Är Obama lurad av CIA-chefen?


Obama har som bekant gång efter annan proklamerat att USA har säkra bevis för att den syriska regeringen med kemiska vapen har dödat över 1000 människor. Kanske har han blivit lurad av de högsta cheferna för CIA och NSA, dvs John Brennan och James Clapper. Detta menar i alla tolv före detta amerikanska anställda i militären och underrättelsetjänsten som i en skrivelse till president Obama varnat denne för att han kan ha lockats in i en fälla av medvetet falska underrättelser. Författarna kritiserar särskilt CIA-direktören John Brennan, ”som på samma sätt som skedde före Irakkriget bedragit kongressen, media, offentligheten och möjligen till och med Er”. Detta skriver Sixten Andréasson i Nyhetsbanken efter en översättning av en artikel av Karin Leukfeld i den tyska tidningen junge Welt.

* En alternativ förklaring är att CIA- och NSA-cheferna via Obams mellanhänders mellanhänder ”beordats” lämna viss typ av underrättelseinformation för att motivera ett anfallskrig -menar jag.
John Brennan untitled
Clapper 119590

Dessa tolv som skrivit brevet menar att varken Brennan eller Clapper har någon trovärdighet. Olika källor i den syriska oppositionen tyder på att användningen av kemiska ämnen den 21 augusti har varit en ”planerad provokation av den syriska oppositionen och deras saudiska och turkiska understödjare” för att dra in USA i kriget.
Obama hök untitled

John Kerry images

De hänvisar till en skrivelse till Obama om ett möte i mitten av augusti i en turkisk kasern i Antakiya, som idag tjänar som kommandocentral för den ”Fria Syriska Armén”. Där deltog FSA-militärer liksom underrättelseofficerare från Qatar, Turkiet och USA.
Ledare för oppositionen som rest till mötet från Istanbul informerade om att ”en utveckling som förändrar kriget” förestår inom kort och som kommer att leda till att USA bombar Syrien. Oppositionsledare uppmanades att föbereda sig på att utnyttja de amerikanska angreppen för att marschera in i Damaskus och störta Assads regering.
CIA untitled

Dessa armé- och underrättelseveteraner – däribland Thomas Drake (NSA), Philip Giraldi (CIA), Patrick Lang (DIA) och den tidigare medarbetaren i State Departement, överste Ann Wright – varnar dessutom för möjligheten av ”ett angrepp under falsk flagg” på ett USA-krigsfartyg i östra Medelhavet.Det skulle kunna medföra en utvidgning av ett USA-angrepp på Syrien till Iran.

Helt säkert kommer ett USA-angrepp att följas av vedergällningsaktioner. Författarna hänvisar till Beirut 1983. Då dödades, efter ett angrepp av USA-krigsfartyg på Libanon, mer än 400 amerikanska och franska soldater och ambassadpersonal vid tre attentat.

Utdrag ur brevet.
Brevet skrevs och blev offentligt fredagen 6/9 då utrikesminister Kerry reste till Europa för att få stöd för anfallet på Syrien.

”Vi måste tyvärr meddela att några av våra tidigare medarbetare kategoriskt säger till oss att de mest pålitliga underrättelseuppgifterna visar att Bashar al – Assad inte var ansvarig för attacken med kemiska vapen 21 augusti och att brittiska underrättelsetjänsten vet detta. Då vi skriver denna korta rapport, väljer vi att anta att du inte har fullständig information eftersom dina rådgivare beslutat att ge dig möjlighet till vad som vanligen kallas för ”rimligt förnekande.” (plausible denial).

Våra källor bekräftar att en kemisk olycka av något slag skedde 21 augusti i en förort till Damaskus. De insisterar dock att händelsen inte var ett resultat av en attack från den syriska armén. Detta är den mest framträdande faktumet, enligt CIA-tjänstemän som arbetar med Syrien-frågan De berättar att CIA-chefen John Brennan begår ett bedrägeri av samma slag som skedde före Irak- kriget gentemot medlemmar av kongressen, media, allmänheten – och kanske även mot Dig. (Dåvarande CIA-Chefen Tenet fick avgå kort tid efter det att Irak-kriget startade).

Vi har noga studerat John Brennan de senaste åren och vi finner det tyvärr lätt att tro på uppgifterna från våra kollegor.
Detta baserar bland annat på erfarenheterna från några av oss som tidigare arbetat för honom. Han saknar trovärdighet. Och detta gäller också hans formelle chef James Clapper, chefen för ”National Intelligence”, som har erkänt att han gav ” klart felaktiga uppgifter under ed till kongressen då han förnekade att NSA avlyssnar amerikanska medarbetare. (Och Clapper är fortfarande kvar på sin post).

Summering av underrättelseinformation eller politiska knep?
Att utrikesminister John Kerry skulle åberopa Clappers namn denna vecka i kongressförhör, i ett uppenbart försök att öka trovärdigheten för den fyrsidiga regeringsrapporten om kemiska vapen slår oss som märklig. Än mer så, eftersom det av någon oförklarlig anledning inte var Clapper men Vita huset som släppte bedömningsrapporten.

Vi vet hur det går till. Även om regeringens bedömning presenteras som en sammanfattning av underrättelsetjänst är det ett politiskt dokument. Författarna undvek att presentera väsentliga detaljer.

Déjà Vu-bedrägeri? Vi får associationer till det berömda protokollet på Downing Street 23 juli 2002 om Irak, då Richard Dearlove, dåvarande chef för brittiska underrättelsetjänsten, skriver att premiärminister Tony Blair och andra högre tjänstemän liksom president Bush hade beslutat att avlägsna Saddam Hussein genom militära aktioner som skulle ”motiveras av kombinationen av terrorism och massförstörelsevapen.” Dearlove hade fått beskedet från dåvarande CIA-chefen George Tenet som han besökte i CIA:s högkvarter den 20 juli.

Diskussionen som följde fokuserade på de icke övertygande uppgifterna och tvingade Dearlove att förklara: ”Men underrättelseinformationen och fakta var den skulle fokusera på det politiska.” Vi är oroliga för att det är just vad som ett med den ”underrättelserapporterna” om Syrien.

Det finns en ökande mängd bevis från många källor i Mellanöstern - mestadels med anknytning till den syriska oppositionen och dess anhängare -som ger starka belägg för att händelsen 21 augusti var en i förväg planerad provokation från den syriska oppositionen och dess saudiska och turkiska supportrar. Syftet uppges ha varit att åstadkomma en händelse som skulle föra USA in i kriget.

Enligt vissa rapporter fördes kapslar med kemiskt medel in i en förort till Damaskus, där de sedan öppnades. Vissa personer i omedelbar närhet dog och andra skadades.

Vi känner inte till några tillförlitliga bevis för att en syrisk militär raket med kemiska medel avfyrades in i området. Dessutom har vi fått veta att den väststödda syriska oppositionen i Turkiet började förberedelsearbetet för en stor, militär offensiv 13-14:de augusti. Inledande möten mellan militära befälhavare hos oppositionen och tjänstemän från underrättelsetjänsten i USA, Qatar och Turkiet ägde rum på turkiska militära garnisonen i Antakya, som används som högkvarter för den Fria syriska armén (FSA) och deras utländska sponsorer.

Högre befälhavare i oppositionen som kom från Istanbul informerade de regionala befälhavarna om en nära förestående upptrappning av striderna på grund av ”en utveckling som kommer att förändra kriget” vilket i sin tur skulle leda till en USA-ledda bombning av Syrien. Oppositionsledare beordrades att förbereda sina styrkor att snabbt att utnyttja USA: s bombningar, marschera in i Damaskus och störta Bashar al-Assads regering. Den qatariska och turkiska underrättelsetjänsten försäkrade syriska regionala befälhavare att de skulle förses med massor av vapen för den kommande offensiven.

Att de olika grupperna som försöker störta Syriens president har starka skäl att få USA mer djupt involverat i att stödja det arbetet är klart. Hittills har det inte varit riktigt lika klart att Netanyahus regering i Israel har lika kraftfullt incitament för att få Washington djupare engagerad i ännu ett krig i området. Men med frispråkiga maningar från den israeliska lobbyn är denna prioritering israeliska mål blir kristallklart .

Reportern Judi Rudoren i Jerusalem skrev i New York Times 6/9 en artikel med titeln ”Israel stödjer en begränsad attack på Syrien” att det bästa utfallet i kriget i Syrien är inget tydligt utfall. Rudoren fortsätter ”För Jerusalem är status quo att föredra framför en seger från Assads regering och hans iranska uppbackare eller en förstärkning av rebellgrupper, alltmer dominerad av sunnimuslimska jihadister.” Ju mer sunni och shia bekämpar varandra i Syrien och i regionen i stort, desto säkrare är Israel.

Irans roll
Iran blir lätt klandrat för allsköns provokation, verklig eller och inbillad. Iran tillhör de som beskyller de syriska rebellerna för insats med kemiska vapen 21 augusti och har snabbt varnat USA att inte bli djupt involverat. Irans utrikesminister Mohammad Javid Zarif lär ha hävdat att ”krisen i Syrien är en fälla som sionistiska påtryckningsgrupper gillrat för USA.”

Vi hoppas att din rådgivare har varnat dig att vedergällning för attacker mot Syrien inte en fråga om OM, utan snarare om NÄR och VAR. Vedergällning är oundviklig. Till exempel kommer troligen terrorattacker mot amerikanska ambassader och andra anläggningar medföra att det som händer i Benghazi 11 september 2012 att se ut som liten händelse. En av oss skrev om denna nyckelfråga för en vecka sedan i en artikel med rubriken ”Möjliga konsekvenser av en amerikansk militär attack mot Syrien – Kom ihåg förstörelsen av amerikanska marinkårsbaracker i Beirut, 1983″.

För styrgruppen, Veteran Intelligence Professionals for Sanity
Thomas Drake, Senior Executive , NSA (före detta)

Philip Giraldi, CIA, Operations Officer (pensionerad)

Matthew Hoh, före detta kapten, Irak & utrikesförvaltningen & Afghanistan

Larry Johnson, CIA och utrikesdepartementet (pensionerad)

W. Patrick Lang, Senior Executive och Defense Intelligence Officer , DIA (pensionerad)

David MacMichael, National Intelligence Council (pensionerad)

Ray McGovern, tidigare US Army infanteri / underrättelseofficer & CIA-analytiker (pensionerad)

Elizabeth Murray , biträdande National Intelligence Officer för Mellanöstern (pensionerad)

Todd Pierce , US Army domare & generaladvokat (pensionerad)

Sam Provance, tidigare sergeant, US Army, Irak

Coleen Rowley, Specialagen, FBI (pensionerad)

Ann Wright överste , US Army och utrikesförvaltningen (pensionerad)


i Andra om: , , , ,,, , , , , , , al-Qadia, , , ,, , ,

Brevet till Obama DN 9/9 DN II 9/9Nyhetsbanken 9/9 SvD 3/9 DN 27/8 DN 28/8 DN 2 28/8 Veterans Today 30/5DN om artikeln i Foreign Policy DN 24/8 DN 22/8 II Nyhetsbanken 22/8 Aftonbladet 22/8 DN 22/8 DN 21/8 DN:s huvudledare 22/8 Syriens regering kräver FN-utredningDN 11/7 BBC – Rebeller använder gas?Resuters – rebellerna använder gas? Oppositionsledare avgårDaily Star Homs Sveriges Radio International Syriensolidaritet France24Abna Daily StarSydöstran Björnbrum Sveriges Radio 17/6 Nyhetsbanken 17/6 Expressen 27/2 SvD gevärSvenska Freds SvT ambulanserNyhetsbanken V:s uttalande DN 7/3 Bilderblogg 5/3 SvD 7/3 Knut Lindelöfs blogg Karen Leukefeld i Junge Welt Sunday Times 3/3 NyhetsbankenBjörnbrum Foto-LasseTipping Point Moska-mötet DN 2/3 Globalresearch om John Kerry Intervju med Assad 3/3 i Sunday Times New York Times 26/2 SvD 28/2 NY Times 28/2 kl 9.30 DN Dagens Industri 26/2 Wall Street Journal 25/2Daily Star Carl Bildts bloggTrend Nyhetsbanken 25/2 Kildén & ÅsmanSKP-bloggen 26/2 GlobalresearchSvD Nyhetsbanken Björnbrum Läkartidningen kommentarer Läkartidningen Syrien-artikel VoltairenetNyhetsbanken DN 14/2 SVD 14/2 P Giraldi EU om Syrien 18/2 SvD Clark i Democracy Now Middle East Online 18/2 Reuters AB 10/2Expressen 11/2 DN 10/2 SvT Agenda 10/2 kl 21.15SvD Telegraph Guardian Croneman NY Times DN 7/2SvD 9/2 Unconventional warfare dokument UW dokumentDN 22/1 Nyhetsbanken FIB-KulturfrontFIB-Kulturfront Profil Online DN 24/1 BjörnbrumYazbek DN 3/1 Veterans for Peace 19/12 Veterans for peace om Syrien Carla Stea i Globalresearch Hela pingstenSKP-blogg -uttlande från Syriens kommunistparti 5/1 Tarpleys artikel Pepe Escobars artikel Agrab Aron Lunds artikel på engelska USA-bloggen DN 25/12Björnbrum 23/12 SKP-bloggen DOHA-protokollet DN 26/12 SvD 25/12 SvD Clearinghouse SvD 20/12 ClearinghouseSvD 20/12 DN 20/12 SvT 20/12 FIB-KulturfrontCornucopia DN 16/12SvD 16/12 Michel Chossudovsky 14/12SvD II 14/12 Pakistan Observer 16/12 SvD 16/12 SvD 14/12 AB 14/12 Kommunisternas blogg 13/12New York Times 13/12 SvD 16/12 Russia Today 6/12 Turkish Weekly Syrian Perspective DN 11/12 SvD 12/12 Independent USA-bloggen 8 dagar8 dagar 11/12 Globalresearch 8/12 Proletären Flamman 28/11 FredsinitiativetPepprat och Rödgrönt DN 5/12 SvD 5/12 Worldcrunch Russia Today 3/12 Replik i AB 3/12 Einarsprachenvaria Aftonbladet 30/11 Anders Svenssons blogg Ulf Gudmundsson ledare i SvD 1/12 Hogrelius tankar Erik Weimans blogg DN 1/12Bilderblogg M Omars blogg Åtta dagar. Stefan Lindgren Röda Malmö USA-bloggen Björnbrum SvT om al-Qaida-svenskar Nyhetsbanken Sunday Express 19/11 New York Times 16/11 Folket i Bild Kulturfront Mohamed Omars tal på hans blogg Syriensolidaritets hemsida Stefan Lindgrens blogg New York Times 31/10 Washington Post 1/11 Bill Auken Countercurrents 2/10 Konflikt 27/10 S Hersh i The New Yorker 2007 Aftonbladet – Bildts strategiråd FolkrättsbevakningenDN 12/10Anförande av Rysslands ambassadör

Reuters 5/5 War is a crime -blogg DN 5/5 Russia Today NY Times SvD 6/5 SvD 2 6/5 Aftonbladet DN 6/5

  8 comments for “Är Obama lurad av CIA-chefen?

 1. 10 september, 2013 at 10:52

  Källhänvisning med länk, tack!

 2. Thomas Åkerblad
  10 september, 2013 at 11:09

  HRW har sin åsikt klar. Syriska armén ligger bakom gasatackerna. http://derstandard.at/1378248565003/Syrisches-Militaer-hinter-Chemiewaffeneinsatz

  • 10 september, 2013 at 14:21

   Dessvärre utan fakta eller ”nya” argument.

 3. Gösta Berling
  10 september, 2013 at 11:31

  Utan att därmed ge något frikort åt Obama, som givetvis bär det allra största ansvaret, får man säga att det är mycket möjligt, kanske troligt, att det förhåller sig så. Det har visat sig många gånger att presidenten, oavsett vad denne heter och vilket parti han står för, bara är en marionett i händerna på dem som verkligen har makten.

  Redan Eisenhower varnade för ”det militär-industriella komplexet”. I dag är det CIA och andra, ännu mer dolda, organisationer som styr bakom kulisserna.

 4. Нешко
  10 september, 2013 at 18:58

  Jag återger nedan en kommentar skriven under följande text:
  http://consortiumnews.com/2013/09/09/congress-beware-of-secret-briefings/

  F. G. Sanford on September 9, 2013 at 9:46 am said:

  Literally thousands of veterans like myself have been trained to respond to a nerve gas attack. Survival is tenuous under the best of circumstances. The first thing required is a gas mask, which must be donned immediately and successfully sealed. Any veteran can attest that is simpler said than done. Upon confirmation of the nature of the attack, or onset of symptoms, administration of atropine, usually by “auto-injector”, must occur immediately. The device, back in my day, required a leap of faith due to its somewhat medieval nature. Upon slamming it into one’s own thigh, an inch and a half long18 gauge spring-loaded needle injects the contents of the syringe. But there’s more.

  Symptoms include twitching and uncontrolled salivation followed by vomiting and loss of bladder and bowel control progressing to convulsions. Tonic-clonic seizure symptoms make autonomic respiratory efforts ineffective. Parasympathetic effects flood the respiratory system with secretions. Blood volume drastically decreases due to secretion of fluids. I would ask the reader to imagine all this occurring inside the confines of a gas mask. Death occurs due to a combination of respiratory failure, drowning, circulatory collapse and exhaustion occurring in the post-ictal phase of convulsions.

  If the atropine injection fails, the next step in treatment is even more horrific. In my day, it was a tube containing Pralidoxime (PAM-2). The tube looked much like a tube of model airplane glue, but it was equipped with a 14 gauge needle which the victim, or his buddy, would have to insert and then squeeze the contents into a large muscle. Anyone fearing needles would be unlikely to “self administer” this, but the treatment could be repeated three times if no improvement. Sticking the spent needle in the victim’s uniform collar in order to track the cumulative dosage was the recommended procedure.

  Those administering first aid would also require gas masks and protective garments (“MOPP gear”) in order to avoid poisoning from the victims’ skin and clothing. NONE of these symptoms, treatment modalities or precautions were observed in ANY of the films or photographs publicly available.

  Believe what you will. But what occurred in Syria on 21 August WAS NOT an attack using a weapons grade nerve agent deployed by an effective delivery system. Any assertion that it was is a lie. I’m not saying something didn’t happen. I just don’t believe the official story. Too many people survived. Many of the “corpses” in the apparently staged photos did not actually look dead.

  I would also add, poison gas IS NOT a “weapon of mass destruction”. It is, first and foremost, a psychological weapon and always has been. The horrific reasons outlined above explain why. In this case, the psychological advantage is being deployed against the American public. Ordinary bombs have always been a cheaper and more effective way to kill people. So is white phosphorus (“Willie Pete”), and we’ve used plenty of that ourselves.

 5. Нешко
  12 september, 2013 at 15:01

  Ytterligare ett bidrag till belysande av det som hänt i Syria:
  Who is Behind The Chemical Attack in Syria
  http://youtu.be/fBwFQXKObQY
  Se på hela video och skapa en egen uppfattning. Vissa saker är uppenbara, andra inte men som sagt se på den och skapa en egen uppfattning.

  • 12 september, 2013 at 15:40

   Jag tycker att alla som är intresserade av Syrien bör se även denna Youtube.

Comments are closed.