Är Persson i Hatten?


SvD: ”Institutet mot mutor anmälde i går Göran Persson och Örebro universitet till riksåklagaren för mutbrott. Institutet, som drivs av bland andra Svenskt Näringsliv, anser att statsministern har utnämnts till hedersdoktor för att han tidigare upphöjt Örebro högskola till universitet. – Motiveringen till doktoratet är att Göran Persson som statsminister har gynnat universitetet. Jag förväntar mig att riksåklagaren går vidare till domstol, säger institutets ordförande Claes Beyer.”

Läs Svenskans artikel!

Undrar om inte Persson borde valt en Cowboyhatt i stället..


9 svar till “Är Persson i Hatten?”

 1. Drivs av bland annat Svenskt Näringsliv… Låter seriöst med ett institut som drivs av ett propagandaministerium.

 2. Nej kanske inte. Men det betyder ju inte att de inte kan ha rätt i sak. Kolla länken så ser du att regeringens gamla expert oxo ifrågasätter det hela. Liksom en stor del av universitetsvärlden. Lyssna gärna på morgonprogrammet i radions P1 efter 06.30 (på nätet)

 3. Hatten ska av. Hatten ska på bara för dem som förtjänat den.

  Nu måste jag ju skriva någor ord till så att min one-liner inte försvinner i cyberrymden med tanke på dina nya regler.

  Annica

 4. ”Hatten ska av. Hatten ska på bara för dem som”

  Hade du bara behövt skriva… :-) Hur ere med matematiken??

  F.ö. håller jag givetvis med dig.. Hatten ska av..

 5. F.ö. är det ju inga svårigheter att ta hatten av GP. Det låter sig lätt göras i Photoshop. Fast då syns det ju att han är näst intill huvudlös.. :-)

 6. _Varför_ ska hatten av?
  Det delas ju ut doktorshattar till höger och vänster annars. Varför kan inte vår statsminister få en?

 7. Det som är riktigt pinsamt för Persson är att det är så¨tydligt att det handlar om mutor. Ännu mer intressant blir det när man tittar på sammansättningen av Universitetsstyrelsen.

  ”Ordförande är förre statssekreteraren och nuvarande generaldirektören Ulf Larsson, här återfinns också två andra s-märkta generaldirektörer, Kristina Rennerstedt och Svante Öberg, bägge två tidigare statssekreterare i justitiedepartementet respektive finansdepartementet.
  I styrelsen sitter också Mårten Blomquist, socialdemokratiskt landstingsråd samt socialdemokratiska riksdagskvinnan Inger Lundborg.

  Att universitetets rektor Jan-Erik Gidlund är gift med statsvetaren Gullan Gidlund är i sammanhanget en pikant politisk detalj, eftersom regeringen vid flera tillfällen anlitat professor Gullan Gidlund som utredare. Bland annat när det gäller offentlig redovisning av partistödet, det vill säga insyn i vilka som försöker köpa sig makt och inflytande.”

  Det är tragiskt att politiker får utnämna generaldirektörer i och Universitetsstyrelser i det här landet. Det är inte kompetens utan partibok som avgör.

  Då är det inte konstigt att styrelsen vill ge bort en doktorshatt till Persson. Ännu pinsammare eller tragiskt är att man ger honom en doktorshatt i medicin. Det finns inget medicinsk fakultet vid Örebros Universitet.