Är Hillary Clinton valets verkliga vinnare?


Just nu fattas det bara några elektorsröster…

…innan valet är klart i USA. Det finns givetvis fler förlorare än Kerry i det här läget. Amerikanska folket är ju stora förlorare eftersom de uppenbarligen inte ser, eller förstår, vilken idiot som blir kvar i Vita Huset. Men man kan ju inte säga annat än att de som röstat fått som de velat. Om det sedan är demokrati i ordets rätta bemärkelse är vi nog många som har synpunkter på. Men ska man tala om förlorare i vidare bemärkelse så kan jag konstatera att världen är förlorare. Freden är förlorare. Miljön är förlorare.. Så skulle jag kunna hålla på en stund..

Men en som INTE är en förlorare i nuläget är Hillary Clinton. För Bush har just lagt upp bollen på straffpunkten och jagat ut målvakten i skogen. Kerry eller Gore är givetvis hopplöst borta ur det kommande presidentvalet 2008. Jag är dessutom övertygad om att en republikan inte kommer att kunna vinna nästa presidentvalskampanj. Bush förstör USA:s anseende i världen, och han kör landets ekonomi totalt i botten. Så hinner inte Bush starta ett globalt kärnvapenkrig så är det upplagt för Hillary Clinton. Det vore utomordentligt bra med en kvinna och demokrat som nästa amerikanska president. Synd bara att hon inte ställde upp redan i detta presidentval. USA och världen hade behövt en klokare person i vita huset redan nu.

Nu sitter en religiös fundamentalist i Vita Huset ytterligare fyra år, en man som förfogar över hälften av världens samlade massförstörelsevapen. Gud vare med oss!


3 svar till “Är Hillary Clinton valets verkliga vinnare?”

  1. Jag tror också att Hillary C. skulle passa bra till president. Frågan är bara var hon står i viktiga frågor. Däremot tror jag inte alls att det är upplagt för att Hillary ska bli president nästa gång. Det vore nog roligt att se det men jag tror inte demokraterna vågar vara radikala nog att föra fram en kvinna som presidentkandidat när en kandidat utan hår eller med glasögon är otänkbart.

  2. Tror du? Nää, jag håller inte alls med dig. De skulle ta megamånga kvinnliga röster, plus afroamerikanska, latinska etc. Jag tror att Hillary är ett givet kort, dessutom så var hennes make en mycket uppskattad president trots allt som skrivits i tidningarna..

  3. Jag hoppas & tror att dom faktiskt använder henne i nästa val.
    Republikanerna har väl bara cheney kvar. Hillary är mer välkänt.Vi får kanske stå ut i 4 långa år till men sen..