ägna mig åt Ubuntu… :-) Förhoppningsvis blir inte det magplask version II… SvD DN DN1

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Sex, Tonåringar, Alger, Havsbad, Hav, Badkruka, Parningsbeteende, Adolescens, Linux, Ubuntu[/tags]


9 svar till “Årets första magplask”

 1. Hoppas att du hittar tråden i den lite kaotiska linuxmiljön. Själv funderade jag på om ex Gimp är ”abandonware” men det löser sig nog i nästa version. Det är djävligt tufft att försöka utmana Photoshop men det kommer räcka gott till att göra lite webgrafik iallafall.

 2. Jag har ägnat mej åt Ubuntu dom senaste dagarna. Lite småsaker som kan irritera, som att jag inte får in nån flash-spelare på firefox, att kortläsaren inte fungerar. Men jag hoppas att det löser sej. Windows känns mer och mer avlägset…
  Lycka till!

 3. Jag fundrar på om jag inte ska lägga in en liten variant med en pingvin i denna bild:

  Det för att illustrera att allt fler bloggposter skrivs utan någon som helst inblandning av Windoze.. :-)

 4. Ubuntu är dom som kommit längst med en fungerande desktop variant av linux som är enkel. Det vanliga problemen är ju drivrutiner och viss specialprogram vara. För nvidia följer det t ex med generiska drivrutiner eftersom de från nvidia inte är open source. Liksom olika codecs måst man själv välja om man vill installera andra för att få fram 3D stödet i desktopen eller möjligheten att spela divx filmer.

  För dom som arbetar med multimedia kan Ubuntustudio vara ett alternativ till andra dyrare program. Jag har inte testat det än med det verkar intressant.

  https://wiki.ubuntu.com/UbuntuStudio

  En intressant variant på gimp som många ogillar är GIMPshop där dom gjort om GIMP till att likna photoshops utsende.

  http://en.wikipedia.org/wiki/GIMPshop

 5. Skulle jag få igång drivrutiner till mitt ATI-grafikkort hade jag kört Ubuntu idag. Var mycket nöjd med allt utom just grafikkortet. Tråkigt nog kör jag fortfarande Windows.

 6. ATI och deras drivrutiner är ju bedrövliga….Man får ju vara atomfysiker för att få till en delad arbetsyta över två monitorer.

  annars funkar ju allt klockrent i ubuntulinux för mig, i år är det lite jubileum, har kört det på samtliga burkar i två år.

  Skaffa förresten automatix, det är ett lättsmält sätt att komplettera med lite nödvändigheter såsom flash etc.

 7. Jag ska kika bland programmen och se om jag hittar automatix där. Det känns fortfarande lite ”nytt” men glädjen över att slippa det monopolkapitalistiska M$ flyttar berg…