Är det fel på politikerna eller folket?(AB)

Själv tillhör jag den kategori som är mycket kritisk till (s) initiala brist på agerande i samband med katastrofen i Sydostasien. Och ibland finns det anledning att sätta sig ner och fundera lite.

Ska det verkligen behöva gå så långt så att ansvariga ministrar måste ha ett ökat personskydd från säkerhetspolisen? Har samhällsutvecklingen gått dithän att folkflertalet känner sig så alienerade att statsråden måste ha flera livvakter?

Är det folk i allmänhet det är fel på, eller är det något annat?

Läs Aftonbladets artikel om Freivalds utökade personskydd!


3 svar till “Är det fel på politikerna eller folket?”

  1. Frevalds borde göra en repris på trappuppgångs-citronen.

    Jag tycker att jag är taskig mot moderat-nyliberal-tanten Gennser i mitt senaste inlägg, och jag såg att hon efter att jag skickat mailet till henne postade om sitt eget bloginlägg som skällde på Bildt, men där bytte ut ett par ord (ordföljden i att EU inte gick ihop med Ayan Rands frihetsideal samt ”tidigare” ist för ”f.d.” partiledare). Hon verkar ju rätt klumpig, så jag kanske bara är taskig… (men hennes krav på öppenhet stämmer ju inte så väl med hennes blog iaf ;-)

  2. Ja så är det Tomas! Samtidigt är det trist att konstatera att politiker behöver personligt skydd, och dubbelt trist att de inte hade det när de behövde det som mest. SÄPO:s livvaktsavdelning ska förstärkas upp till 150 personer eller vad jag läste. Det behövs nog åtskilligt fler tror jag. Och regeringen bör avsätta de medel som SÄPO anser behövs för ändamålet utan prut.