Pingstpastor Green friad i hovrätten!


Nu är han friad. Skandal!

Det visar med all önskvärd tydlighet att rätten gjort en politisk bedömning i detta mål.

De vågade inte stå för texten i lagboken. Det innebär också att detta mål kommer att gå vidare till Högsta Domstolen.

Tingsrätten skrev när de dömde honom att hans uttalanden om homosexuella var ”påhopp på och uttryck för missaktning av homosexuella som grupp”.

Vi som läst/hört hans nedsättande tal vet att hovrätten borde gett honom en straffskärpning.

Att alla HBT-människor är förbannade för Hovrättens flathet är självklart, liksom att alla smånazzar jublar.

. . . J ö n k ö p i n g . . .


6 svar till “Pingstpastor Green friad i hovrätten!”

 1. Jinge, jag vet inte om jag skulle klassa hovrättsdomen som skandal, snarare väntad.

  Den här pingstprällen är, enligt mitt synsätt, en stolle vars religiösa svammel inte förtjänar minsta uppmärksamhet. Uppmärksamhet är vad stollen ville ha och fått, oförtjänt och med råge.

  Man brukar säga om misstolkningar som ”när fan läser bibeln” och ibland undrar jag om de religiösa dogmatikerna inte förväxlat det två, detta oavsett om det rör sig om förvirrade pingstpastorer eller dito ayatollor som kan drista sig till att säga – med guds hjälp skall vi döda alla amerikaner.

  Nä, om man med gud menar ett gott väsen, måste stollarna ha förväxlat denne godhet med fan själv.

  En pingstprälles religiösa svammel om cancersvulster på samhällskroppen förtjänar ingen uppmärksamhet. Den samhällsfrånvända lilla skara som han från predikstolen försökte hetsa upp hade väl samma uppfattning, kan man tänka. Om det fanns en åtalsgrund för spridande av religiöst svammel skulle tossen blivit inspärrad. I stillot kunde han sedan raljera sina visor ihop med sexdåren från Knutby!

  Erik

 2. Green friades – tyvärr
  Göta hovrätt friar pastor Åke Green för hans predikan där han fördömde homosexuella. Rätten var inte enig i sitt beslut. En av hovrättens ledamöter vill fastställa tingsrättens fällande dom.

  Hovrätten skriver bland annat i domen att pastorns övergri…

 3. ”En pingstprälles religiösa svammel om cancersvulster på samhällskroppen förtjänar ingen uppmärksamhet. Den samhällsfrånvända lilla skara som han från predikstolen försökte hetsa upp hade väl samma uppfattning, kan man tänka. Om det fanns en åtalsgrund för spridande av religiöst svammel skulle tossen blivit inspärrad. I stillot kunde han sedan raljera sina visor ihop med sexdåren från Knutby!”

  Det ligger en hel del i vad du skriver. Men dårarna ska bara vara straffria då de är psykiskt sjuka. Det anser nog Socialstyrelsens rättsliga råd i.o.f.s. men.. Det var som ngn annan skrev i en kommentar ”bibelbältet”. HD -kan- inte fria honom. Sedan har han fått alldeles för mycket uppmärksamhet, sant, å andra sidan så måste man uppmärksamma den sortens dumhet tycker jag.

 4. Oj, det är lagligt att säga sin åsikt i Sverige, till och med för knäppisar. Så tokigt det kan bli.

  Jinge och alla andra som basunerar sina subjektiva värderingar i vårt land kan pusta ut.

 5. Om han hade blivit dömd, hade han bytt åsikt ?
  Jag tror på varje individs rätt att yttra sig oavsett vad som är politiskt korrekt. Greens åsikter grundar sig på Bibeln och det vore kanske mer relevant att pröva hur Bibeln kan accepteras i ett modernt samhälle.